annemle ne zaman tartışsak ölmemi istiyor?

merhaba. anlam veremediğim, beni üzen ve düşündüren bir soruyla karşınızdayım. annem iyiyken çok iyi kötüyken  çok kötü olabilen bir kadın. kendisi evet zamanında birtakım zorluklar çekmiş fakat son 10 senedir durumu gayet iyi, benden hatta çevremdeki herkesten daha çok gezen, pek para sorunu olmayan biri. ama şöyle bir şey var ki istediği şeyi “yapmak istemiyorum” deyince beddua etmeye başlıyor. dün sabah arkadaşım aradı düştüm kalkamıyorum gelir misin dedi tamam dedim bu gezmeye diyorum sandı hemen başladı “evi süpürmezsin hep gezersin ama allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın arabaların altında kal da orada can ver, geber git bir kere üzülürüm allah bin belanı versin senin neden evlenmediğin belli el oğlu çeker mi senin gibisini geberirsin inşallah“ hiçbir şey yapmadım. neden sürekli ölmemi istiyor olabilir süslüler?

1. ruh hastası olduğu için süslücüm boşver

23 haziran 2020 10:12

2. Dün yanımdan kamyon geçerken o çok istediği şeyi yapmak istedim ama yapamadım maalesef.

23 haziran 2020 10:13

3. Bu sözlükte aile ilişkisi iyi olanimiz var mı onu merak etmeye başladım ben

23 haziran 2020 10:13

4. oha!

bir işine yaramadığınız için ölmenizi istiyo anladığım kadarıyla.

23 haziran 2020 10:24

5. suslu, annen buyuk ihtimal ofke kontrol problemleri yasayan, durtusel ve gecmis problemleri olan biri. Inan olay senin olmen/yasaman degil Olay annen. O yuzden hayatinin icine ediyor zaten. Kendini bu baskidan koruman gerekir. Yani sana bunu dedigi zaman ona yansit onun cumlelerini. O an cok ofkeliyse baristigin zaman yansit. Ama lutfen ne kadar kirildigini duysun. Boyle toksik iliskilerde terapi yardimi almak en iyisidir ama alamam diyorsan da bu cezalandirici ebeveyn, ofke, yetersiz ebeveynlik gibi konularda okuyup durumla ilgili bilgini arttirmak konuyu kisisel algilamamana yardim edebilir. Annen sorunlu biri ama bu sorunlarin seni etkilemesine izin verme lutfen. Cok zor biliyorum. Anneden boyle seyler duymak cidden zor ama her anne iyi/ yeterli anne degil. Annen de boyle biri ve bu senin sucun degil. Onu degistirmek gercekci bir hedef degil ama kendini bundan korumak gercekci. O yuzden terapi gibi bir yardim gercekci bir adim olur senin icin.

23 haziran 2020 10:26

6. Süslü ben ülkeye gideceğim kavga ettiğimizde gitte geri gelme ya da bir yere gidişin olsun Dönüşün olmasın der yani sinirle söylüyor ama sizin anneniz çok abetmış gerçekten. Bazen anne bile olsa böyle lafları kendimize söyletmememiz gerektiğini düşünüyorum. Anneler için evlat acısı başkadır ama anne olarak bu kadarı çok fazla. Anneniz bile olsa niye canımızdan vazgeçeceksiniz ben onu anlamadım

23 haziran 2020 10:27

7. Ooooof babannem de boyleydi sinirlendiginde hep beddua ederdi. Boyle anne mi olur derdim hep.

23 haziran 2020 10:28

8. Bazı insanlarda beddua kulturu var. Baya iletisim yolu olarak bedduayi kullaniyorlar. Annenizin istediği olmeniz degil ama kusura bakmayin cahilce bu yolu kullaniyor. Cok yanlis ve dedigim gibi cahilce. Kamyon altlarında kalayim diye dusunmeyin yani. Bi ara calistigim yerde insanlarla muhattap oldum bi sure. Egitimsiz biraz varos bölge insanlariydi. Taleplerinin kanunen mumkun olmadigini guleryuzle anlatırdım onlar da karsilik olarak bana ve aileme beddua ederlerdi. Sanki elimdeymis ya da konunun kisisel olarak benle ilgisi varmis gibi. Tek bildikleri cevaben beddua etmekti.

23 haziran 2020 10:31

9. süslüm beddua'ya ben inanmıyorum, çocuk tacizcileri tecavüzcüleri katilleri için, şehitlerimize kıyanlar için ben ne beddualar ettim, annen iki konuşur susar, ancak ilişkiniz toksik bir durumda, ekmeğini eline al ve uzak gitmeye bak, aynı şehrin başka ilçesinde iş bulursun, napiyim yol uzak dersin ayrı eve çıkarsın vs, bir anne nasıl beddua eder ya, nasıl gelir aklına bu kadar kötü şeyler pes, ruhsal durumunun sağlıklı olmadığını düşünüyorum bu arada, kaç kurtar kendini süslüm.

23 haziran 2020 10:46

10. How to train your ebeveyn. Süslü allah kolaylık versin, annenin iletişimi pek kuvvetli değil sanıyorum. Duygusal şiddete kaçıyor. Yerinde olsam terapi önerirdim ya da kendim giderdim terapiye ki nasıl baş edilir öğrenmek için..

23 haziran 2020 10:54