üniversite hayatı yaşamayı mı yoksa iyi bir mesleği mi tercih ederdiniz?

sorum bu farkındayım saçma bir soru ama ikisini de istiyorum ve sıralamam tutmuyor. ya üniversite hayatı yaşamak için iyi bir üniversitede kötü bir bölüm seçeceğim ya da güzel bir mesleğim olsun diye neredeyse hiçbir etkinliğin kulübün olmadığı bir üniversiteyi. siz hangisini tercih ederdiniz

1. Üniversite ve bölüme göre farklılık gösterir bu.

12 ağustos 2020 04:14

2. Bölümleri de yazın bence. Ona göre değerlendirelim

12 ağustos 2020 04:16

3. kötü bölüm dediğim gıda diğeri de veterinerlik

12 ağustos 2020 04:17

4. Bir sene daha çalışır seneye ikisini de elde etmek isterdim. Ama olmuyorsa kesinlikle mesleğe önem verirdim. Örnek veriyorum odtüde okursun ama ortam oluşturmazsın daha az bilindik üniversitede okursun güzel ortamın olur. Bunu bilemezsin. Ki üniversite bikaç senelik bişey zaten. İlla okuldan arkadaş edinmek zorunda değilsin.

12 ağustos 2020 04:20

5. Sektörden biri varsa daha iyi daha net bilgi verir. Ama benim çevremdeki gıda mühendisleri hiç iş bulamadı. Uzun vadeli düşünün. Olay sadece ğmiversite bölüm değil hayat boyu yapacaksınız seçtiğiniz mesleği. Veterinerliği yapabilir misiniz mesela? Zor bir meslek aslında.

12 ağustos 2020 04:20

6. evet ikisini de çok fazla araştırdım gıda mühendisliği ile ilgili bir tane bile iyi bir şey duymadımm zaten. veterinerlik fakültesini bitirebilirsem yapabileceğimi düşünüyorum. gerçekten kafam çok karışık. veterinerliği okuyacağım yer evimde 1-1.30 saat uzaklıkta bir de bu beni tereddüte düşürüyor

12 ağustos 2020 04:23

7. bu arada tekrar hazırlanma şansım yok. kimya mühendisliği de yazabilirim belki

12 ağustos 2020 04:26

8. Universite 4 yil. Meslek bir omur.

12 ağustos 2020 05:14

9. Tabiki iyi meslek yahu. Anlamiyorum sozlukte bir universite ortami,hayati almis gitmis. Herkes ortam yapayim egleneyeyim derdinde. Eglenmek icin universiteye ihtiyaciniz yok arkadaslar kariyer icin var.

İyi bir meslegin ve paran olursa o ogrenci hayatinin cok daha iyisini yasarsin hem de ozgurce.

Yani anliyorum herkes eglenceli universite hayati ister ama hayatiniz o dort yildan ibaret degil. Genclik filmi senaryosunda degilsek

12 ağustos 2020 05:21

10. Kimya mühendisliği sakın sakın süslüm. Öğrenciliğiniz stresli geçer, iş hayatı da çok zor geçiyor. İyi kazanmak da bundan sonraki mezunlar için pek mümkün değil. Ben okunabilecek en iyi yerde okudum ama çok pişmanım, şu an geriye dönebilsem ve karşımda sizin seçenekleriniz olsa kesinlikle veterinerlik seçerdim. birkaç yıl başkasının yanında işi öğrenip çevre yaptıktan sonra Kendi yerinizi açabilmek çok büyük bir lüks ve muhteşem bir şey. Gıda mühendisliğinde 1-2 yıl çalışıp fabrika acamazsiniz ama, ömrünüz boyunca başkasının yerinde çalışmak zorundasınız tıpkı kimya mühendisliğinde olduğu gibi :(

12 ağustos 2020 05:25