36.
Yasadigi yerde deneme imkani olmayanlar icin pure pressed foundation powder ve amazing base toz fondoten renklerinin en azindan denediklerim hakkinda ufak bir yorumlama yapmak istedim ki kor alisa uygun olsun.
Oncelikle sari alt tonlular icin "golden glow" ve " warm sienna" baskin sari tonlari iceriyor ki bu sitesinde de yazar. Renklerin alt tonlari hakkinda bilgi eklemisler bazilarina bu seciminizi kolaylastiracaktir. Warm sienna biraz daha acik bugday ve yogun sari alt tonlular icin mac nc20- nc25 bandinda gibi dusunebilirsiniz.hatta bu iki renk daha cok mac teki c serisine referans bana gore, gercekten tam sari alt tondalar.warm sienna biraz toz pudralardaki banana rengine benziyor ama fondoten oldugundan renk de verecektir. Banana sizi sarartiyorsa bu rengi es gecin. Golden glow ise yine yogun sari alt ton ki benim icin neredeyse bulabildigim en perfect match renktir piyasada, orta bugdaylar icin. Amazing base golden glow ise toz haldeki urununden bahsediyorum, ortadan bir tik koyuya bugday tenlere uygun ve evet renk bir miktar daha koyu bu urunde. Genelde toz veya likit ve pressed urunleri karsilstirdiginizda bu yaygindir zaten. Pressed her zaman bir tik acik olur.
Elimde caramel ve latte olarak iki urunu daha var. bunlar esmer ve bronzlar icin uygun asagisina cok koyu gelecektir. Caramel mac nc42/43 bandinda hafif turuncu peachy bir alt tonda, latte ise kontur renklerine benziyor biraz , kahve alt tonda bir sari renkte .yazin bile Beni cok karartiyor mesela.
Onun disinda bu urunun basligina yazmistim fakat marka hakkinda da yorum yapmak gerekirse , aldigim her urununden memnun kaldim bugune kadar.Hem pressed hemde amazing base urunlerinden cok memnunum. Ikiside ciltte cok dogal duruyor ve kapaticiliklari basarili. Bb krem, likit fondoten uzerinde de aydinlik duruyor. Mat bitisli fakat cildi cansizlastirmazlar, daha cilt gorunumundeler. Gozenekleri belirginlestirmeyen bulabildigim nadir mineral urunlerden biriydi zamaninda. Fiyat olarak yuksek, cabuk bitiyor acikcasi. Bir mac powder foundation performansi beklemeyin bu konuda cok tozutuyor zira, uzun sure gitmeyecektir tek basina kullaniyor ve tazeliyorsaniz. Mac i tek basina bunu incecik baz bir urun uzerine kullaniyorum ve bu genelde bb krem oluyor. Missha bb 25 ve golden glow muthis ikilidir fikir olmasi acisindan belirteyim. Zaten stokta da en az gordugum renk bu. Warm sienna yi ise bana cok acik olmasindan dolayi goz altlarinda kullanip bitirmistim. Bunlarin disinda cok fazla renk secenegi mevcut temptalia dan kullndiginiz urunu girerek karsilastirma yapabilirsiniz.
Spf 25 iceriyor ve yine ayni sekilde fircali refill li satilan bir urunu daha var bu markanin. Ayni renkleri onda da gorebilirsiniz. Bana gore pressed den hatta amazing base den tek farki disarida kullanim kolayligi saglamasi, bu urun toz gunes koruyucu olarak geciyor, tamam yenilikci bir fikir ama pazarlama stratejisi olarak degerlendiriyorum cok farklarini goremedim.
Unutmadan genellikle refill olarak satin aliniyor ve ambalaji o sekilde plastik saniyorlar. Degisti mi bilemiyorum ambalaji ayri satiliyordu bu urunun, aynali sekilde bir kez satin aliyorsunuz daha sonra refilleri kullaniyorsunuz. orjinal Ambalaj avantaj tabi fakat ayna gereksiz onada ayri para veremem derseniz plastik ambalajinda bile cantama attigim cok oldu gayet kolay kullaniliyor bitene kadar. Cunku ambalaja tek bir renk kullanmistim.
35.
Annemin minimum çabayla maksimum verim mottosuna tam uyan clarins glow2go bronzer+allık kombo stiği üretimden kalktığı için ve yanaklarında kullanmayı sevdiği tek ürün shimmery glowy stick blonzerlar olduğu için yeni bir ürün alayım sevindireyim dedim.
O dönem türkiye'de buna uygun pek bir şey bulamadığım için geçtiğimiz yılbaşında bu markanın stick allıklarından bir tane almıştım hiç yoktan. Almaz olaydım hıtır hıtır dokuda, shimmery değil diş diş simli, güzel yayılmayan, değil normal ederini, ederinin dörtte birini bile hak etmeyen bir ürün. Kimseye önermem.
Işıltılı Stick blonzer/bronzer/allık isteyenlere pixi'nin bronzerlardan beach bronze ve duo olarak da bir alman markası olan kess'in blush&glow duo'sunu öneririm.
34.
Pudra ve allığını alarak giriş yaptığım markadır. Mac'te nc 20 kullanıyorum. Jane iredale 'de amber rengi güzel oldu. Nc20' den bir tık daha pembe ama nw serisi kadar değil. Bir de warm sienna vardı ama çok sarı durduğundan cesaret edemedim onu almaya. ( mac NC 20 kullananlara önerilen bu iki renk olduğu için denemeden internetten aldım)
Allık olarak mac gingerly kullanıyordum. Tam pembe ya da tam şeftali allık sevmiyorum. Şeftaliler bende genel olarak turuncu duruyor. Gingerly böyle hafif bronzer gıbi ama renk de veriyor. Yani yanaklarıma hem gölge yapmışım gibi hem de renklendirmisim gibi duruyor. Kahve alt tonlu bir pembe. Bu tonu da jane iredale mocha renginde yakaladım hemen hemen. Gingerly 'den biraz daha pembe ama çok baskın değil yine.
Ortak renklerimiz olan süslülere yardımcı olmuşumdur umarım.
13 ağustos 20:47
16 ağustos 00:29
33.
dermatolog önerisiyle birkaç aydır bb kremini kullandığım ve çok memnun olduğum marka.
32.
Bb kremlerine hasta olduğum, çift taraflı aydınlatıcı kalemini elimden düşüremediğim, fakat fiyatından dolayı bütün ürünlerini deneyemediğim temiz içerikli mineral marka. Leaping bunny simgesini de oturtmuşlar oraya, gözler kalp kalp.
Önceki yıllarda skandala dönüşmüş bir yarışmaya imza atmışlar. Bence fikir yanlış fakat youtuberlar yapınca ooo marka yapınca wowowo. Bu tip makyajları tüm youtuberlar 8 martta yapıyor veya makyaj sanatçıları ünlülerle böyle çalışmalar yapıyor. Valla ne diyim cildimi sokakta bulmadım ve ben cruelty free ürün kullanıyorum. Param yettikçe de ürünlerini alacağım.
31.
içeriklerine tav olduğum kozmetik markası makyaj bazına, sabitleyici spreyine sahibim fakat bir daha alacağımı sanmıyorum çünkü fakirlik :(
30.
Bb kremi kuru ciltler için mükemmel olan eczane markası. Bb kremini eczaneden alırken eczacı kadın "silmeden yatsanız bile bise olmaz,roaccutane kullanıcılarına veriyoruz" dedi ve içeriğinin aşırı temiz olduğunu iddia etti. O kısmını bilmesem bile özellikle kışları kuruluktan çatlayan cildime sağlıklı bir ışıltı veriyor. Fiyatı biraz tuzlu da olsa mercimekten biraz fazlası tüm yüzünüze yeteceği için uzun süre giden bir ürün. Renk skalası da en koyudan en açığa herkes için düşünülmüş. Missha bb 13 renginin koyu geldiği biri olarak bb1 renginden memnun kaldım, fondoten bulmakta zorlanan cok koyu tenlilerin de kendi rengini bulacagina eminim.
29.
glow time bb kremini uzun zamandır istiyordum. hep kendimi tutuyordum bak kızım sakın alma yine rengi tutmayacak diye. geçen ay dedim ki bu ay maaşım fazla yatmışken risk alayım ne kadar tutmayabilir ki en açığını alayım. öncelikle mac de en açık rengin bir koyusunu kullanacak kadar beyazım. en açığı asyalılar zaten.
buna rağmen bu büyük umutlarımın bb kremi resmen yoğurt gibiymiş... hiç kullanıp sokağa çıkamadım. 2 kez sürdüm ve 2 kez hemen çıkarmak zorunda kaldım. yastayız.
4 haziran 2018 17:11
4 haziran 2018 17:11
28.
cildimin hassaslığı yüzünden dermokozmetik ürünler kullanıyorum ve bu markaya aylarca dermoeczanem sitesinde hayran hayran baktıktan sonra birçok ürününü denedim.
BB kremi süper cildinizde bir şey yokmuş gibi ve süper kapatıcılığı var, disappear adlı kapatıcısı ise mükemmel ve çok bereketli.
27.
sıkıştırılmış toz mineral pudrası hayatımın pudrası olabilir. hassas ve kuru cildimi yormayan nadir ürünlerden.
9 mayıs 2017 11:43
9 mayıs 2017 11:44