araplar ve farslar hakkinda???

çoğunluk araplari sevmiyor ancak farslari da ayni kefeye koyuyor  ayni olduklarini sanmiyorum millet olarak farklari nelerdir?

1. Farslar pers kökenlidir. Hatta ingilizce persian denilir farslara. Araplarla alakaları yoktur.

28 eylül 2017 20:36

2. Araplarla alakalari olmadiklarini biliyorum mesela araplar neden sevilmez farslar neden sevilir ortak iyi ya da kotu yönleri var midir vs

28 eylül 2017 20:45

3. Aksine sürekli farklı farklı değerlendirilir farslar daha gelişmiş bi topluluk oldu her zaman edebiyat sanat bilim alanlarında. Tabi farslar bazen fazla abartılıyor o ayrı konu.

28 eylül 2017 20:49

4. Farslarin araplari sevmeme nedeni yillar oncesine dayanir Hz.Omer'in Sassani devletini tamamen almasindan sonra bu nefret iyice buyumustur Irana giderseniz omer adinin cocuklara konulmadigini ,koyanlara da degisik bir sekilde baktiklarini gorursunuz aslinda

28 eylül 2017 21:20

5. Ben siniflandirma yapmiyorum yanlis anlasilmasin sadece ülkemizde araplarin sevilmediği bir gerçek ama gazi insanlar arap ve farslari bir tutuyor hani sevmedikleri bir irki aynilarmis gibi baska bir irka mal ediyorlar bende bunun tersini dusunenlerin gerekçelerini merak ettim ikisi arasındaki ayrimi iyice yapabilmek için

28 eylül 2017 21:58

6. Evet ömer ismi olayi onlar acisindan mantikli çünkü iran şii ve onlara gore hz ömer hazreti denecek biri değil

28 eylül 2017 21:59

7. Bazı*