alerjik rinitten muzdarip olan süslüler?

çocukluğumdan beri her bahar mevsiminde beni öyle ya da böyle etkileyen bu hastalık 2 senedir hafif seyrederken bu sene çok ağır geçiyor, balgamlı öksürük ve boğaz ağrısı da eklendi diğer belirtilere. sizde de durum böyle mi? hal böyleyken gidip ilaç yazdırma gibi bir durumum da yok maalesef, doğal yöntemler olarak neler iyi gelir paylaşırsanız sevinirim burun tıkanıklığından da uyuyamadım koca gece. :(

1. halihazirda kullandigin bi ilac varsa eczaneden recetesiz alabiliyorsun. ben oyle aldim.

5 nisan 2020 09:31

2. Fixdual kullaniyordum ben. Bir de eczaneden serum fizyolojik alabilirsin. Burnuna siringa ile cekebilirsin gunde birkac kez. Ozellikle gece uyumadan once.

5 nisan 2020 09:49

3. İlac tavsiyesi degildir., fixdual daha once kullanmadiysaniz tavsiye etmem

5 nisan 2020 09:49

4. Eğer doktorunuzun önerdiği ilaçlar yoksa eczacıya (kalfaya değil) sormalısınız. Alerjik rinit için akıntım yoğunsa nazorinse ile sinüs ağrılarımı azaltıyorum. Tuzlu karbonatlı suyu burna çekmek de aynı görevi görüyor eczaneye gitmek istemezseniz. Yalnızca onun şişesi buruna fışkırtmak için yapıldığından elle çekmekten daha pratik bir yöntem.

5 nisan 2020 12:46

5. kullandıgım bir ilaç yok alerji ilaçları genelde kilo yaptıgı icin en son ergenlik dönemimde kullanmıştım, onun dışında hiç bu kadar ağır geçmiyordu burun spreyiyle idare ediyordum hep. evde hali hazırda bir spreyim var şu an onu kullanıyorum ama yeterli gelmiyor cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize deneyecegim.

5 nisan 2020 13:21

6. Süslüler merhabalar şu an levmontu da reçetesiz alabiliyor muyuz bir bilginiz var mı? En son geçtiğimiz sene Bahar sonunda 3 kutu yazmıştı doktorum şu an onun kalan bir kutusuna başladım en son geçen sene yazıldığı için eczacı verir mi diye muallakta kaldım.

5 nisan 2020 13:28

7. Süslüm bu Arada ben burun spreyi kullanmak istemediğim için kullanmıyorum daha sonra burun etlerimi daha çok şişirdiğini hissediyorum çünkü. Üstte dediğim gibi levmont kullanıyorum şu an sadece ama bu normalde reçetesiz satılmıyor. Bir de son süslü kilo aldıran ilaçlar genellikle kortizon içerdiği için kilo aldırıyor bütün alerji ilaçlarında kortizon yok örneğin levmontta mevcut değil ben de doktora kortizonsuz ilaç istediğimi söylediğim için bunu vermişti.

5 nisan 2020 13:30

8. burun spreyi bende normalde işe yarardı ama bu sene gerçekten hiç etkisi yok ki nefes almakta zorluk cekmeye basladim, geceleri neredeyse hiç uyku uyuyamıyorum burun tıkanıklıgı ve öksürükten dolayı. sağlık ocakları açık mıdır acaba maske takıp gitsem en azından bana da kortizon içermeyen bir ilaç yazar mı. gerçekten çok kötü durumdayım ki dışarı çıkmadığım halde böyleyim, dışarıda olsam kimbilir ne olurdu polenler tozlar düşünemiyorum.

5 nisan 2020 14:08

9. öksürük yaptığını hiç duymamıştım grip olmuş olabilir misiniz? Geniz akıntısı belki öksürük yapıyordur ama bu kadar dikkat çeken şiddeti olacağını sanmam.

Bence durumunuz alerjik ise sadece tıkanıklık olmadığından sağlık ocağı antihistaminik ilaç yazacaktır. onlar da çok yan etki yapıyor haberiniz olsun. clarinase kullanıyordum ben. tek kerelik çok bir şey hissetmiyorsunuz ama 2. 3. kez aldığınızda uyku, psikolojik bunalım yapıyordu..

Burnu açmak için naneli bitki çaylarını deneyebilirsiniz, hem buhar hem de nane aroması burundaki şiş hissine iyi geliyor. Ayrıca boğazınızı da rahatlatır.

geçmiş olsun tekrardan bilirim çok zor bir durum.

5 nisan 2020 14:53

10. son süslü haklısın, aslında bende başta anlam veremedim öksürük durumuna fakat internetten biraz araştırdığımda öksürük yapabileceği yazıyordu ama belirtilere baktıgımda alerjik olduğuna eminim. öksürügün yanında şiddetli burun kaşıntısı, hapşırma ve burun tıkanıklığı devamında burun akıntısı da yaşıyorum. onun dışında tek taraflı hafif boğaz ağrımda mevcut. muhtemelen ağır alerjik rinit geçiriyorum, astıma çevirmiş olma ihtimali de aklımdan geçmiyor değil. yarın ilk iş maske takıp sağlık ocağına gideceğim mecbur. alerji ilaclarının yan etkilerinden bende cekiniyorum ama 3 gündür bu durumdayım artık cok zorlamaya basladı.

5 nisan 2020 15:33