ateist biriyle sevgili olmak ya da olmamak?
kizlar iyi bayramlar. ben müslümanım öncelikle. birisiyle tanıstım kafa yapımız cok uyuyor benden 8 ay kücük, 2 yıldır ateist oldugunu söyledi dün bu zamana kadar din konusması yapılmamıstı yani niye sorayım ki dinin ne diye aklıma gelmedi bu arada benim ateist arkadaslarım var hepsiyle de iyi anlasıyorum hicbir zaman bu konuyu sorun etmedim isterse bardağa tapsın umrumda olmaz ancak bu konustugum kisinin sözleri davranısları cok saygısızca geldi bana allah icin “o kim ki o bana hicbir şey yapamaz” veya ezan okunurken “sus artık ya susturun şunu” falan gibi ifadeleri oluyor. ben de dedim ki bak ben inanclıyım ve senin inanmamana hicbir şey söylemedim evet biraz degisik hissettim ama saygısızca bir şey söylemedim sen de bana saygı duy dedim. dini görevlerini yerine getirmiyorsun sen de benden farklı degilsın dedi bana. ya ne bileyim süslüler kafam gercekten cok takıldı. hani bu duruma takılacak olmasam bile o sözleridnen sonra cok rahatsız hissettim kendimi. karsısındaki insanın diniyle bu sekilde rahatca dalga geçebilen biri hayatta ne kadar cok olgunca benim yanımda olabilir ki? sorunlarımızı nasıl cozebiliriz ki?