üniversite öğrencisi olup çalışmak?

merhaba, 1. sınıftayım. harcamalarımı hafifletmek için işe girmek istiyorum ama bu işker nasıl oluyor hiçbir fikrim yok. öncelikle mesela sabah üniye gittim derslerimi aldım üni çıkışında işe gidebilir miyim? buna part time mı deniyor? ya da günün belirli günleri çalışıp belirli günleri işe gidebilir miyim? bu yazdığım şeyler kurumsal firmalarda oluyor mu? yoksa daha yerel işletmelere kafe, butik vb yerlere mi yönelmeliyim.? maaşlar part time olunca asgari ücretin yarısı mı oluyor? gerçekten bu konularda çok cahilim maalesef. son olarak ekşi de falan çok zor yıpratıcı hatta derslerden alıkoyan bir süreç olduğundan bahsediyor bu konuda deneyimi olanları dinlemek isterim. yazılanlar için teşekkürler

1. ben de iş arıyorum aynı şekilde. geçen yıl baktığımda bazı mağazalarda (lcw veya koton, tam hatırlayamadım) haftada 20 ve 30 saatlik seçenekler vardı. günde 4-5 veya 8-9 saat çalışacak şekilde bölüyorlardı sanırım. ders programınız sabitse hafta sonu 1 gün hafta içi 3 gün gibi ayarlanabilir belki. bir de kampüsteki veya kampü çevresindeki kafeler, okuldaki bazı birimler de öğrenci çalışan arıyor çoğu zaman.

17 ağustos 2021 22:45

2. bu arada, ücretler saatlik hesaplanıyor. aslında öğrenci için en iyi işler kampüsteki işler ve özel ders. okulunuzun kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma şartlarına bakın ve başvuru için duyuruları takip edin şimdiden.

17 ağustos 2021 22:48

3. Ben okurken bir mağazada part time çalışmıştım süslü kurumsal bir yerdi hatta okula başladığım ilk sene girdim ve dördüncü seneye geçerken bıraktım. Genellikle çalışma saatleri sizin ders saatlerinize göre ayarlanıyor mesela ben haftada beş gün çalışıyordum iki gün de izinli oluyordum derslerimin yoğun olduğu günler izinli oluyodum ama benim ders programım da hafifti haftada bir gün (haftasonu hariç) boş olduğum bir gün oluyodu genellikle 5-6 saat çalışıyorsunuz günlük zaten. Maaşınız çalıştığınız saat üzerinden hesaplanıyor ona göre ücret alıyorsunuz part time çalışsam bile gayet iyi bir meblağ aldığımı söyleyebilirim o zamanlar onun dışında yemek kartı vs de veriyorlardı ve ailemden hiç para almamama rağmen gönül rahatlığıyla her istediğimi alabiliyordum gezip tozuyodum. Başka sormak istediğiniz bişey olursa cevaplarım

17 ağustos 2021 23:18

4. Hangi sektörde çalıştınız giyim, kozmetik veya dekorasyon muydu? Hangisini önerirsiniz? Ben dekorasyon düşündüm english home veya madame coco gibi.

17 ağustos 2021 23:28

5. Bu tamamen senin bolumune ve işe bağlı. Agir bir bolum okuyorsan mimarlik muhendislik tip vb. Cok zor olur calismak, ama daha hafif bir bölüm okuyorsan calisabilirsin. Universitede benim 2 gunum boştu tamamen, haftasonu da eklenince 4 günüm vardi. Konferans, davet gibi organizasyonlarda çalıştım ama su an koronadan bu isler baya azaldı.

17 ağustos 2021 23:43

6. Kimya mühendisliği bölümüm

18 ağustos 2021 00:22

7. Ben giyim de çalıştım süslü madame Coco da çalışan bir arkadaşımda vardı ama çok fazla yoruldugunu söylüyodu benim onun kadar yoğun bir calisma tempom yoktu ayrıca onlar akşam mesai saatinden çok daha geç çıkıyorlardı ve sayım vs daha çok işleri oluyodu o yüzden ilgin varsa kozmetik ya da giyim tavsiye ederim

18 ağustos 2021 00:28

8. Hangi şehirdesiniz?

18 ağustos 2021 01:47

9. Çocuk bakmayı ya da özel ders vermeyi de düşünebilirsiniz. Mağazada çalışmak kadar kazandırmaz belki ama o kadar yorucu da değil

18 ağustos 2021 09:27

10. İstanbuldayım