1.75 miyop göz için gözlük takmaya gerek var mı?

1. İki sene önce göz derecem 0.25 ve 0. 50 iken doktor gözlük yazmış ama ben kullanmamıştım. En son gittiğimde biri 2 diğeri 1.75 çıktı ama doktor gözlüğe gerek yok dedi. Bazen uzağı görmekte gerçekten zorlanıyorum ya. Geçen bu sebeble minibüsü kaçırdım :/ daha da büyümez dimi. Yaş 28

30 kasım 2022 15:10

2. büyür veya büyümez diyemem ama doktorun gerek yok demesi çok garipmiş

30 kasım 2022 15:12

3. Biri 2 biri 1.75 miyop cikti ve doktor gozluge gerek yok mu dedi?

30 kasım 2022 15:12

4. Ben de şaşırdım ama yok dedi.

30 kasım 2022 15:29

5. Allah allah çok acayip, benim 1.50 ile başladı ve şu an bir gözüm 2.00  diğeri 2.50. Seninki büyür, büyümez diyemem ama. 1.50'de bile ben gözlüksüz/lenssiz doğru düzgün göremiyordum. Ben de şaşırdım gözlüğe gerek yok demesine.

30 kasım 2022 15:49

6. Ben 0.50de bile uzağı göremiyorum, televizyon yazılarını okuyamıyorum doktor ne diyor öyle

30 kasım 2022 15:50

7. 1.75 ten itibaren gözlük takmaya başladım ben de otobus vs. Çok kaçırdığım oldu. Full HD ye geçtim resmen gözlüğü bırakamıyorum. Böyle doğa falan detaylı görmek her şeyi çok güzel.

Bence 1.25 e kadar idare ediliyor ama sonrası artık hayat kalitesi çok düşük oluyor gözlüksüz.

30 kasım 2022 16:58

8. Benim gözler 1.75 miyop 0.5 astigmat var hem lens hem gözlük kullanıyorum çok farkediyor belirli bir mesafeden sonrasında netlik yok özelikle yazilar falan. Benimde 0.5 0.75 di doktor artmaz dedi 19 yaşındaydım sonra 1 oldu kullanmıyordum doktor yazmasına rağmen 1.75 oldu. Kullanmadikca derece artıyor bu arada ben çok gözlerimi kismaktan kaşlarımı catmaktan kırışıklık da yaptım kendime böyle bir getirisi de var. Yani kesinlikle gerek var özellikle PC TV ya da dışarıda yazılar için falan sonraki zamanlarda çıkarın ben öyle yapıyorum markete giderken takmadigm da oluyor öyle yani anlatabilmisimdir

1 aralık 2022 00:46

9. Benim de 1.75- 2.00. ve gözlük taktığımdan beri hayat kalitem arttı.

1 aralık 2022 06:54

10. Ben başka bir doktora gideyim en iyisi. Cevaplar için teşekkur ederim