duş öncesi: haftada 1 uyguladığım rutin
*diplere bade natural biberiye yağı - iyi arındıramazsam saç derimde sivilce ve yağlanma yapıyor o yüzden iyi arındırmak şart
*boy ve uçlara ise hindistan cevizi, saç kremi ve argan yağı karışımı sürüp 15-20 dk bekliyorum - takip ettiğim bir dermatolog saçta saatlerce yağ tutmanın ekstra bir etkisi olmadığını söylemişti
duş sırasında:
*şampuanlama - saçlarımı sık yıkadığım için tek şampuanlama yetiyor. bu ara bioblas kullanıyorum. saçımı kurutmuyor ve iyi temizliyor. hafif, görece güzel bir kokusu var.
*saç kremi - şu an kallos biotin saç maskesi kullanıyorum. saçları yumuşacık yapıyor.
duş sonrası:
*diplere bade natural biberiye suyu - daha ekstra bir etki görmedim ama çabuk bitecek gibi
*tüm saça hanskin hyaluronik asit serum - sadece yüzüme kullanarak son tüketim tarihinden önce asla bitiremeyeceğimi anlayınca saçlarıma da kullanmaya başladım. aşırı bereketli.
*boy ve uçlara 1.5 pompa kitoko argan yağı
*isana all in one treatment ısı koruyucu - kokusu çok güzel ve saçı yumuşacık yapıyor. ısıdan koruyordur umarım ömrü hayatım boyunca bunu hiçbir ısı koruyucuda anlayamadım.
bu rutinden oldukça memnunum. genelde düz veya fönlü kullandığım, kabarmaya meyilli, kıvırcık saçlarım var. bu rutinle çok daha yumuşak, yatışmış ve fönü tutan saçlara sahip oluyorum. kategori kalır ama ürünler değişebilir çünkü yeni ürün denemeyi seviyorum.
duşumu akşamları aldığım için saç bakımından sonra üşenmezsem direkt airstrait, üşenirsem kurutma makinesiyle kurutup sabah fırça şeklindeki fön makinesiyle fön çekiyorum. tüm saçımı şekillendirmek yaklaşık 10 dakikamı alıyor. kurutma makinesini en sıcak ayarda değil bir düşükte kullanıyorum.
saç boyası olarak da birkaç ayda bir green therapy 3.0 numara koyu kahverengi rengini kullanıyorum. bu renk benim saçımın bir ton koyusu. sarılar falan bana gitmiyor çünkü kaşlarım çok siyah ve beyaz tenli de olunca koyu saçları kendime daha çok yakıştırıyorum, beni kesinlikle daha genç gösteriyor. ayrıca bu saç boyası saçı hiç yıpratmıyor hatta ilk 2 yıkama kadar saçları daha gür gösteriyor o açıdan da memnunum.