güncel
    süslü
    # makyaj # allık
    • girdiler (7454)
    • medya (1057)

8. Blush please rengi şimdiye kadar kullandığım allıkların içinde en iyisi. Nars dışında hayatımda aldığım 2. pahalı allığım, allıkta kolay kolay yüksek fiyat tercih etmem ama bunun muadili olduğunu sanmıyorum. 7 gram olduğu için de uzun süre gideceğini düşünüyorum. Beyaz-açık buğday ten renginde yüzü canlandıracak ama patlamayacak kalıcı bir ürün arayanların bakmasını öneririm.

29 kasım 22:19

121. Hem klasik olanı hem de Dark Cherry olanını aldım. Arkadaşlar mükemmel. Ama tabii ki şöyle göreceli bir konu ben kesinlikle allıklarda doğal duruşları seviyorum bu konuda çok başarılı ve tüm gün kalıcı fakat siz allık kadınıyım diyorsanız görüntü size yetersiz gelebilir. O yüzden doğal bitişi sevenler için hem kalıcılık hem de duruş olarak çok tatmin edici

27 kasım 23:05

30. Bugün Trust Me far paletini ve Lip and Cheek serilerinden Solis Kiss'i aldığım marka. Tamamen kendi görüşümü net bir şekilde anlatacağım.

Ben normalde renkli far paletlerini çok severim. Özellikle pressed pigment tarzı paletleri çok kullanırım ve aşırı pigmentli paletlerle de makyaj yapmaya bayılırım. Şimdi bu paleti anlatırken objektif bir şekilde size düşüncelerimi yazacağım.

Çalıştığım iş yerinin makyaj konusunda çok takıntılı bir yer olduğunu söylemeliyim. Özellikle göz makyajlarında çok renkli tonlar ve koyu tonlar yasak bu sebeple elimdeki paletleri kullanmam çok zor oluyor. Çünkü hepsi hem aşırı pigmenti (dediğim gibi pressed pigment oldukları için) hem de çok renkliler. Bu paletlere biraz örnek vereceğim daha iyi anlamanız açısından. Elimdeki paletler Urban Decay Born to Run, UB Naked Smoky, Huda Beauty Rose Quartz, ABH Norvina. Zaten baktığınız zaman bu paletlerin hepsi çok fazla pigment veren paletler olduğu için ufak bir hata yaptığınızda düzeltmesi çok zor oluyor. İşe de dünyanın en mutlu insanı olarak gitmediğim için sabah kalktığımda beni hem düzgün gösterecek hem çok uğraştırmayacak hem de doğal tonlardan oluşan bir palete ihtiyacım vardı. Uzun zamandır aklımda olan bir paletti bu sebeple almaya karar verdim

Paletin yorumu olarak şunları söyleyebilirim. Beyaz ve siyah gerçekten çok pigmentli. Mesela Naked Smoky tamamen koyu tonlar üzerine yapılmış bir olsa da Urban Decay gibi sağlam bir marka olmasına rağmen o paletteki siyahtan Advb'deki kadar pigment alamıyorum öyle söyleyeyim. Beyaz da aynı şekilde çok pigmentli. Ama diğer renkler o kadar bağırmıyor bence. Ki bu benim avantajıma çünkü sabah kalktığımda hem hata yapmaya müsait bir palet hem de çabucak doğal tonlarda bir makyaj yapabilmemi sağlıyor. Farlar tozutuyor diyenler bir de Anastasia Beverly Hills'in farlarını görsün arkadaşlar. Norvina paleti ne kadar muhteşem olmasına rağmen asla hata payı bırakmıyor insana. Koyduğun renk japon yapıştırıcısı gibi yapışıyor. Evet farlar iyi dağılıyor ama çok çok yoğun. Sabah bazen kalkamıyorum bir de göz makyajı için onunla uğraşmaya kalksam işe 20-30 dk geç kalırım yani. Simli farları saymıyorum bile. Bizzat göz altına dökülüyor. O yüzden o paleti kullanırken hep önce göz makyajıyla başlıyorum.

Advb paletinin tozutma düzeyi Huda Beauty ile aynı sayılabilir bence. Huda ne kadar tozutuyorsa o kadar tozutuyor. Yani öyle suratıma düştü altından sildim gibi bir durum yok. Şuna açıklık getireyim farlar sürdüğünüzde gördüğünüz rengi tamamen veriyor. Benim bahsettiğim pressed pigment gibi aşırı yoğunlukta bir pigment vermiyor sadece. Bir de palet gerçekten çok büyük. Bu far paletini bitirmek oldukça zaman alır.

Şimdi aldığım Solis Kiss allıktan bahsedeceğim. Bunu dudaklarda da kullanabiliyormuşuz. Ben Bobbi Brown Pot Rouge'larından Powder Pink rengini kullanıyordum krem allık olarak. Son zamanlardaki fiyatlardan sonra gerçekten artık hiçbir makyaj ürününe bu kadar para vermek istemediğime karar verdim bu sebeple bu allığı görsellerde bu renge çok benzettiğim için satın aldım ve ikisini de yan yana swatchladığımda gerçekten çok benzer renkler. Henüz yüzde denemedim ama ayırt edilebileceğini düşünmüyorum. Ben Mac'in Lady Blush rengine de çok benzettim artık üretilmeyen bir renk ve Fi Dizisinde Serenay Sarıkaya'nın yanaklarında kullanılıyordu bu allık. İsterseniz görsellerden kıyaslayabilirsiniz.

Gelelim ambalajlara. Ben ambalaj konusunda çok şaşırdım çünkü herkes öyle yorum yapıyordu ki sanki 5 dakika sonra kırılacakmış gibi. Şu an baktığım kadarıyla ambalajlar bayağı sağlam ve kalın plastikten yapılmış. Düşürmediğiniz sürece kırılmaz ki düşürdüğünüz zaman her ürünün kırılma olasılığı var sonuçta. Bilmiyorum ben memnun kaldım.

Fiyat konusunda bir şey söyleyemeyeceğim açıkçası. Çünkü ben çalışan bir insanım ve bunu alacak bütçem vardı ama bir öğrenci için pahalı olduğunu söyleyebilirim. Ancak ben memnun kaldım. Bütçeniz varsa allıklarına bakın derim. Dağılması Bobbi Brown'a çok benziyor.

26 kasım 23:38 26 kasım 23:41

13. Bu seri ile ilgili olumsuz yorum yapmıştım fakat sözümü yuttum. The balm cabana boy'u 5 sene sonunda bitirince soğuk mauve tonda allığa ihtiyacım olunca; high end grubuna bütçe ayırmadan drugstore mağazaları dolaşırken testerını deneyince (tester olan bir ülkede yaşamak mükemmel bir his, darısı başına Türkiyem) 06 numarasını satın aldım. Evet dehşet pigmentli, bu yüzden seyrek kıllı bir fırçayla az miktar uyguluyorum. Ten rengimle inanılmaz güzel bütünleşiyor, tüm gün kalıyor ve çok doğal duruyor. Yapısını da beğendiğimi söylemeliyim, ciltle bütünleşip eriyor tabaka gibi durmuyor, toz allık ama ciltte krem gibi duruyor. En kötüsü ise serinin bana göre en güzel renginin Türkiye de satılmaması; imkanınız varsa mauve tonları seviyorsanız mutlaka yurtdışından temin etmenizi öneririm.

23 kasım 21:45

2. 02 Natural Tangerine 90 rengini haftada en az 3 küre kullanıyorum.

Mat bitişli ama sıcak bir rengi var. özel günler dışında sadece güneş kreminin üzerine sürüyorum, yoğun yapılı güneş kremleri kullandığım için bazı allıkları dağıtmak zordur ama bu ürün kolaylıkla dağıtılıyor. ben far olarakta sık sık kullanıyorum. elinizin ayarı kaçsa bile görüntüsü asla kötü durmayacak kadar joker bir renk. hem doğal hem zarif duruyor.

6 gr, mıknatıslı ve aynalı bir ambalajı var. oldukça bereketli. çok çok esmer insanlar dışında her tende güzel duracaktır.

ilgili medya:
    14 kasım 13:32 21 kasım 18:15

120. Ya benim bundan yıllardır almamamın sebebi: “çok hızlı sabitleniyor, kullanımı çok zor” diyenlerin çoğunlukta olmasıydı. Geçen tester gibi bi boy çıktı, benefit’in bi setinin içinden. Bayıldım! Koştura koştura tam boyunu almaya gidicem ilk fırsatta.

Hızlı sabitlenmiyor! Kontrollü uygulanabiliyor. Tek damlada çok hafif renk verip üst üste sürerek rengi artırabiliyorsunuz. Dudakta da çok doğal durdu (dudaktaki kalıcılığı az ve kurutuyor yalnız. Ona ek çözümler lazım, üstüne gloss sürmek, arada tazelemek gibi)

Tüm olayı: rengin doğallığı gerçekten. Sıcaktan/soğuktan pembeleşmiş yanak, çilek yemiş dudak görüntüsü. Mük bir tint.

İyi ki setten çıkmış da denemişim. Ya gelmeseydin, yetişemeseydin, beni bulamasaydın ne yapardım bebek?

Elim değmişken tüm seti eyyorlayıvereyim hadi (format ağlıyor)

Hoola ve willa renklerinden 2li seyahat boy allık: hoola iyidir hojtur ama 1 guerlain terracota değil. Willa’nın süslüde başlığı bile yok (almadan önce okuyayım demiştim, yok) gül kurusu-pembiş bi ton.

Bad gal bang, siyah maskara: kirpiklerin’ ok ok eyle -bir masko gerçekten. Wow dedim, çok başarılı. Ancak ok ok eylemesi şaka değil, öncesinde kirpik kıvırıcıyla kıvırmak istiyor sanırım. Ki benim o aleti kullanmaya hiç cesaretim yok. 3 tel kirpiğim var zaten toplamda, onu da o ortaçağ aletine kaptıracak değilim!

24h brow setter: bi olayı yok, şeffaf kaş jeli. Tam boyuna para verilmez. (Benim kaş yapımla da alakalı gerçi. Seyrek ve açık renk. Yani bende hiç bir marka şeffaf jel fark yaratmıyor zaten)

Pore professional primer: parmağıma sıktığım an solucan gibi kıvrılıp yere düştü djfjfjjf hem çok katı hem pudralı gibi formu var. Tüpün yarısını yere düşürmek suretiyle ziyan ettim, diğer yarısını da beğenmedim. Çok lazım bişey değil benim için.

Setin adını merak edenlere: “I spy beauty” diye bir set.

23 ekim 14:14

119. ay benim yillardir aradigim renk buymus ya... kendi dogalim gibi dursun, bir sey kullandigim belli olmasin, ruj kullanmaya aliskin degilim rezil olmayayim diyorsaniz aradiginiz sey benetint. gercekten coook guzel urun. yanakta firca ile kullanmak gerekiyor yoksa o kadar hizli dagitmak mumkun degil

22 ekim 12:46

73. 41 numarası benim favorim 3 paket falan bitirmisimdir. Bu yıl çıkardıkları yeni renklerden 51 ve 55 i aldım. 55 daha gül kurusu beklerken daha belirgin bir pembe çıktı , yine de güzel rengi ama ben daha soft bir ton bekliyordum. 51 çok güzel karma bir ton diyebilirim. İçinde ışıltıları olan bir sıcak koyu pembe, ama içinde şeftalilik ve hafifçe kırmızı alt ton barındırıyor. Bugün bordo sweatimle giydim gerçekten çok güzel oldu. 51 nötr bir ton o yüzden herkese yakışabileceğini düşünüyorum.

Bu seriden favorilerim 41, 49 ve 51 oldu.

20 ekim 18:39

27. Tam manası ile çantada taşımalık harika bir şey bu . Işıltılı ama abartısız bir bitişi var, bence de olması gereken budur canlarım.

19 ekim 02:02

1. Evet yeni bir baslikla karsinizdayim. Nars’in yanilmiyorsam 2025 yazi icin cikardigi dort ayri tonda satisa sunulan paleti. Bir Highlighter, iki allik bir bronzer iceriyor. Fiyati 3600 lira civarinda ama deger mi?Bence kesinlikle deger. Hadi nedenlerini konusalim.

Simdi bu palet dort ayri renkten yani bana gore dort ayri urunden olusan bir palet. Gramajlari da oldukca yeterli. Benim gibi palet sevmeyen biri icin bile mukemmel olusturulmus/dusunulmus bir urun diyebilirim. Kompakt , ideal boyutta yani tam bir cantaya at cik paleti olmus kendisi. Yanina bir firca atmaniz yeterli. Fiyat yuksek gibi gelse de hem urun kalitesi acisindan , hem de dort urune vereceginiz paradan tasarruf ettirdiginden, bonus olarak benim gibi disarida makyaj tazelemeyi sevenler icin otuz tane urunu ayni anda tasima zorunlulugunu tamamen bitirmesinden dolayi hakediyor. Sadece bu palet ve fondoten , kapatici ile tum yuz makyaj ihtiyacinizi karsilayabilirsiniz neredeyse. Seyahatlerde cok kullanisli olacaktir.

Bir diger avantaji gereksiz veya begenmedigim kullanmadigim hicbir urun veya renk icermiyor ki paletlerde en sinirlendigim sey bir iki rengi secip bitirip koskoca urunun cop olusudur. Paletlere bu sebepten mesafeli yaklasirdim bu urune kadar. Benim gibi surekli renklerle oynamayan, klasik makyajlar yapan biriyseniz renkleri acisindan cok yerinde bir palet olmus. Dort ton arasinda secim yapabilmeniz de cabasi.Renkleri karistirdiginizda da hos sonuclar cikiyor cunku benzer renkler tasarlanarak olusturulmus zaten, hazir bir makyaj kombini olarak aliyorsunuz, size sadece giymesi kaliyor diyebilirim. Pigmentasyonlari cok yeterli, her nars urunu gibi abartisiz ama hos hissettiriyor, nazik davranirsaniz palyacoya cevirmez .

Bugday hatta bazen orta koyuya kacan bir bugday olarak bilerek mavi kapakli olan light rengini sectim cunku pratik makyajlari seviyorum , elimin ayari kacarsa camur gibi duran urunleri kullanamiyorum. Unutmadan aynasi da mevcut tam olarak at cik. Gormeden aldigim icin Highlighter’inin gunluk olmayacagindan korkmustum cunku simli aydinlatici hic sevmem, tercihjm her zaman sedefliden yanadir. Gozeneklerimi vurgulamayan hafif simli bir renkle karsilastim bunu da ayrica sevdim. Beni ayrica bronzer , allik, highlighter vs tasima zorunlulugundan kurtardigi icin minnettarim kendisine.cogu zaman stick yada pudra bir fondoten, kapatici, ruj , minik bir firca ve bunu atip cikiyorum  disari. Asla cantada agirlik hissettirmiyor ki ben kucuk canta insaniyim.acayip yer acti. Cok nice!

Light rengi icin icerdigi renkler ve swatch’lara internetten bakabilirsiniz. Arkasinda soyle belirtilmis; thrill, bad behavior, ophelia, laguna 01. Pembe, acik-orta bronz, golden bir palet gibi dusunun. Medium rengi de cok hos ama o daha cok coral alt tonlu geldiginden ve bronzer cahili oldugum icin elimin ayarina guvenemedigimden bunu sectim ben ama esmerler icin o da cok basarili. Laguna 02 yada 03 numarasi iceriyor olmasi lazim ama hatirlamiyorum acikcasi. Diger renkleri bence cok esmerler veya profesyoneller icin uygun olabilir yada kontur yapiyorsaniz isinize yarayabilir. Ben tercih edecek kadar becerikli degilim malesef. En dogrusu gorup almak tabiki ama kor alis yapacaklar icin bilgilendirme olsun istedim.

Sonuc;  Butcenizi zorlamayacaksa kesinlikle alin derim, bu palet son damlasina kadar kullanilir, bitirilir ve ziyan edilmez. Hayatimda ilk defa bana bir yuz paleti aldirdi, fikrimi biraz degistirdi diyebilirim. Tek kapakta bir suru urun muthis fikir olabiliyormus. Bu urunun tasima kolayligindan influence olarak make up forever ‘in harmony isimli allik, kapatici, krem fondoten, krem kontur/bronzer iceren paletinide aldim. Onun hakkinda daha sonra yazacagim.

14 ekim 04:10