ytü kimya mühendisliği okunur mu? işsizlik sorunu?

ancak ytü tutturabilirim galiba kimya mühendisliğinde. kimya mühendisliği konusunda çok cahilmişim ortalama bir araştırmayla bile iş imkanlarının ne kadar geniş olduğunu öğrendim ve hevesim arttı açıkçası. aileme bahsettiğimde babam "ancak boğaziçi, odtü mezunuysan iş bulursun, öbür türlü ya işsiz kalırsın ya da aşırı az maaşla başlarsın" gibi şeyler söyledi ve çok moralim bozuldu. ytü kötü bir üniversite mi kimya mühendisliğinde? ilk beşte yani ne kadar kötü olabilir? dört seneyi boş geçirmeyen, dili iyi, gerçekten düzgün şekilde birkaç yerde stajını yapmış, kendini geliştirmiş biri gerçekten iş bulamaz mı? işe başladığım gibi ultra mega yüksek paralar beklemiyorum zaten, 2-3 yıl deneyim kazanana kadar bir şekilde idare etmeye çalışırım. bilmiyorum ben gerçekten birçok alanda birçok iş seçeneği var ve yaparken keyif alacağım bir şey bulabilirim diye heveslenmiştim ama internette de olumsuz şeyler okudum. ee yani sadece odtü boğaziçililer mi iş bulacak türkiyede kalan herkes işsiz mi olacak? ytü kimya mühendisliği yerine daha kötü bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak daha mı mantıklı mesela sırf bilgisayar diye? genel olarak kimya mühendisleri cevaplayabilir mi özellikle yeni mezunlar. eğer ytü olursa çok daha iyi olur tabii ki. teşekkürler şimdiden.