acınacak haldeyim

öncelikle belirteyim. idrar ve dışkıyla ilgili sorun içeren bir soru olacak. rahatsız olacaklar okumasın. arkadaşlar malum, yarın ales var. daha önce sınav sürecinde sürekli tuvaletimin gelmesiyle ilgili sorduğum soruda yetişkin bezi önerilmişti. ben de aldım. bugün denemesini yapayım dedim. çokça tuvaletini yapan biriyim (hem idrar hem dışkı) ama stresli olduğumda bu daha da artıyor. yani sınav stresiyle halimi düşünün. dediğim gibi, bugün denemesini yapayım, üç saat boyunca bezle oturayım dedim evde. ancak zar zor iki buçuk saat tutabildim altımda bezi. bu iki buçuk saatlik süreç içinde tam 3 kere büyük tuvaletimi, 5 kere falan da küçük tuvaletimi yaptım. bezde sızdırma sorunu yok ancak acınacak haldeydim, tahmin edebilirsiniz. sırtımdan çıkacaktı neredeyse yaptıklarım (abartmıyorum). ve tuvaletini yaptığınız yerin üstünde oturuyor olmak aşırı iğrenç. hatta mikrop da kapabileceğimi düşünüyorum. dışkı sadece arka tarafta kalmıyor çünkü. vajinanın olduğu bölüme de geliyor. yani tam bir facia. direkt banyoya attım kendimi... tuvaletimi tutsam bayılacak gibi oluyorum sınavda, tutmasam bez bağlasam halim bu. yani artık ne yapacağımı bilmiyorum. bu arada yemek yesem de yemesem de, su içsem de içmesem de halim bu. artık bari en azından kabız falan yapacak öneri var mı diye sormaya geldim bir umut. çünkü aklıma başka bir şey gelmiyor. başka önerisi olan da yazabilir tabii ki. buraya kadar okuyabildiyseniz teşekkürler.

1. (yazar: pinkdore) ve anonim, sorunumun psikolojik olması dışında normalde de böyleyim. herkes günde 1, iki günde 1 kaka yaparken ben günde 5 kere falan yapıyorum. stresimin kesinlikle etkisi var ama stressizken de durum böyle.

maalesef sınavda tuvalete gitme şansım yok, sınav salonu kesinlikle terk edilmiyor. ameliyat olmuş olanlar (apandisit vs) rapor sunduklarında ayrı sınav salonunda tuvalet izni ile sınav olabiliyorlarmış ama psikolojik sebepler (stres vs) ile ilgili raporlar kabul edilmiyormuş.

yok anonim, sınav salonundaki insanları düşünmüyorum. sadece kendi geleceğimi ve sağlığımı düşünüyorum. çünkü 5 seferdir alese giriyorum beşinde de aynısı oldu. soruları yapamıyorum. onlarca soru boş kalıyor. puanım düşük geliyor.

bunları yazarken stres yaptım, yine büyük tuvaletim geldi. saat 12 ve ben günün dördüncü dışkısını yapmaya gidiyorum. hiç normal değil. az yaptığımı da düşünmeyin bu arada. çok çok yapıyorum. (detaylar için kusura bakmayın)

6 mayıs 2017 12:05

2. anonim 12.07 öss'ye gireli çok uzun yıllar oldu. o zamanlar vücudumun strese nasıl tepki verdiğini, sınav süresinin ne kadar olduğunu ve tuvalete gitmenin yasak olup olmadığını hatırlamıyorum.

(yazar: pinkdore) bu durum için doktora gitmedim ama şunun için gittim: 2-3 sene önceye kadar bağırsaklarımda daima problem vardı. tuvalete çıkamaz, yılda bir kez mutlaka acillik olurdum. insanlar her gün tuvaletini yaparken benim 1 hafta yapamadığım olurdu. bu durum için doktora gittim. doktor muayene etti, kolonoskopilik bir durum olmadığını, stresten uzak durmamı söyledi. o günden sonra beslenmemi değiştirdim ve çok rahat tuvalete çıkmaya başladım. açıkçası sık dışkılamak hayatım boyunca karşılaşmadığım bir nimet olduğu için problem etmiyorum günlük hayatımda. bir de biraz oburum, fazla yiyorum. sık dışkılamamı yeni beslenme düzenim dışında buna da bağlıyorum.

maalesef baskıyı atamıyorum üzerimden. kaç yaşına geldim hala kayda değer bir puan alamadım ales'ten. yine de bu soruyu sorduğumdan beri bir sonraki ales'imin provası olarak yaklaşabileceğimi düşünmeye başladım yarınki sınava. teşekkür ederim önerileriniz için.

6 mayıs 2017 12:38

3. cok unlu bir ishal ilaci var tabiri caizse icinize beton dokmus gibi oluyorsunuz ama ishal olmadan bu ilaci hic kullanmadim. ayrica gunde 5 kez buyuk tuvalete cikmanin yediginiz yemekle ilgisi oldugunu dusunmuyorum. bagirsak sistemi icin ikinci beynimiz derler. sizde bu hususta bir sikinti olabilir. yarinki sinav icin bence artik stres yapmayin cunku belli ki stres yaptikca daha kotu oluyor durum. dediginiz gibi bir sonraki ales icin antrenman gibi dusunun bunu.

6 mayıs 2017 13:38

4. az önce vejetaryen beslenme şeklinin rektumu büyütebildiği, iç hacmini genişletebildiği ve daha fazla, daha büyük kaka yapmaya sebep olduğunu okudum. yediklerimden "tamamen" bağımsız olduğunu düşünmüyorum anonim 13.38. bagirsak sistemi icin ikinci beynimiz sözünü hiç duymamıştım. şu yazıyı buldum bir okuyayım: http://okyanusum.com/makale/sindirim-sistemi-beyne-nasil-hukmediyor/

6 mayıs 2017 13:44

5. günde 5 kez büyük tuvalet normal bir durum değil ki. bence iyi bir dahiliye uzmanına görünün. sadece stres yüzünden olsa ishal durumu söz konusu olur (önceden yaşadığım için biliyorum) fakat fazla miktarda oluyor demişsiniz bir de. ishal değilse dediğim gibi farklı bir durum olabilir. lütfen bir an önce gidin ertelemeyin, bağırsaklar bir şeye alıştı mı öyle gider. o nedenle ne kadar erken davranırsanız o kadar iyi.

6 mayıs 2017 23:14