özel sektör maaş günü belli mi?

mesela maaşınız fix olarak her ayın 1’inde veya 15’inde mi yatıyor? yoksa mesela işe ayın 9’unda  girdiniz diye ayın dokuzundan dokuzuna mı yatıyor? çalıştığınız kurumun sistemi  nasıl?

1. Ayın son günü yatıyor. İse 9'unda basladiysan ay sonu çalıştığın gün kadar paran yatiyor hesaba, diğer ay normal maaş alıyorsun.

16 ocak 2023 00:54

2. Fix yatıyor. 9unda girdiysen ilk ayı eksik alırsın. 3 iş tecrübem var ikisinde ayın son günü. Birinde ayın 5inde yatardı. (mesela böyle bir durumda bir sonraki ayın 5inde 4 iş günü eksik çalışmış gibi alacaksın). Hiç 15inde yatıran duymadım. Genelde bu şekilde oluyor.

16 ocak 2023 01:02

3. Ben 15inde alıyorum. 17'sinde girmiştim, bir ay sonra önce tam ücret, bir hafta kadar sonra da 13 günlük paramı almıştım. O günden beri hep 15inde yatıyor.

16 ocak 2023 01:43

4. bir iş yerim ayın ilk iş gününde yatırıyordu. diğeri 3 ya da 5i olacak şekilde yatırdı. son iş yerim ayın 5inde yatırıyor. eşimin ise ayın son iş günü olacak şekilde yatıyor. hangi gün girdiysen maaş gününe dek olan kısım hesaplanıp o kadarı yatar. sonraki ay maaşını tam almaya başlarsın.

16 ocak 2023 08:44

5. Ben 15inde alıyorum, sevgilim 26sında alıyor, ablam 7sinde abim 10unda alıyor. Hepimizin çalıştığı yerin sabit maaş günü var hangi gün girersen gir bu günde maaş yatıyor.

16 ocak 2023 12:02