girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (2)
    • medya (0)

2. Bazı parfümleri çığır açıcı ve oldukça orijinal olan; (delina serisi, guidance, ex nihilo), bazıları ise sıradan ve ticari olan(good girl blush, black opium over red) olan parfümör.

2 saat önce

1. 1983 doğumlu, henüz 42 yaşında alanında çığır açmış fransız parfümör/burun. parfüm kariyeri öncesi sahne sanatları üzerine eğitim almış, ardından givaudan parfüm okulunda bu alanda eğitim almış.

kendisinin hayatını merak edip izlediğim bir videoda da çok küçük yaşlarda dahi kokulara büyük merakı ve ilgisi olduğunu öğrendim. bir gün çocukluk yıllarında okulda bir öğretmeninin kullandığı parfüme hayran kalıyor ve obsesyon seviyesinde merak ediyor ve kokuyu soruyor öğretmenine. öğretmeninin parfümünün markasını söylememesi üzerine konuya kafayı takıp arayıp tarayıp kokunun ysl opium olduğunu buluyor :)

parfüm merakım sebebiyle fragrantica'da takılırken sıklıkla ikonik parfümlerde adına rastladığım için kendisine ayrı bir merakım oluştu ve araştırınca ağzım açık kaldı. ayrı ayrı zamanlarda aralıklı denk gelince bu denli fazla sayıda kült parfüm tasarladığını fark edememişim.

kendisinin tasarladığı yüzlerce parfüm arasında benim en dikkatimi çekem ve oldukça adından söz ettiren bazı parfümler şu şekilde:

amouage guidance, guidance 46;

carolina herrera good girl ve flankerları;

chloe nomade;

dolce gabbana the one intense;

essential parfums bois imperial;

ex nihilo fleur narcotique;

gucci guilty elixir de parfum homme;

jean paul gaultier le male elixir; (aynı seriden onun üzerinde flankera sahip, bu içlerinde çok öne çıktığından eklemek istedim.)

maison crivelli hibiscus mahajad, tuberouse astrale;

marc antoine barrois ganymede;

pdm delina, delina exclusif, valaya.

özellikle pdm, amouage ve maison crivelli markalarına tasarladığı parfümler gerçekten çok konuşulan, beğenilen ve kilometre taşı denilebilecek nitelikte kokular. beyefendinin yaşını da düşündüğümde inanılmaz bir yetenek olduğu kuşkusuz.

2 saat önce