ateist biriyle sevgili olmak ya da olmamak?

kizlar iyi bayramlar. ben müslümanım öncelikle. birisiyle tanıstım kafa yapımız cok uyuyor benden 8 ay kücük, 2 yıldır ateist oldugunu söyledi dün bu zamana kadar din konusması yapılmamıstı yani niye sorayım ki dinin ne diye aklıma gelmedi bu arada benim ateist arkadaslarım var hepsiyle de iyi anlasıyorum hicbir zaman bu konuyu sorun etmedim isterse bardağa tapsın umrumda olmaz ancak bu konustugum kisinin sözleri davranısları cok saygısızca geldi bana allah icin “o kim ki o bana hicbir şey yapamaz” veya ezan okunurken “sus artık ya susturun şunu” falan gibi ifadeleri oluyor. ben de dedim ki bak ben inanclıyım ve senin inanmamana hicbir şey söylemedim evet biraz degisik hissettim ama saygısızca bir şey söylemedim sen de bana saygı duy dedim. dini görevlerini yerine getirmiyorsun sen de benden farklı degilsın dedi bana. ya ne bileyim süslüler kafam gercekten cok takıldı. hani bu duruma takılacak olmasam bile o sözleridnen sonra cok rahatsız hissettim kendimi. karsısındaki insanın diniyle bu sekilde rahatca dalga geçebilen biri hayatta ne kadar cok olgunca benim yanımda olabilir ki? sorunlarımızı nasıl cozebiliriz ki?

1. Bu tipler genelde dindar aileden çıkıyor. Aileye dine tepki. Doğal olarak gelişmiş değil de bir şeye duyulan öfke nefret sonucu oluyor. İçindeki İslam fikrini susturmaya çalışıyor bence.

Rahatsızsan sorgulanacak bir şey yok.

10 nisan 2024 12:22

2. süslüm evet annesi ve babası namaz kılan insanlar ve bilmiyorlar tabiki onların yanında orucmus gibi rol yapıyormus.

10 nisan 2024 12:25

3. Anne babasına düşman olmuş, kendi olmaktan utanan birinden kimseye hayır gelmez.

10 nisan 2024 12:30

4. hiç başlama diyorum, ben ateistim sırf kafamız uyuşuyor diye müslüman biriyle olmayı denemiştim ama illa ki bir yerde patlak veriyor. Kendi kafa yapına uygun birisini bul bence

10 nisan 2024 13:02

5. Süslü aylar önce ateist birine çok aşık olmuştum. Konuşma aşamasında ben de bilmiyordum aşık olduktan sonda öğrendim. Hayatımda eğlenemediğim kadar eğlendim güldüm onunla. Çok aşıktık temas etmeden gezemiyorduk ama sonra dini uyuşmazlık bizi bitirdi. Olmuyor süslü sadece bunu söylemek istedim. Hiç başlama bence. O da anlattığın kişi gibiydi bu arada. Ailesinin yanında müslüman taklidi yapan biri

10 nisan 2024 13:28

6. a3-a4 evet süslüler cok haklısınız şu an bir sorun cıkmazsa bile ileride daha büyük sorunlar cıkacaktır illaki. zaten bu sekilde dalga geçmesi beni cok itti ondan ne kadar saygısızca

10 nisan 2024 13:54

7. a5 süslü anlık olarak gelmis karar herhald emföfödçdçd

10 nisan 2024 14:16

8. Yani ezandan rahatsız olunması seni niye tilt ediyor anlamadım senle ilgili vir şey yok ortada. Sen de onun gürültüden rahatsız olmasına 'saygı' duymuyorsun işte. Bir de neden senin inancına saygı duyulması lazım zorla kafanı mı açıyorlar oruçken ağzına ekmek mi tutuyorlar, yoo. Bu hassas müslümanlarda sürekli bi inançsızlar tarafından yüceltilme beklentisi var.

Bu çocukla da olmaz bence sen aşırı hassassın darlarsın çocuğu.

10 nisan 2024 15:38

9. a6 hayatımda okudugum en sacma yorumu yapmıssın tebrik ederim. ben kapalı degilim oncelikle onu belirteyim. öyle bir şeyden bahsetmiyorum gürültü falan ne alaka ya? ben ağzımı acmıyorum diyorum nerenle okuyorsun yazdıgımı ezanla dalga geçiyor diyorum ben de dalga geçsem onun inancsızlıgı ile evet haklı ama saygı duymak istedikce ki duyuyordum o bunları yapana kadar. simdi buraya gelip de sen hassassın darlarsın cocugu falan önce bi ne yazdıgımı oku algıla sonra tekrar yazarsın

10 nisan 2024 15:42

10. Ss çocuğu bırak A6 ile olsun. Sen de inançtan ziyade sağlıklı birini bul.

10 nisan 2024 16:17