girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (372)
    • medya (22)

341. golden decade parfümünü nihal kanık (gizlinot: ojem, rujum, rimelim) libre intense muadili dedi diye kör alış yaptım. libre ve intenseini gerçekten çok seviyorum. gerçekten parfüm çok başarılı bir muadil. 90 ml parfüme 2800₺ vermek yerine 80mle 350₺ vermek beni gayet mutlu etti. kalıcıığı da gayet yerinde ki olmasaydı da sorun değil. libre intensei seviyorsanız kör alış yapılabilir.

7 kasım 2022 23:07

342. Ayrıntılı golden decade incelemes(link: https://www.suslusozluk.com/zara-golden-decade-parfüm?i=1318761 Tık)

26 ocak 2023 17:52

343. Benim için en mantıklı parfüm alışverişidir. Gratis ya da watsonstan parfüm alacağıma zaradan ikili parfüm alırım. Canım ysl çeker 2000 vereceğime bağrıma taş basarım gider zara golden alırım. Malum ekonomi

29 ocak 2023 17:22

344. Boynerdeki parfümler 93839 lira olunca alternatif ararken keşfettiğim parfümler. 5 tane var elimde, bir çok da mağazada test ettim. Uzun silindir şişeli seri ve jo malone üretimi dışındakileri almayın. Diğerlerinin Kalıcılıkları hiç yok, body mist gibi sıkmak gerekiyor kokuyu almak için. Çok ucuz da değiller.

Benim kullandıklarım; silindirli şişelerden; rose gourmand (gizlinot: Mancera roses vanille muadili), golden decade (gizlinot: Libre-libre intense benzeri), sublime epoque (gizlinot: Beyaz çiçekli armani my way muadili) .

Mağazada da red temptation (gizlinot: Baccarat 540 dupe diyorlar ama fikrim yok) , amber fusion.

Hepsi farklı zevklere hitap etmekle birlikte çok kaliteli ve kalıcı kokular.

Jo malone'nin ürettiklerinden ise captivatingly paris aldım, meyveli miskli gül yorumu; çok feminen ve zarif bir koku. Bir de tokyo olanı denedim mağazada, yaseminli odunsu orjinal bir koku.

Özetlemek gerekirse alınabilir parfümlere ulaşmanın en iyi yolu; zara'nın internet sitesinde arama bölümüne 80 ml yazmak (gizlinot: Silindir şişeler çıkıyor), bir de jo malone yazarak jo malone parfümlere erişebilirsiniz. Diğerlerine bakmayın bile derim, paralarını haketmiyorlar.

27 şubat 2023 18:55

345. kokladığım en kaliteli ve zara parfümlerine göre en kalıcı olanı tobacco serisinden rich warm addictive'dir(gizlinot: kalıcılığı 3-4 saat ama bir zara parfümüne göre gayet iyi). erkek kısmında satıldığı için çoğu kadın kullanmıyor fakat bu parfüm unisex.

vanilyalı, tütünlü, adı gibi sıcak, balzamik ve tatlı bir parfüm. tütün gözünüzü korkutmasın vanilya kendini daha çok hissettiriyor. kış mevsimine uygun. özel buluşmalar, kalın kazaklar, cozy günler için hoş olabilir. kapalı alanda çalışıyorsanız ofise fazla kaçar, yazlık değil. yani tüm sene boyunca kullanabileceğim günlük parfüm arıyorum derseniz uygun olmayabilir. tom ford tobacco vanille'nin muadili olduğu söyleniyor. bence muadil olması zor ama aynı aileden.

rich warm addictive zara parfümleri arasında gizli kalmış bir hazinedir, zaraya giderseniz bir kerecik deneyin.

9 mart 2023 01:06 17 mart 2023 01:03

346. kullandıkça memnun kalmadığım parfümler oldu maalesef. geneli için konuşuyorum: ilk etapta buruna çok güzel geliyorlar. kalıcılıkları da hiç kötü değil. fakat tende durdukça, kimyasal bir alt nota açığa çıkarıyorlar ve bu da parfümün ucuz kokmasına sebep oluyor. yani ne yazık ki kokunun taklit olduğu veya yüksek kalitede olmadığı belli oluyor. ama d&p'den 10 kat iyi. d&p gerçekten evlerden ırak... geriye kalan diğer açık parfüm markalarıyla kıyaslamam gerekirse, zara parfümleri kalıcı olacak diye boğmuyor. rebul parfümleri de mesela (taklit değil kreasyon bile olsalar) tıpkı mad gibi korkunç boğucu, hatta mad'ten beter. migreni olan herkesin rebul'un keskin kokularından uzak durması gerekir.

zara parfümlerini kıyaslamadığım görece uygun fiyatlı ne kaldı, avon parfümleri tabii ki... avon parfümlerinin geneli de zara'dan 5 kat iyi diyebilirim; ama klasik kreasyonlara bakın, secret fantasy vb. çocuksu suçlar kategorisinde değerlendirilecek şeylere değil...

10 mart 2023 02:42

347. daha önce birkaç kez yazmıştım golden decade, rose gourmand'ın falan olduğu şişeli parfüm serisinin çok kaliteli ve kalıcı olduğunu. onun dışındaki hiçbir parfümü beğenmiyorum zarada ama bu seri farklı.

şimdi bu şişelerin olduğu seriye 30 ml'lik yeni güzel parfümler gelmiş. bu tarz seri parfümler limited gibi oluyor zarada, bir alıyorsunuz bir daha bulamıyorsunuz. dün birkaçını denemişken yorumlarımı yazmak isteidm. 30 ml'ler 250-tl idi bu arada, çok uygun olmasa da bence kalitesine göre iyi bir fiyat.

marsmallow addiction: meyve ve marshmallow tatlılığı dolu çok yoğun bir parfüm. eğer çok çok tatlı özellikle de meyve tatlılığı olan parfümleri seviyorsanız sevebilirsiniz. benim için fazla tatlıydı. beyonce heat isimli bir parfüm vardı eskiden, hala var mı bilmiyorum. bana direk onu anımsattı heat de meyve tatlılığı olan bir parfümdü.

peach glow: eğer aranızda şeftali kokusunu çok seven, şeftali kokan bir parfüm arayan varsa direk bunu alabilir. günlük kullanılabilir bir şeftali kesinlikle meyve suyu gibi kokmuyor. kötü bir yorum değil ama ben şeftali kokmak istemem sanırım. şeftali notası ile vanilya tatlılığının olduğu ama marshmallow addiction kadar yoğun tatlı olmayan bir parfümdü.

cherry smoothie: bu parfüm beni çok şaşırttı diyebilirim. direk vişne suyuyla yapılmış bir puding gibi kokuyordu. adı cherry olsa da bana vişne suyunu anımsattı yani. vişne/kiraz kokusu çok baskındı ve yine marshmallow addiction kadar yoğun tatlı değil ama tatlı bir parfüm.

sultry pear: benim favorim bu oldu. pralin vanilya ile krema tatlığında kokan bir parfüm. vanilyalı tatlı gibi kokan parfümleri, victoria secret'ın bare vanilla'sını falan seviyorsanız seversiniz. açıklamasında yasemin notası falan diyor ama ben pek yasemin ferahlığı hissetmiyorum. meyve tatlılığı burnumu tırmalamayan bence tatlı parfüm seven herkesin seveceği güzel bir parfüm olmuş.

bir de çiçeksi olan seri var, bu seride de dört parfüm var. burada majestic lilacs'i çok merak ettim ama deneyemedim. noble wisteria ve royal fressia'ı denedim ama tüm kokular birbirine karışmıştı o sırada tama yıramadım. ama ikisi de çiçeksi, temiz güzel kokulardı. özellikle royal fressia'ı beğendim. bu seridekileri de daha düzgün denersem eklerim.

5 nisan 2023 12:06

348. Boldly seoul'un 10 ml'si zara'da kalmamıştı, dolap'tan kör alışla aldım.

Sitedeki tanıtımı şöyle:

"Eau de parfum. “Eşsiz güzelliğini keşfediyoruz.” Jo Loves'ın kurucusu Jo Malone.

- Menekşe, mimoza ve misk notaları saçan bir koku."

Çisem Çakır sarı bir parfüm, yazın mimoza ağaçları altında oturduğunuzda aldığını bir koku demişti. Çok merak ettim ben de koklamadan aldım.

Bana mimoza ve lilyum kokularını hissettirdi. Yayılımı çok fazla değil, ferah ve sıcak bir koku. Çiçek kokusu sevenler bakabilir.

Zaman geçtikçe koku oturuyor misk kokusu ortaya çıkıyor, sıktıktan 1 saat sonraki halini daha çok beğendim.

Edit: ekleme

10 mayıs 2023 19:41 10 mayıs 2023 19:55

349. Gardenia ve wonder rose 90 ml ikili setinden iki tane 380 liraya aldım. Zaradan favori parfümlerimdi. Ne kadar kokularını beğensem de kalıcılıkları düşük olduğu için zara parfümlere elim gitmiyordu artık, bu şekilde ekonomik oldu bolca sıkabilirim.

Zara parfümleri indirimde yakalamak zor çünkü bütün stokları eritip gardropsta tam fiyattan satışa koyan bir güruh var. Haram zıkkım olsun ne diyim.

17 mayıs 2023 14:19 17 mayıs 2023 14:25

350. twilight mauve bu sezon gelmeyecek sanırım. yıllardır mutlaka bir köşede duran ve temel kokum buydu. bana yakışıyordu ama hayatta bazı talihsizliklere sahibim. hangi parfümü beğensem kendime yakıştırsam tedavülden kalkar. kaç tane zara parfümü oldu bu şekilde anlatamam. en sonunda gitmez dediğim bu koku da gitti.

ben de gittim 6 çeşit parfüm aldım. genellikle meyve kokusu içeren çiçek kokularını seviyorum.

fields at nightfall

lightly bloom

deep garden

memorable aura

no valentines but flowers ( 329 tl -indirimli)

i'm most gratefull (329 tl -indirimli)

neredeyse hepsi çok güzel. memorable aura inanılmaz kalıcı geldi bana. biraz ağır bir koku kışın çok güzel olur. kıyafette kalıcığı çok güzel. fields at nightfall ismiyle bana gece yarısı kimsenin olmadığı büyük bir alanda orta yere kurulmuş boş bir sahnede müthiş bir gösteri veya müthiş bir sesi olan sanatçıyı dinleyen tek kişi olmanın zevki hissini veriyorken; kokusu da böyle müthiş bir deneyimden kalan sabah huzuru gibi belli belirsiz ama hafızanın derinliklerinde yaşayan yüksek doyumlu bir deneyim gibi. orada ama çok belli değil. bir şey yaşamışsın ama tam hatırlayamıyorsun yine de o hazzı belli belirsiz hissediyorsun.

Yalnız son zamanlarda dolapta şunu görüyorum bu parfümleri indirim zamanı alıp stoklayan ve daha sonra üst fiyata yakın bir fiyattan satan çakallar. bunu durdurmanın yolu nedir bilmiyorum ama bu çakal sürüsünden alışveriş yapmamak en azından bizim yapabileceğimiz ilk şey. bir sizin aklınız çalışıyor zaten. böyle ufak hesaplarla etik olmayan davranışlar sergileyen yurdum insanı benim acayip midemi bulandırıyor. abicim gidin kendinize gerçek bir iş bulun. vatana millete bir faydanız dokunsun, topluma bir katkınız olsun. böyle ucuz hesapların peşnde koşarak boş hayatınızı daha da boş hale getiriyorsunuz. bok sinekleri gibisiniz.

24 eylül 2023 13:47