20. Yıllar önce, pandemi dönemiydi herhalde izlemeye başladığım ve nedense izlemeyi bıraktığım dizidir. Spoiler allert (gizlinot: En son başrol kendi zamanına dönmüştü izlemeyi bıraktım, sanırım kendi dönemi sarmadı beni.) Birkaç kere tekrar izlemek istedim ama izleyemedim, dönem dizilerini çok severim aslında ama
- süslü
| cilt alt tonu: | nötr |
| saç rengi: | diğer |
| saç kalınlığı: | kalın telli |
| kepekli saç: | hayır |
19. netflix önerisiyle sıfır beklentiyle başlayıp bir haftada yedi sezonu da bitirdiğim canım dizimdir.
tarihi dizileri aşırı sıkıcı bulur ve hiç izlemezdim. bu yüzden bu diziyi de öylesine açtım. ama daha ilk bölümden dizi öyle akıp gitti ki kendimi 7/24 bu diziyi izlerken buldum. evde bir süre ceymiii diye dolandım desem yalan olmaz.
diziyi sadece tarihi dizi diye nitelendirmek doğru olmaz, aşk, macera, dram, aile hepsi bir şekilde o kadar güzel birbiriyle harmanlanmış ki dizi akıp gidiyor. hayatımda izlediğim en sürükleyici dizilerden biriydi.
yukarıda bir süslü dizinin literally çok karanlık olmasından bahsetmiş. ona katılmakla birlikte bu dizi için bunun doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum çünkü dönem dizilerinde çok fazla renk, canlılık ve modernlik bence yapay duruyor.(gizlinot: bridgerton gibi)
dizi her açıdan gözünüzü doyuruyor. muhteşem iskoçya manzaraları ve tabii ki jamie fraser. bir adam her yaşında mı taş olur!
yorumumun bundan sonrası spoiler içerecektir.
-spoiler-
dizinin en sevdiğim yanı karakter devamlılığı oldu. yani diziden ayrılan bir kişinin neden ayrıldığını da biliyorsun, bir sezonda çok önemli bir rolü olan karakter diğer sezon bir anda ortadan da kaybolmuyor; büyümüş hallerini görüyorsun ve her şey çok tutarlı ilerliyor. bu noktada fraser's ridge gerçekten bir aile gibi hissettiriyor.
jamie ve claire hakkında ne desem az kalır, her sezonda -daha doğrusu her yaşlarında- uyumları daha da artıyor. böyle bir kimya olamaz. ayrıca birbirlerine olan sadakatleri, tutkuları muhteşem.
gelelim şimdi eleştirilerime;
brianna'yı sevmedim, sevemiyorum. karakterde itici bir şeyler var, kocası da aynı şekilde. hem kendisinden baya büyük duruyor. ayrıca brianna'nın jamie'ye olan bazı tavırlarını da hiç sevmiyorum. babana barbar deyip ona tokat attıktan sonra seni bir daha hiç sevemedim bree.
bir diğer eleştirim de şu: james ve claire çok güzel olaylar da yaşıyorlar dizide. yani kavuşmalar, aile saadetleri, mutluluklar. ama bu sahneler nedense hep ağır doz seks halinde kutlanıyor. kardeşim tamam bunlar ateşli bir çift, uyumları da çok güzel ama bir kere de sadece sarılsınlar mesela, jamie claire'ın saçlarını okşasın, ne bileyim dans falan etsinler. biraz da öyle bi sıcaklıklarını hissedelim. ikinci sezon finalinde epey duygusal bir sahne var mesela, orada da direkt işe koyuluyorlar. biraz birbirinizin omzunda ağlayın be.
oyuncular seksin hikayede önemli bir rol oynadığını söylüyor ama bilemiyorum. elimdeki kitapları bitirince kitaplarını alıp okumayı düşünüyorum. 6 martta da final sezonu yayınlanacak merakla bekliyorum.
nymphs
18. İlk bölüm aşırı aşırı sıkıcıydı yine de çok seveni var diye devam ettim. 5. Bölümdeyim ama sanırım başrol yüzünden izlemeye devam edemeyeceğim. Güçlü kadın karakterleri severim fakat bu hanım ablanın ukalalık seviyesi çok başka. Burnunu sokmadığı bir şey kalmadığı gibi geçmişe gidince ilk yaptığı şey elin adamıyla flört etmek oldu. Pansuman yaparken içine içine girmeler, kıskanmalar, bilmiş bilmiş konuşup tatlı görünme çabaları. Hali tavrı bir abartı geldi bana böyle, sevemedim.
Edit: jamie'nin claire'i 3. Kere pzvnklerin elinden kurtarması sonrası bıraktım.
| ten rengi: | beyaz tenli |
| cilt tipi: | karma |
| saç tipi: | yağlı |
17. Bu dizide en gıcık olduğum şey Claire karakterini fazla sevemedim sen kalk başka adamla başka yüzyılda evlen sonra kocan kafayı yesin aramadığı yer kalmadı ama nedense geri döndüğünde bir afralar bir tafralar.. üstelik Frank Claire'e bu noktada bişi demedi yadirgamadi o yüzyılda yaşayan bir insan olarak gayet olgunlukla karşıladı, çocuğunu bile kabul etti ama Claire de sürekli sanki bir memnuniyetsizlik vardı. Kadın kocası öldüğünde ağlamadi bile... Herhangi bir atın öldüğüne bile daha çok ağlamış olabilir... Bu sahneyi falan çok başarısız buldum.
Ben Jamie karakterinin çok baskın şekilde seyircinin gözünde iyi olması sebebiyle Frank 'ın atasının Kara Jack in de çok çok feci şeyler yapmasından ötürü Frank'e seyircinin fazla ısınamadığını düşünüyorum, oysa ben Jamie den çok Frank Randall karakterini sevmiştim , dizinin oturması ve artik Claire'nin sadece Jamie ile bağlantısi olması için erken öldürdüler bence..
| cilt tipi: | normal |
| yaş: | 33 |
| kepekli saç: | hayır |
16. birkaç yıl önce en sevdiğim diziydi, gerçekten çok etkileyici ve özgün bir konusu var süslüler açıklamış zaten önceki girdilerde. fazla sayıda sevişme sahnesi içermekte olduğu gibi sapıklık derecesine gelen tecavüz sahneleri de içermekte, izlerken rahatsız edecek derecede sapıkça olduğunu düşünüyorum jamie&randall sahnelerinin. o sezondan sonra koptum zaten karakterler de yaşlanmaya başlayınca tadı kalmadı, kızlarına da bir türlü ısınamamıştım.
| ten rengi: | beyaz tenli |
| yaş: | 25 |
| saç rengi: | kızıl |
| kepekli saç: | hayır |
15. Bu dizi benim telefonun şarjının bir yerine koydu arkadaşlar, nedenini de çok izlemekten değil sonradan dank etti 'dizi aşırı karanlık' yani olabildiğince ekran parlaklığı az yapmama rağmen ona rağmen kâr etmiyor.
Mekanlar ve sato vs baya karanlık ortamlarda çekilmiş haliyle parlak olmayan ekrandan izlenmiyor. Kaçıncı sezonda olduğumu unuttum ama en son tekrardan 18. Yy a kendi isteğiyle gittiği yerde Jamie bayılmıştı ya oradaydım. Sonradan bir baydı sanki bide Jamie karakteri iyi hoş ama 18 yy için çok fazla açık görüşlü bir adam yaratmışlar bence. Bunu biraz abartılı buldum
| cilt tipi: | normal |
| yaş: | 33 |
| kepekli saç: | hayır |
14. daha 1. seozn 9. bölümdeyim. dizinin atmosferini çok sevdim. Claire bazen aşırı saçmalasa da güçlü bri kadın. ama jaime biraz fazla olmuş (gizlinot: gözlerinden kalp çıkan emoji ). bu kadar mükemmel bir insanı bu yüzyılda bulmak kolay değil. kitap karakterlerine çok kolay bağlanırım ama dizilerde filmlerde çoğu zaman çok zor gelir bana. ama jaime kesinlikle ilk 10'a girdi daha ilk sezon bitmeden. kitaplarını da okumayı düşünüyorum tarihi romantizm çok tarzım olmasa da bilimkurgu detaylarıyla ilgimi çekti
| saç şekli: | düz |
| cilt alt tonu: | nötr |
| saç rengi: | siyah |
13. Nadiren başrol kadın karaktere sinir olmam. Claire kafasına koydugunu yapan, sadık, prenses olmayan ama tam bir hanımefendi bir kraliçe olan birisi. hemşirelik ilerleyen bölümlerde de doktorluk yapıyor feminist damarımızı besliyor. Bazen sağlam saçmalıyor gidip adam etmeye çalışıyo elin 17. Yy insanını başına özellikle jamie min başına bela alıyor mal ama genel olarak başarılı bir karakter.
Jamie, ah jamie ❤️ Sadece yakışıklı değil sevdikleri için fedakar her şeyi yapan bir adam. Cesur ve saygılı bir karakter aynı zamanda. İtlik peşinde değil. Bu karakteri izledikçe mümkün mü böyle bir şey diyorsunuz.
Tanım: atmosferi görselliği çokk başarılı dönem dizisi. Ormanlık alanlar vadiler köyler aşırı güzel. Wiccanlık falan da var. Parapsikoloji sevenler ufak tatlar alıcak bu diziden. İlk sezon yönetmeni Metin Hüseyin’dir üstelik.
| ten rengi: | koyu buğday tenli |
| göz rengi: | mavi |
| yaş: | 29 |
| cilt alt tonu: | cool |
| saç rengi: | açık kestane |
| saç kalınlığı: | ince telli |
12. Birinci sezon sonundan bildiriyorum. Çok sıkıcı bir dizi. Her şey var, yemyeşil harika bir iskoçya doğası, harika bir atmosfer, taş gibi bir jamie, biraz fantastik biraz romantiklik falan... Fakat olmamış.
Ben o yaratılmaya çalışılan havayı bulamadım izlerken. Bazı yerler o kadar basit ve gülünç geldi ki dakika başı sevişmeseler yetişkin dizisi olmaktan çıkacak.
Kitabını okusam belki daha çok sevebilirdim ama dizi bende öyle bir merak da uyandırmadı. Claire'i sevmeyen bir ben miyim bilmiyorum çok sinir bozucu bir kadın. Sinir ola ola izledim.
tokyo
11. bu diziye bir dönem başlamış ama ilk bölümü sıkıcı geldiği için devam edememiştim. Birkaç hafta önce aklıma düştü bir daha deneyeyim dedim ve o kadar keyif alarak izliyorum ki. biraz önce 1.sezonun 11.bölümünü bitirdim
-spoiler-
jamieyi izlerken içim eriyor. Naifliği, düşünceli oluşu, gerçekleri görünce elinden tutup o taşlara götürüp veda etmesi. Gerçekten hiçbir dizi ya da filmdeki bir aşk bu kadar bana geçmemişti. Zamanla ilerleyen tutkuları, sevgileri o kadar imrendirici ki. Jamienin ne olursa olsun claire'e inanması, onu dinlemesi. Gerçekten böyle biri olabilir mi diye sorgularken buldum kendimi.
-spoiler-
dizinin görselliği ise apayrı bir konu. Görsel zevk yaşatıyor resmen. Zaten iskoçyayı merak eden bende iyice hayranlık uyandırdı. umarım her şey normale döndüğünde gidip oraları görme hayalimi de gerçekleştirebilirim
| yaş: | 29 |