üniversitede %100 ingilizce okuyan süslüler? özellikle psikoloji okuyanlar?

süslüler ingilizce psikoloji okuyacağım. 12. sınıf ve mezuna kaldığım dönemde ingilizceye uzak kaldığım için biraz paslanmış hissediyorum. ingilizce dil bilgisi kuralları kafamdan uçmuş. . çok hızlı ve aksanı bozuk olmadığı sürece ne dediklerink anlayabiliyorum yazıları da çok iyi çeviririm. fakat konuşma pratiğim pek yok. hazırlık sınavından en azından sorumlu geçsem yeter sınava kadar iyice çalışacağım ama bölümde zorlanırım diye kuruntu yapıyorum. sizce ingilizceye nasıl ve nereden çalışmalıyım?

1. Psikoloji bölümü ile ilgili de tavsiyeleriniz olursa çok mutlu olurum.

29 ağustos 2020 11:38

2. Sorduğunuz sorunun cevabı okula bağlı aslında. Sorumlu geçmek diye bir olgunun mümkün olduğu okullarda genelde derslerde hocalar da çok kasmaz. Dil bilgisinde neyi unuttunuz mesela? Bölümü okurken yoğunlaşacağınız belli başlı kelime ve kalıplar oluşacak ve çoğu konuyu o şekilde anlayacaksınız zaten. dil bilgisini düzeltip geliştirmeniz de kişisel çabanıza bağlı daha çok. Psikoloji hakkında direkt bilgim yok maalesef.

29 ağustos 2020 11:57

3. İngilizce seviyeni bilmiyorum reading writing yapıyor musun ama ben hazırlık okumama rağmen 1. Sınıfta ders kitabı okurken zorlanıyordum. Bence hazırlık okumak yararlı. More to read readingleri yapabiliyor musun falan bir bak ya da toefl üzerinden çalışırsan daha iyi olur. Toefl'ın speaking sorularına bakabilirsin.

29 ağustos 2020 12:28

4. gramerle kuralla fazla alakası yok en fazla geçmiş gelecek vs basit zamanları bilmen yeterli. endişe edecek bir durum yok maruz kalmanı arttırmalısın dile zamanla oturacak merak etme anlamadan ingilizcen gelişiyor olacak yabancı dizileri altyazısız anlamaya basit metinleri anlamaya çalış reddit falan okumaya çalış mesela

29 ağustos 2020 14:42