ailenizin anlattığı, eskiden köylerde yaşanmış olan ilginç hikayeler var mı?

eski zamanlar benim hep dikkatimi çekmiştir teknoloji yok bir şey yok. bi de etnik, mistik şeyleri severim ondan aklıma geldi bu soru. böyle eskiden yaşanmış olan, sırrı çözülmüş veya çözülememiş olaylar var mı süslüler duyduğunuz?

1. dedem ve babası köyde motorla geziniyormuş ama tam köyün içi değil hani dağ yolları olur ya köyün girişi bilmem ne, öyle bir yerde. dedem küçükmüş tabi. sonra giderlerken yolda 2 metre beyaz giymiş bi adamın yattığını görmüş, babasına söylemiş. sonra o da bakma demiş. dedem giderken tekrar bakmış, görmemiş. böyle "yatır" hikayeleri daha var. dedemin bir problemi de yok öyle hani şizofreni tarzında.

bir de o köyde geceleri asker ayakları sesleri duyulurmuş ama etrafta kimse olmazmış. onlar gittikten sonra tavuklar ağaca tırmanırmış falan. değişik :D

1 mayıs 2021 15:06

2. saçma sapan cin düğünleri, bir de cinlerin gece ellerinden tutup gezmeye çıkardığını idda edenler klskfdkfl

1 mayıs 2021 15:07

3. Dedemin atları vardı. Annemler sabah yelelerini örgü yapılmış ve sanki koşmuş gibi terli vaziyette buluyorlarmış ahırda.

1 mayıs 2021 15:11

4. Babamın büyük dedesi korkunç bi böcek görmüş ama biri öldürecekken onu durdurmuş öldürme diye. O böcek meğer cinmiş dedeye teşekkür için diğer cinlerin yanına götürmüş. Dua etmişler kuran okumuşlar birlikte. Yemin ederim ben uydurmadım bu hikaye bana ciddi ciddi anlatıldı küçükken shjfjdjss

Arkadaşımdan duyduğum hikaye var bi de. Köy ağası evli kadınları kocalarından zorla ayırıyormuş. Yer sivas. Benim hikayem saçma ama masum en azından keşke tüm hikayeler öyle olsa. Cin böcek kadar olamıyor insanlar.

1 mayıs 2021 15:16

5. Bizim eski oturduğumuz mahallede yüzü felçli bir kadın vardı. Baya yamuktu yani ağzı burnu falan. Bir gün sordum anneme neden diye, tabii ben de o zamanlar 7-8 yaşındayım felç ne demek bilmiyorum :)

Kadın ilk hamile kaldığında köyde yaşıyormuş. Doğum yapmış falan lohusa haliyle evde de yalnızmış. Bir gece kocası işe gitmiş bu da yatmış uyumak için. Gece yarısı bir ses duymuş bahçeden kadını çağırıyormuş. Bakmış annesinin sesi. Gülsüüüüm gülsüüüm ben geldim baksana diye bağırtılar... kadın koşmuş annem geldi diye çıkmış bahçeye. Orada bayılmış sabah kocası bulmuş kadını bahçede baygın halde :( annesine haber vermişler meğer annesi falan gelmemiş. Konu komşuya sormuşlar kimse gecenin 2sinde kadına seslenmemiş. Anlatılan da şuydu, cinler lohusa kadınlara böyle musallat olurmuş. Eğer gece seni biri çağırırsa sakın gitme diyorlardı yeni doğum yapmış kadınlara.

1 mayıs 2021 15:32

6. Kadın bu olay olduğunda 20 yaşındaymış, şu an 70 yaşında falan ama yüzü hala felçli. Bir sürü doktora götürmüşler her türlü işlemi yapmışlar ama kadının felç geçirecek hiçbir sağlık sorunu çıkmamış süslüler. Tedavi de edilemedi bu yüzden :( bilmiyorum bana çok korkutucu geliyor bu tür olaylar.

1 mayıs 2021 15:35

7. Bi karadedeler olayı mı ne vardı hatta belgesel gibi bir şey çekmişlerdi. Olmaz olasıca bi gün iş yerinde arkadaşın aklına gelmişti bok var gibi öğle arasında izlemiştim uzun süre etkisinden çıkamadım boşluğuma mı geldi nedir

1 mayıs 2021 16:16

8. hem de çok var..

ben eskiden öyle şeylere inanmazdım. fakat geçmişte, köylerde insanlar hava karardı mı, belli bir vakitten sonra pek de dışarıda olmamaya dikkat ediyor. kırsal yerler... vahşi doğada, karanlık bir gecede tek başıma gezmeye gitmiştim. korku değil de, öyle muazzam bir "yalnız olmadığım" duygusu sardı ki içimi, ikna oldum, anlattıkları her şeye o günden sonra inandım.

1 mayıs 2021 20:58

9. gece gece neden okudum bunları allah beni kahretmesin ya