yurtta banyo durumları nasıl oluyor?

üç kişilik odada kalacağım.banyo odanun içinde,güzel,kullanışlı ancak aklıma takılan birkaç soru var. ben duşta örgü liflerden kullanıyorum normalde,bu lifleri kullandıktan sonra elimde iyice yıkadım diyelim.nereye asacağım?oda içinde kendi tarafıma asayım desem belki oda arkadaşlarım iğrenç bulur bunu yani bilemem ki,diğer kıyafetlerimle yıksın kurusun desem yine olmaz çünkü ıslak ıslak kirli sepetine konulmaz.ayrı bir plastik kutuya koyup haftada bir yıkayım desem o da iğrenç olur sanki. siz duşta bu liflerden kullanmıyor musunuz,nasıl çözüm buluyorsunuz? bir de sabun durumu var.sabunu kaba koysam onu duşkabinin içine bırakmam.aklıma şu geldi plastik bir kutu alayım içine sabun kabında sabun,şampuan saç kremi vs koyar onu da yer olursa banyo dolabına yoksa odamda bir çekmeceye koyar duşa girerken götürürüm yanımda.böyle mi yapıyorsunuz siz de?banyoya giren şeyi geri çıkarmaktan iğrenirim normalde ama böyle olması en mantıklısı sanırım. duştan çıkınca orası hava alsın diye banyonun kapısı açık mı tutulmalı yoksa bunu yapınca odaya koku,buhar vs dolup içerdekileri rahatsız mı eder? ben duşun içine terlik koyarım her zaman,o terlik ordan çıkmaz yani banyonun içinde o giyilmez.içeriye terlik koyup bir tek ben giymek istesem sorun olur mu,onlar da kullanır mı benim terliğimi acaba? hep terliği çıkarıp poşete mı koymam gerekecek?

1. öncelikle ıslak lifi sakın ıslakken kapalı bir yere koymayın bakteri, mantar ne varsa ürer. bunları oda arkadaşlarınızla konuşup kararlaştırmanız çok daha iyi olacaktır. duşakabinin için asmak için düzenleyiciler oluyor. onlardan alıp herkese ait bir raf belirleyip lifinizi, sabununuzu kendi bölümünüze koyabilirsiniz. terlik için ise kimseye terliğinizi giydirmeyin derim çünkü çok sağlıksız. sizin terliğinizin orda durmasından rahatsız olurlarsa da (ki sanmıyorum terlik ne kadar yer kaplayabilir) duştan sonra terliği giysi dolabınıza kaldırırsınız, duşa giderken yanınıza alırsınız.

10 ağustos 2019 14:10

2. 1.anonim raf olayını düşündüm ama neler neler okuyoruz.biri benim sabunumu lifimi kullanırsa diye korkuyorum.şampuan olsa sorun yok da işte bunlar temas eden şeyler.bir de lifi rafa koysam da su süzer eğer raflar alt altaysa ve benimki en alttaki olmazsa.

terliği asla giymemeliler bence de ama onu da giyseler bilemem.dolaba kaldırmak iğrenç gibi geliyor sonuçta duştan çıkarmış olacağım ama buna alışmam gerekecek sanırım.plastik bir kutu alır içine koyarım herhalde.

10 ağustos 2019 14:15

3. Çok fazla detaya takılıyorsun daha gitmeden görmeden böyle şeylerle kendi kendini yıpratma bence süslü. Önce git odanı arkadaşlarını tanı sonra ona göre bir düzen oturtursunuz hep beraber. Bende 3 kişilik odada kalıyorum bizim duş biraz geniş ve herkes duş eşyasını bir köşeye koyuyor solda mesela x in duş jeli şampuanı saç kremi duruyor gibi bir de duşta uzun demir bir askı var lif gibi şeylerimizi onun ucuna asıyoruz. Sizde yoksa eğer kendine bir kaç vakumlu askı edinirsin banyoda havlun lifin vs. İçin onu kullanırsın. Sabun tuvalet kağıdı çamaşır suyu bulaşık deterjanı gibi şeyleri de konuşursunuz biri alır parası 3e bölünür herkes payına düşeni verir ortak idare edersiniz.

10 ağustos 2019 14:23

4. haklısınız süslü ama mesela yurttaki ilk günlerde duş almak istesem sorun olur diye biraz kafaya taktım sanırım.bir de temizliğe takıntılıyım biraz.bir şeylerden iğrenirsem hastalık seviyesine gelecek gibi olurum diye korkuyorum,daha önce benzeri bir şey oldu çünkü.

10 ağustos 2019 14:29

5. biz de kenara asabildigimiz yerler oluyor, dusa kabinin ust kisminda demir cubuk oluyor bir de asmak icin oraya asiyordu arkadasim uzun lifini. banyoda terlik kullaniyoduk ama oda arkadasimin terligiydi ve o terlik sadece banyoda kaliyodu, oda terligi ayri.

10 ağustos 2019 14:33

6. Plastik ayakkabı kutuları var onlardan alıp terliği ona koyabilirsiniz böylce dolabınıza dahi koyarsınız.

10 ağustos 2019 15:42

7. üstteki bir anonimin de dediği gibi sanki biraz fazla ayrıntılarda boğulmuşsunuz ama başkası kullanır mı acaba endişesini çok iyi anlıyorum. aynısını ev arkadaşlarımla yaşadığımdan evde kalmama rağmen her şeyimi odamda tutuyordum. bir şeyi banyoda bıraktıysam vay haline. şampuansa bitiyordu lifse kullanılıyordu. tabii bu uç örnek. "normal" insanlara denk gelirseniz sıkıntı olmaz. bir de 1 milyoncularda tekli yapışkanlı askılıklar satılıyor. onalrdan dolabıma yapıştırmıştım ve lifimi duş sonrası oraya asıyordum ben hep yurtta kalırken. sonuçta kendi alanınız, rahatsız olacakları bir şey değil bence.

10 ağustos 2019 15:47