yurt dışında abimin kullandığı telefonu ben burada kullanabilir miyim?

susluler abim mekke de çalışıyor. haftaya izne gelecek orada kendisinin kullandığı telefonu bana vermek istiyormuş ben de kendiminkini anneme vereyim diye konuşmuşlar annemle. ama ben bu işler nasıl olacak bilmiyorum. oradan alınmış hali hazırda kullanılan telefon burada ben kullanabilir miyim yoksa bazı işlemler mi yaptırmaliyiz

1. Pasaport kaydı yaptırıp hattını abinin üzerine vermelisin cunku pasaport ve hat sahibi aynı kişi olmalı

15 kasım 2022 20:49

2. Teşekkür ederim selenice ama telefon yeni değil yine de böyle mi yapmak lazım. Bu işlemler hava alanında mi yapiliyor Benim kendi pasaportum da var. Yani mesela abim turkiyeye gelip telefonunu satmış olsaydı o zaman nasıl olacaktı?

15 kasım 2022 20:55

3. Telefon imei numarası yurtdışı kayıtlı olduğu için kayıt yaptırmış olması gerek. Yoksa kapanıyor belirlenen süre dolduğunda. E devletten yapılıyo artık kayıt işlemi ve harç ücreti

15 kasım 2022 21:10

4. (yazar: selenice) çok çok teşekkür ederim.

Sen sözlükten sakın gitme olur mu? Cevabını görünce anneme söyledim. E devletten yapılıyormuş diye. O da kolay olur o zaman, abine söyleyeyim sana yeni bir tane alalım, sıfır yani, doğum günü hediyen olmuş olur dedi çok mutlu oldum

15 kasım 2022 21:27

5. Ss selenicenin yukarıda dediği diğer noktayı unutma, pasaport, hat sahibi ve tel sahibi aynı olmalı. Yani hattını abinin üzerine geçirmen gerekir.

15 kasım 2022 22:00

6. Anonim 2, benim pasaportuma işlenir diye düşünmüştüm, o şekilde daha kolay olur çünkü hat taşımak hem pahalı hem de zahmetli

15 kasım 2022 22:03

7. Yurtdışından gelenin pasaportuna işleniyor. Senin abinin yanına gidip gelmen lazım

15 kasım 2022 22:04

8. açılıııııııııın ben bugün yurtdışı telefonumu pasaportuma kaydettim :d

öncelikle geçtiğimiz 365 gün olmak şartıyla yurtdışına çıkmış ve türkiye'ye giriş yapmış olmanız gerekiyor. bir de pasaportunuza geçtiğimiz 2 yıl boyunca başka bir telefon kaydettirmemiş olmalısınız.

imei kaydı yaptırdığınız telefonda önümüzdeki 3 yıl boyunca (sanırım), yalnızca pasaportuna kayıt yapılan kişinin üzerine kayıtlı telefon hattı kullanılabiliyor. yani abinizin pasaportuna kayıt yaptırırsanız yukarıda da söylendiği gibi abinizin hattını kullanmanız lazım. siz geçtiğimiz 1 yılda yurtdışından Türkiye'ye giriş yaptıysanız kendi pasaportunuza da kayıt ettirebilirsiniz.

e devletten imei kayıt kısmından imei numaralarınızı, pasaport numaranızı ve ülkeye giriş tarihinizi giriyorsunuz, sonrasında ödeme adımı çıkıyor. harç 2700 civarı bir şey ama yılbaşından sonra 6100'e çıkacak, o yüzden elinizi çabuk tutmalısınız.

bir de ödeme adımında ödemeyi yaptıktan sonra beni bir önceki sayfaya attı, o adımda bırakmayın. bilgilerinizi tekrar girin, atmamış gibi devam edecek ve onaylayacaksınız. onaylamazsanız başvurunuz geçerli sayılmaz. burada verdiğim bilgilerin büyük kısmı btk'nın sitesinde de yazıyor ama taze kayıt yaptırdığım için sizi bilgilendirmek istedim. yeni telefonunuzu iyi günlerde kullanmanızı diliyorum :')

16 kasım 2022 04:19

9. ya ülke dışına çıkmak yerine en kolayı bence hattını abinin üzerine devretmek. 150-200 lira bir şey hat devir ücreti operatöre göre değişebilir tabi

16 kasım 2022 08:20

10. (yazar: Kikii) yaa çok teşekkür ederim. Geçtiğimiz 6 ayda iki kere yurt dışına çıkmıştım kendi üstüme kayıt edebilirim demek ki, çok çok sevindim.

Siz de güle güle sağlıkla kullanin

16 kasım 2022 10:33