yurt dışından gelen hediye gümrüğe takıldı ancak içindekileri bilmiyorum?

gönderen kişi hediye olduğu için içindekileri söylemek istemedi. kargo firmasıyla iletişime geçmeden önce öğrenmem gerekmez mi? bazı evraklar gerekliymiş ancak daha önce gümrükle bir sorunum olmamıştı ve şehir dışında olacağımdan sürenin geçmesinden korkuyorum.

1. Süre geçmez gümrüğü takıldıysa ups içinde kişisel malzemelerin olduğunu beyan et ona da red çıkarsa parasını verip alacaksın. Ups kargoya danış gün içerisinde ama birkaç kişiden teyit al bazıları m@l oluyor

5 eylül 2023 02:12

2. süslü dhl kargo ile geliyor. ups kargoyla ilgisini anlamadım. :( sadece içinde mektup ve başka şeyler olduğunu biliyorum.

5 eylül 2023 02:59

3. Ne şekilde takıldı. Normal süreçte olup siz takıldı olarak yorulmuyor olabilir misiniz

5 eylül 2023 07:43

4. Evrak mı? Yurt dışından bir şey gelirken gümrükte 1 hafta 10 gün kalıyo. Gümrük mü arayıp evrak gerekli dedi?

5 eylül 2023 08:43

5. dhl ile geliyorsa ptt'ye aktarımının olmuş olması gerekiyor. bana ilk olarak posta gümrük tarafından mail gelmişti. bu mailde izlemeniz gereken adımlar belirtiliyor. gümrük'e takıldığını nereden öğrendiniz?

5 eylül 2023 10:33

6. merhaba süslüler

kargoda mektup ve takı varmış. gümrükte takıldığını sms ile öğrendim. hediye için benden 30% gümrük vergisi istiyorlar...

çok yanıt gelmiş teşekkür ederim.

5 eylül 2023 13:39

7. ay senin sorun sayesinde hediyeden de gümrük vergisi alındığını öğrendim süslü. yuuuh diyorum. yani biri yurtdışından sana kargo yolluyorsa ona bile vergi mi alınıyor ya? böyle saçmalık mı olur?

5 eylül 2023 17:07

8. hediyenin faturası muhakkak vardır. Eğer 150 euro altındaysa vergi ödemenize gerek yok. Faturayı ibraz edebilirsiniz

5 eylül 2023 17:25

9. 150 euronun çok altında ve bunu biliyorlar. yarın soracağım süslüler.

6 eylül 2023 04:26