alerjisi olup ilaç kullanmayı bırakan süslüler?

belki garip olacak fakat randevu bulamıyorum. haliyle ilaç yazdıramıyoru. singulair veya eşdeğer ilacı olan kullanmayan kişiler var mı? aircombda olabilir alayım dedim 80₺ kadar olmuş:(

1. Suslu aile hekimine yazdirabilirsin alerji ilacini ben bittikçe oyle yapiyorum randevu alman da gerekmiyor zaten

1 eylül 2022 00:45

2. 15 seneden fazla zamandır hastayım bilgim var süslü ama Maalesef uzman hekim yazması gerekiyor. Raporum yenilenmiyor. Yeniletmek için belge lazımmış taşındığımızda kayboldu sanırım. Hastaneden bilgileri al dediler hastanede taşındı. Arşivde bulamadılar 3 kere kadar gittim. Cimere sağlık bakanlığına şikayet ettim. Bildiğiniz koca bakanlık hiçbir şey yapmıyor. Belgelerde dijitale geçti fakat dijitalle ilgili tek bilgilendirme yok.

1 eylül 2022 00:49

3. Ss haklı. Bazı alerji ilaçlarını örneğin alerjik astım ilaçlarını aile hekimi yazsa bile sistem vermiyor. Kbb uzmanı yazarsa alabiliyoruz.

Ss alerjiniz ne alerjisi bilmiyorum ama kendi durumundan örnek vereyim. Kbb uzmanı genellikle bir alerjik astım bir de alerjik rinit ilacı reçete ediyor bana. Alerjik astım ilacı daha ağır ama daha iyi geliyor bana Ancak yazdıramama sorunu yüzünden almıyorum bir süredir. Ücretle almaya çalışsam çok pahalı geliyor. İlacı kullandığımda daha rahat nefes alıyorum bu çok net. Ancak malum durumlar Alerjik rinit ilacıyla idare etmeye çalışıyorum.

Siz yine de uzmana danışın. Veyahut bilgili bir eczacıdan tavsiye alın.

1 eylül 2022 01:09

4. A3,

A3,süslü benim kimseye danışmama gerek yok ki. Ben 15yıldan fazladır hastayım. Soru açma sebebim randevu bulamadığım ve ilaçların pahalı olma sebebiyle belki kenara köşeye atılmış ilaç vardır diye. Geçtiğimiz kış yoğun bir caddede olan eczacımıza fazla olan ve kullanmadıkları desloratadin etken maddeli ilacımı bırakmışlar. İlaçlarımı alırken onuda babama vermişler ihtiyacınız olur diye.  Montelukast +desloratadin ihtiyacım var. Bu da singulair ve aerius oluyor. Aerius aile hekimi tarafından yazılıyor ama şu an o tek başına ihtiyacımı karşılamıyor. Bu iki etken maddelerdeki ilaçları  kullanan  kişiler içinde aynı bileşen dozlarını içeren aircomb,deşmeme,levmont, fixdual gibi ilaçlar kullanabiliyor. Ben bu sebeple direk isim verdim.  Bu arada KBB,göğüs hastalıkları,dahiliye uzmanları ilaçlarımızı yazabiliyor bilgin olsun.  Dahiliyeciler trip atıyor ama nedenini bilemediğim bir şekilde bunlardan birinde randevu bulursan hemen al. Sana da çok geçmiş olsun. Benim sadece alerjik rinit mevcut.

1 eylül 2022 03:09

5. A4,maalesef bir işe yaramıyor. Kullanıyorum süslüm. Benim sıkıntım alt komşu balkonda sigara içiyor ve kavga etmek istemiyorum. Odama doluyor o sigara. Babamda daha evvel mutfakta sigara içip aspiratöre çektirdiği için uyarmış bu sefer erkek çocukları benim yaşımda tepki verir kavga ederiz diye ses etmiyorum. Ama tek bu mevcu değil sonbahara geçiş başladı sanırım. 3 aydın ilaçsız idare ediyordum ama şu an damaklarım kaşınıyor. Dayanamıyorum.

1 eylül 2022 03:13

6. Bende de başladı belirtiler. bırakabilsek kullanmasak. İğne tedavisini araştırdım 3 5 yıl devamlılık istiyor. Bıktım hapından da kaşıntısından da...

1 eylül 2022 08:50