arkadaşlar bu damat bohçası zamazingosuna neler koydunuz bakın cok sinirliyim ya?

1. Paragraflandırma adına yoruma yazıyorum;

Benimkiyle aramızda konuştuk bu salak salak adetlerden yapmicaz diye.annesi bizden habersiz bi bohça yapmış 3 valiz 2 dev hurç eşya.yani eli boş kalamam diye nişanlımın ihtiyacı olan şeyleri almak istedim bende .

günlük casual sort ve polo yakalı tişört bornoz bide ayakkabı aldım.yani bu adamların donu yok mu bu yeni gelinler don atlet diş macunu falan alıyorlar ya .böyle modern bohça ne yaptınız valla bağıracam imdat diye.

biz zaten sevgiliyken de hediyeleşen bi çifttik yani böyle bi erzak paketi gibi bu stresimin içinde iş çıktı .yani yok dedik zahmet etmeyin dedik elbet iyi niyetle yapıyordur da yok da dedik yani...yok yere icat çıktı bana ne alacam simdi ben başka ne aldınız modern yeni gelinler

31 temmuz 2022 13:38

2. Sana ne alındıysa ona denk şeyler al. Ne bileyim ic çamaşırı almayacaksın da pijama takımı, Parfüm,

Traş makinası gibi gercekten isine yarayacak kullanacağı şeyler al.

31 temmuz 2022 13:42

3. Don en gerekli şey kızım ya neden bu kadar agresifleştin ki :d pijama çamaşır çorap bütçen yetiyorsa tıraş makinesi bir parfüm yeter de artar.

31 temmuz 2022 14:08

4. Yazayım hemen süslü yapacak bir şey yok anneler annelerimiz..... sinirlenmeyin zor değil halletmesi. Hepsini almak zorunda da değilsiniz, ben koyduklarımızı yazayım size de fikir olsun.

-bir takım kıyafet (pantolon gömlek almıştım ben şortla polo almışsınız burası tamam)

-pijama takımı (pierre cardinin 4lü 5li takımları var bu iş icin alin geçin, evlilik esyalari satan yerlerde daha ucuz oluyor. Mesela ankara icin çıkrıkçılar yokuşu)

-ayakkabı

-terlik

-don/atlet/corap

-dis fırçası (elektrikli aldim ben aile tipi, evlenince kullandik)

-tiras makinesi (ben saç/vücut bakım seti gibi olanlardan aldim)

-bakım seti (tıraş losyonu/kolonyası, duş jeli, şampuan, sabun,  deodorant, yuz kremi, el kremi) (bunu set olarak kutusuyla da satiyorlar ama öyle daha pahalıya geliyor ve kutu çok saçma bence. İsananın ve niveanın men serileri var onlardan almıştım. Lcw'den de kozmetik çantası aldım bir tane içine koydum. Kozmetik çantayı da şampuanları da su an beraber kullaniyoruz mesela :d)

-parfüm

siz de valize koyabilirsiniz, evlendiğinizde valiziniz olmuş olur. Annem her bir ürün için zarf bohçalar diktirmişti benim. Bir de seccade diktirmişti, o da konuyormuş. Yanında tesbih ile. Bazıları damada saati de nişan bohçasıyla veriyor, biz düğün öncesinde verdik.

31 temmuz 2022 14:21

5. İç çamaşırı, atlet, çorap bunlardan 3er 5er. Gömlek, tshirt, kazak, pijama takımı, parfüm, tıraş makinesi, ev terliği. Bunları adetlere uygun olsun diye saten falan giymeyeceği şeyler almadım. Hepsi şu an günlük hayatta kullandığı şeyler.

31 temmuz 2022 14:22

6. Ha unutmuşum bir de kemer&cuzdan takımı

Bir de aldiğımız gömleği ve pantolonu bir tane suni deri taşıma askısında vermiştik. Çok şık bir ürün bence çeyize koyduğum en iyi şey.

31 temmuz 2022 14:23

7. Şaka mısınız ya damat bohçası nedir

istemiyosan zorla yapma, biz ihtiyaçlarımızı birlikte alırız alışveriş yaparız dersin. saçma sapan işler valla gereksiz israf, çoğunu çer çöp alıyolar resmen

31 temmuz 2022 15:12

8. Ben istemediğimi söylediğim halde annesi bir gün bize geldiğinde elinde bohça ile geldi. Teşekkür ettim aldım. Karşılık bir şey yapmadım. Sevmediğimi bildiği için usulen yapmış kadın zaten. Çamaşırı, çorabı aldım, kalanı anneme verdim. Sütyen de koymuş ama bedeni küçük. Çöpe attım mecbur. Emrivaki yapıldı diye sizde yapmak zorunda değilsiniz. Yapmak istiyorsan yap tabi ama zorunda hissetme kendini.

31 temmuz 2022 16:30

9. ay kadın ne güzel almış. benimki çöp almadı bana hediye olarak :d düşünse suç düşünmese suç. neden bu kadar sinirlendin ben onu anlamadım ss? süslülerin dediği gibi normalde de kullanabileceği ihtiyacı olan şeyler alınır işte. zaten alınacak şeyler. parfüm don kullanmayacak mı bu adam? her kalemi almak zorunda değilsin zaten. dediğin gibi mesela ben hediye alıyordum öncesinde biz de bohça yapmadık. bazılarını vermedim hediyelerin alıp kaldırdım iyi de oldu temiz temiz birçok eşyası olmuş oldu. bi yandan mantıklı oluyor indirim gördükçe almak, erkekler pek indirim kovalamıyor ihtiyacı olup hepsini aynı anda almaya çıkan bi tipse mesela.

31 temmuz 2022 23:34

10. süslü ben de istemediğim halde senin gibi emrivakiyle karşılaşmıştım. annesi zorla bi şeyler hazırlayınca biz de hazırlamak zorunda kaldık.

gömlek, pantolon, boxer, pijama takımı, kemer cüzdan seti, çorap, havlu, cilt&traş bakım seti (hazır siyah kadifeli kutular içinde traş losyonu, kremi, deodorant vs her şey olacak şekilde satılıyor ayrı ayrı almadım), parfüm, ev terliği aldım (damat terliği diye satılan kullanışsızlardan değil evde gerçekten kullanılabilecek şık spor bir şey almıştım). Bunların haricinde traş makinesi, ayakkabı, daha fazla kıyafet, daha fazla pijama da alınabilir bütçeye göre ama eşimin ihtiyacı yoktu, zaten sembolik olarak boş gözükmesin diye minimal tutmaya çalıştık.

Bunları sağlam bikaç kutu alıp içine koyduk. Ama kutular yerine küçük bir valiz alsaydım diye pişman olmuştum. kendim de kullanabilirdim valiz alsaydım, kutular damat kutusu diye satılan kutulardandı çünkü.

1 ağustos 2022 02:01