yurt dışına taşınıp pişman olan var mı?

bu kadar çabaya ve kendimi zorlamaya gerek var mıydı diye düşünüyorum bazen. hala düzenimi oturtamadım. tr'de kalsam şimdiye kadar birikim/yatırım yapabilirdim. dertleşelim mi?

1. Hangi ulke suslu? Ben de ayni durumda oldugum icin dondum ama asiri pismanim.

11 kasım 2024 21:57

2. Ben londra'dan döndüm pişman değilim süslü ya. 2 yıl kaldım dilim, vizyonum gelişti burada da uluslararası bir yerde işe başladım. Doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Ben de kendimi aşırı zorlayıp çabalayarak gittim, yani bilmiyorum benim deneyimimde böyle oldu. Ama sizinki farklı olabilir.

12 kasım 2024 06:56

3. Aynı çabayı tr için gösterince birikim falan olmazdı eğer iyi hissetmek istersen aklında bulunsun.

12 kasım 2024 07:46

4. Türkiye ziyaretlerinde arkadaşlarımızla buluşunca bazen pişmanlık hissediyorum. Hepsinin hayatı stabil ben ise savrulan bir yaprakmışım gibi geliyor. Dönsem mi kalsam mı düşüncesi hep aklımda çünkü. Ama bir yandan da yurtdışında yaşamayı seviyorum. Büyük bir ikilem benim için.

12 kasım 2024 11:31

5. benim yakın arkadaşım ingiltere'ye gitti. kız 5 senedir ucu ucuna yaşıyor, sürekli mali krizde ve çok gergin. burada hihihi diye her şeye güzel ışıl ışıl kız gitti, gergin, sinirli depresif bir kız geldi. eğer gitmeseydi, burada olsaydı 5 senede kendine çok güzel bir düzen oturturdu. 5 senedir 2 çocuklu ve evli ablasının yanında yaşıyor, kazandığı yetmediği için hafta sonları garsonluk yapıyor. ankara anlaşmasıyla gittiği için vergiler çok fazla ve kaçak çalışıyor çoğu zaman.

benim eşimin amcasının almanya da taksi durağı var ve bayağı büyük bir türk derneğinin başkanı, bugün gitmek istesek yarın almayanya için bavul hazırlarım ama gitmek istemiyoruz.

çünkü her şeye rağmen ülkemi seviyorum, ait hissediyorum ve sevdiklerim burada. maddi olarak zor bir ülke ama gitmek istemiyorum. ki benim kardeşim de amerikada dilersem oraya da giderim ama yok. bence çok zor bir şey ya. gençler şu an çok özeniyorlar, aslında bir yerde dünya vatandaşı olmak, farklı kültürleri deneyimlemek adına iyi de yapıyorlar bir yandan da takdir ediyorum. 19-20 yaşında olsam yapardım ama 30+ bir insan olarak artık yapmam. giderim gezerim görürüm ama yaşamak istemem.

sizler de mutlu olmadığınızı fark ettiyseniz lütfen kendinize eziyet etmeyin. hayata bir kere geliyorsunuz popüler kültürün kölesi olmayın sizin için ne iyiyse onu yapın.

12 kasım 2024 11:52

6. Ben de londra'dan geri dondum. 200 bine yakin gelirim anca turkiye'de orada bunu bulamadim ve hayat standartim dusunce mutsuz oldum. Ama simdi pismanim. Her sey gelir degil, uzun vadeli dusunmek gerekiyor. Bir gun evlenip cocuk dunyaya getirmek istesem asla turkiye'de yapmam bunu, cocuga karsi asiri bencillik.

12 kasım 2024 12:35

7. A5 siz ya salak birisiniz galiba ya da içinizde kalmış.

Herkes daha iyi bir eğitim, hayat, sosyal ilişkiler ümidiyle gidiyor bu ülkeden. Popüler kültür olduğu için değil.

Kendinizi ait hissettiğiniz ülkede bir akşam buhran geçirmeden, çocuklarınızın geleceğini akşam haberleri izleyebiliyor musunuz? Popüler kültürmüş hadi ordan ablacım ya.

12 kasım 2024 14:09

8. bi yere kadar popüler kültürün etkisi olduğunu görebilirsiniz aslında. instagram reelsı açtığımızda bir sürü yurt dışına taşınmış hesap görüyoruz içerikleri tamamen bu. hatta geçen yurtdışındabebebkliavukatanne mi öyle absürd bir şey gördüm. mantıklı olmasının yanısıra oldukça gündemde tutulan bir konu.

12 kasım 2024 14:50

9. oldukça gündemde olan bir konu çünkü herkes aynı sıkıntıları yaşıyor ve tek çözümün gitmek olduğunun farkında.

popület diye vücut tipine uyup uymadığına bakmaksızım mom jeans giymeye benzetmeyin gözünüzü seveyim.

12 kasım 2024 15:51

10. ben kopek gibi pismanim. Ailemden her yasimda siddet gordugum icin buldugum ilk firsatta varimi yogumu katip amerikaya tasindim. Hayatimi kurmam 3 sene surdu. Sifirdan geldim ve suan iyi bir kurumda calisiyorum. Ev kurdum butun esyalarimi aldim. Eger turkiyede olsaydim yapamazdim. Sevgilim de yanima tasindi turkiyeden kariyerlerimizi biraktik.

Ama bakiyorum suan guncel maasim 4.500-5000 dolar.

Turkiyedeki kariyerimi birakmasaydim da bu maas skalasina zaten cikabilecektim. Sevgilimin de maasi cok iyiydi, ikimizde pismaniz ama bu kadar sene sonra donup bir kere daha sifirdan baslamaya mecalim yok acikcasi.

Saglik sisteminin cok kotu olmasi disinda amerikadan da bir sikayetim yok. Elimde olsa avrupada olmak isterdim

12 kasım 2024 17:01