161. Oldukça gür ve kalın olan kaşlarımı 16 yaşındayken kendim alıp şekil vermiştim, o günden beri de hep kendim alırım. Mütevazi olamayacağım, bence bu bir yetenek, teşekkür ederim allahım.
- süslü
- şikayet et
- girdiler (228)
- medya (8)
amathaunta11
162. Bir ara kendi kendime güzel yapardım bu eylemi. Hatta kaşlarıma iltifat alırdım. Sonra niyeyse alışım değişti. Annem kaşlarıma baktığında uçlarının kısa ve havada olduğunu söylüyordu. Bense inanmıyordum. Çünkü tam karşıdan bakınca kaşlarım gayet istediğim gibiydi. Şimdi bir selfie çekeyim dedim fotoğrafın ayna görüntüsüne bir baktım. Bitişi adeta yok olmuş bir kaş ve yanında onun daha kalını. Tamamdır bu iş bitti yani. İyice uzatıp benefit brow bar'a gideceğim. Badem yağı, hint yağı, sarımsak dışında işe yarayan başka önerileri olan süslüleri mesaj kutuma bekler, küçüklerimin gözlerinden, büyüklerimin ellerinden ve yaşıtlarımın yanaklarından öper, memleketteki herkese selam ederim.
163. Düzenli olarak kendim alıyorum ama şekli konusunda kuaförüme çok şey borçluyum,çok çok uzadığında gidiyorum sadece 2 ayda 1 şekli tekrar toparlansın diye. Bursa'da bulunan süslülerim ben 1 yıldır lido kuaförde cerene gidiyorum,çok memnunum.
İyi bir yer arayanlar bakabilirler
| cilt alt tonu: | cool |
| saç kalınlığı: | ince telli |
| göz rengi: | yeşil |
| saç tipi: | yağlı |
164. Kaşlarım kalın. o yüzden biraz uzayınca tek kaşlı türkücü abiler gibi oluyorum. Kuaförden de içim sıkılıyor. Ama kaşımı kendim almaya kalktığımda da her seferinde bozuyorum.
Sonra şu düz (link: http://www.pemmbe.com/kasimizi-duz-hale-nasil-getiririz/ kaş alma yöntemini) okudum. Daha doğrusu resimlerine baktım. Bi cesaret giriştim kaşlarıma...
Bu sefer fena olmadı... Başaracağım ben bu işi...
nezihe yanikses
| ten rengi: | koyu buğday tenli |
| yaş: | 54 |
| kepekli saç: | hayır |
165. Buradaki (link: https://www.suslusozluk.com/benefit-brow-bar?i=1028474 benefit brow bar ) girdimden beri kendim kaşlarımı almaya basladim. Sadece uzayan kisimlari kesip, çıkmaması gereken yerlerde cikan tüyleri cimbizla aliyorum. Kaşlarım hic olmadigi kadar sağlıkli ve iyi görünüyor.
| ten rengi: | koyu buğday tenli |
| kepekli saç: | evet |
| yaş: | 32 |
| saç tipi: | kuru |
166. Kaşlarımı senelerce iple ağdayla aldırdım. O temiz görüntü hoşuma gidiyordu. Hiçbir zaman kalın gür kaşlarım olmadı zaten. Genelde sarı sarı tüyler oluyordu. Fakat her defasında istemememe rağmen kalın kaş sevmeme rağmen incelttiler. 23 yaşındayım ve 7-8 ay önceye kadar kaşlarım o kadar inceydi ki. Biraktım artık aldırmayı. 8aydır kaşlarımı sadece kendim alıyorum zaten çıkan pek bi şey yok üstte altta tüyler. Kaş bile denmez. Onlarıda cımbızla yoluyorum yada ağda bandı yapıştırıyorum. Kaşlarım o kadar kalınlaştı ki. Şekli bozuluyordu ve kendim alinca o temiz görüntü olmuyordu ama hayatımın hatasını yapmışım yıllarca. Bu saatten sonra kaşlarımı asla aldırmayı düşünmüyorum. İhtiyaç duydukça kendim toparlıyorum. Şeklinden de oldukça memnunum sanırım artık elim alıştı. İlk bikaç ay şekli bozuk ve yamuktu evet fakat sabrettim ve şuan tam istediğim gibiler. Herhangi bir bakım vs ekstra hiçbir şey yapmadım. Görsel ekliyorum süslüler.
| saç kalınlığı: | ince telli |
| saç şekli: | düz |
| saç tipi: | normal |
167. bana turuncu kalan bir kaş Kalemini burnuma göre görseldeki gibi hizalayıp alacağım yerleri işaretliyorum. veet'in hassas ciltler için olan ağda bandını kaşlarımın ortası, üst ve alt kısmı için uygun boyutlarda kesip uyguluyorum. Yaklaşık 4 yıldır bu yöntemle alıyorum. Şekillendirmeyi kendim yaptığımdan beri yüzüm ve kaşlarım hakkında iltifatlar alıyorum.
| saç tipi: | yağlı |
| yaş: | 27 |
| cilt alt tonu: | nötr |
| saç rengi: | kestane |
168. Kendi yöntemimi anlatayım;
~İlk olarak, uzun zamandır kaşlarınızı almadıysanız hepsini bir anda almayın. Birkaç tutam düzeltin aradan zaman geçtikten sonra tekrar eden düzeltmelerle istediğiniz şekle ulaşmaya çalışın.
~Düzeltme işlemine hep üstten başlayın ama dediğim gibi tek tek eleyerek yapmalısınız ardı sıra almak bilinçsizce kötü bir şekle neden olabilir.
~sizin yüz hatlarınıza benzer, kaşlarını beğendiğiniz bir modelleri araştırın, oranlarını inceleyin. Plansızca cımbızla ayna karşısına geçmeyin. Yapmadan önce vermek istediğiniz şekli düşünerek almak önemli.
~genelde ip ve ağda kullanmaya gerek görmüyorum ben. Cımbız ile tek tek alıyorum. Teli çekmeden önce telin üstünü kapatın ya da alır gibi yaparak tel olmadan şeklin nasıl değiştiğini gözlemleyin.
~sadece yakın aynası kullanmayın. Aldıktan sonra büyük resme de bakmak lazım.
Ben kuaförlerin kaşları alırken büyük bir sanatçılık gösterdiğine inanmıyorum genelde standart, yüzün oranına giden kaşı yapıştırıyorlar gibi geliyor. Yavaş yavaş gün gün deneyleyerek ilerlerseniz hem uzadıkça kaşın şekli bozulup alma gününü beklemek gerekmez hem de istediğiniz modeli yapmak için başkasına ihtiyaç duymazsınız.
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| saç şekli: | kıvırcık |
169. en güzeli, kişinin kendi aldığıdır. 3 sene öncesine dek kuaförde aldırırdım. her kaş aldırışım hüsranla biterdi. kendinden kavisli ve kalın kaşlarım kuaförden sonra incecik, dik kavisli ve hintli kız kaşına dönerdi. Tek tek cımbızla uğraşmayıp iple aldıkları için ise alt taraftaki kaşlarım 3-4 günde çıkardı. en son aldırdığımda öyle kötü oldu ki kaşlarım küstüler sandım. inceciklerdi artık. O andan sonra bir daha kuaföre gitmedim kaşlarımı aldırmak için. Kaşlarıma zaman tanıdım ve çıkmalarını bekledim. Bir kıl çıkınca hemen almak yerine yanına bir kıl daha eklenmesi için sabrettim. Bu süreçte ise kaş usturası edindim ve kuaförlerin iple verdikleri şekli usturayla verdim. Kaşlarıma asla ip vurmuyorum. Çıkanları cımbızla topluyorum ve asla ipin verdiği o çirkin, batık görüntüyü verdiğini düşünmüyorum. Ayrıca kuaförden randevu alma derdi yok, iki haftada bir kaş masrafı yok. her yönden kârdayım.
| göz rengi: | açık kahverengi |
| saç şekli: | kıvırcık |
| saç tipi: | kuru |
| yaş: | 28 |
| saç rengi: | diğer |
| kepekli saç: | hayır |
170. 2 sene öncesine kadar ben de arada kuaförde iple aldırıyordum. artık evde kendim alıyorum, sonuçta nasıl bir model istediğimizi en iyi biz biliyoruz.
kahvece
| cilt tipi: | yağlı |