23 yaşında yeniden üniversite sınavına hazırlanmak?

iyi denecek bir okulda iyi bir bölümü bitirdim. ancak bu mesleği yapmak istemediğimi ve beni maddi manevi doyurmayacağını düşünüyorum. biraz küçüklük biraz tercih hatası. okurken farkedemedim. yeniden sınava girip 5 yıllık bir bölüm okumak hayal mi zaman kaybı mı? aileye yük mü? yolunu çizemeyen, rotası belirsiz gemi gibiyim. bunu paylaşabileceğim kimsem yok, kimseye dile getiremiyorum. bu yüzden de anonim olarak soruyorum. ciddiye alıp cevap veren herkese teşekkür ederim şimdiden.

1. aynı yaşta aynı durumdayız. asla zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum. go girl

28 eylül 2020 21:51

2. Hayır çok gençsin ve hayallerini peşinden gitmelisin. Bugun bu soruyu gormem oyle tatli bir tesadufki ustelik.27 yasindayim ve hukuk okumak icin üniversite sinavina hazirlanmaya karar verdim bende bugun.icime sinmeyen bir bolumden cunku is bulamiyorum is bulunca da o kadar sevmiyorumki yapamiyorum.40 yaşında üniversiteye başlayanı gördüm 23 ne ki.Parttime çalışarak ya da günü doğru planlayarak herşeyin üstesinden gelebilirsin. Gelebilmeliyiz ben bugün hayallerinizin peşinden gidin yeterki pes etme demeye geldim buraya bol şanslar.

28 eylül 2020 22:02

3. süslü yanlış düşünüyo olabilirim ama daha bir iki sene önce bu tarz bir soru sorulduğunda ben de dahil olmak üzere herkes mutlaka hayallerinin peşinden git derdi, fakat şu an ben eğer sizin yerinizde olsam o bölüm-okul daha garantiyse hazırlanırdım. yeni mezunların yazdıklarını her gün okuyoruz burlarda, tabii en nihayetinde sizin kararınız.

28 eylül 2020 22:11

4. Anonim2 +1. Bunu senden başkası bilemez. İyice düşün taşın şuan okumak istediğin bölüm de bir heves mi sadece yoksa gerçekten mi istiyorsun? Bitirdikten sonra iş bulma olanağı iyi mi şuan ülkenin durumuna göre?

Hepsini düşün taşın yaşın geç değil ama bu saatten sonra da zamanını iyi kullan.

28 eylül 2020 22:19

5. Ikinci universiten oldugu icin part time calisman ailen icin daha iyi olur suslu. O kadar yil okutuyorlar nihayetinde tekrar 5 sene daha okut demek bencillik olabilir.

Bir de is garantisi var mi bolumun?

29 eylül 2020 01:46