27+ dan sonra mimarlık okunur mu?

babam paralı okutur diye derslere asılmamıştım sonra babam yollamadı özele. başka bir bölüm okudum mezun oldum ama hep içimde bir ukde kaldı. devlete girsem mesela hani özel sektörde yaş problemi var ya işe alırken

1. Kpssden 92 falan alabilecekseniz neden olmasın

28 şubat 2022 16:22

2. Süslü iş için düşünüyorsan 27'den sonrayı bırak hiç okunacak bölüm değil. Zengin çevreden gelmiyorsan bu bölümden ekmek Yemen zor. Okuması en zor bölümlerden ama maalesef sektör çok acımasız.

28 şubat 2022 16:49

3. Soru sahibi ah soru sahibi...sarılalım mi 😔❤️‍🩹

Babamın parası yok diye tuttum bulunduğum şehirde kapasitemin altında ekonometri okudum , bi de bok vardı bölüm birincisi falan oldum.mimarlık içimde ukde.mesleği seviyorum sevmesine de mimar olsam aşık olurdum.babamızın parası yoktu okuyamadık valla iki sene sınıfta kalıp okul değişen adamlar baskent gibi ünilerde parayla okudular da mimar oldu İnan. Ahh ahh ben neler yapardım.deli gibi de sıralamam geliyordu.yaş oldu 27 nasıl edelim ki

28 şubat 2022 17:03

4. İçinizdeki şevki anlayabiliyorum ama mesleğin durumu o kadar kötü ki. Kaç sene tecrübeli insanları bile asgarinin bir tık üstüne çalıştırmaya kimse utanmıyor. Okumak çok yıpratıcıyken, bir de çalışırken sürünüyorsunuz. Kendinizi idame ettirecek kadar kazanabilmeye başladığınızdaysa gerçekten tükenmiş oluyorsunuz. Çok istiyorsanız peşinden gidin hayallerinizin bile demiyorum o yüzden. Çünkü belki ruhunuzu doyuracaksınız ama psikolojik, hatta fizyolojik, maddi anlamda zor zamanlar geçireceksiniz. Mimarlığın türkiyede karşılığı amelelik. Yani ortada bi efor var, bir vakit ve zaman harcanıyor ancak ele geçen bununla doğru orantılı değil. Ben okusaydım farklı olurdu diyeceksiniz, ben de dedim, hepimiz dedik:)

28 şubat 2022 17:21

5. bir mimar olarak cevap vermek istedim. okuması inanılmaz zevkli bir bölüm hele ki iyi bir okulda okuyorsanız. sadece mimarlık değil sanat ve tarihin pek çok alanını kapsayan, tatmin edici bir alan. okurken çok zorlanıp bırakma raddesine gelsem de iyi ki diyorum. ancak; mezuniyet sonrası farklı. ben iş bulmakta zorlanmadım işssiz de kalmadım çok şükür okulum pek çok kapıyı açtı ama çalışma şartları zor. hele ki ülkemizin geldiği şu şartlarda değer mi? ben daha mezun olmadan tek başıma eve çıkıp rahatça yaşayacak parayı kazanabiliyordum şimdi yeni mezunlara stajer gibi ücretsiz çalışma teklif ediyorlarmış. ayrıcı kanınızı emiyor özel sektör bir noktadan sonra ben dayanamadım başka bir yol çizdim. eğer maddi olarak kaygınız yoksa, çevreniz genişse ben ofis açar iş alırım, bir düzen tutturabilirim diyorsanız olabilir. mezun olduğunuzda +30 olacağınızı düşünüyorum iş bulurken yaşınız problem olabilir, genelde o yaştakiler size göre tecrübeli olacaklardır ama hiç belli de olmaz bir iş bulup dişinizi sıkıp kendinizi iyi bir konuma da getirebilirsiniz.

28 şubat 2022 17:23

6. Öğretmenlik doktorluk hariç memuriyette 35 yaş sınırı var

28 şubat 2022 17:28

7. Odtü Mimarlık mezunuyum. Okuma bacım, dön, unut, sil. Okuma. Yaşlanırsın.

28 şubat 2022 21:23

8. içinde kaldıysa oku. ben de bu sene yeniden üniversite sınavına giriyorum içimde kalan bölümü okumak için. ama özel üni yazma sakın burs kazansan dahi burs vermiyolar üni mezunuysan, ben bu sebepten geçen sene açıkta kaldım

1 mart 2022 11:24