beyaz eşya için a enerji sınıfı ürün önerisi olan var mı?

buzdolabında a enerji sınıfı buzdolabı satılmıyor türkiyede sanırım. yine de buzdolabı ocak fırın çamaşır bulaşık makineleri çaycı kahve makineleri blender seti için kısaca çeyiz alışverişi için tecrübeli süslülerimiz öneride bulunursa sevinirim. nelere dikkat etmeliyim hangi marka model iyi emin olamıyorum bir türlü

1. bütçenize göre değişir bu konu ss. enerji sınıfları konusunda bildiğim kadarıyla avrupanın adlandırması biraz farklı biz alırken anlatmışlardı ama pek anlamadığım için aklımda kalmadı. enerji sınıfını vs çalışanların yönlendirmesi ve o dönemki araştırmalarımız ile almıştık. ancak marka olarak bosch önerebilirim. bütçenize göre değişir dediğim gibi ama durumunuz varsa bence bosch tercih edin bence aralarında en kalitelisi bu marka. vestel ve arçelikten uzak durdum ben bi kere alayım tam alayım demiştim. kullanıp memnun kalanları var bu markaları ama uzun vadede ne kadar kullandılar bilemiyoruz bosch ürünleri annem 25 yıl falan kullanmış o derece kaliteli. siemens ve bosch aynı fabrika çıkışlıymış ama siemensin tamir servis konusu daha sıkıntılı diye bosch tercih ettik biz.

12 ağustos 2022 16:54

2. bu arada 3 büyüğü(buzdolabı,çamaşır mak., bulaşık mak) hariç bosch almaya gerek yok büyükleri ömürlük almak yeterli bence. blender seti olarak tefal actiflow var elimde bi sorunu yok memnunum. çay, kahve mak. önerim yok elimizdekileri kullanıyoruz yeni almadık. marka dışında ne özellikler istiyorsunuz beyaz eşyada o da önemli

12 ağustos 2022 16:56

3. anonim 1 çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. ben de sizin gibi almışken iyisini alayım diye düşünüyorum. bulaşık da siemens çamaşırda samsung önerenler oldu ama emin olamadım çok fazla model var. çamaşır makinesinde byüklüğü temiz yıkaması ve programları önemli bulaşık makinesinde çok bir özellik aramıyorum buzdolabında taze tutması önemli. süpürge makinesini sormayı unutmuşum. sizin tavsiyeniz var mi bu konuda

12 ağustos 2022 17:19

4. ss samsung alma bence annemin alan komşuları vardı çok sorun yaşadılar. ürün alırken servis kısmını da düşünün bi sorun olursa muhattap bulmak çok zor çünkü. ben kendi ürünlerimin linkini bırakayım inceleyin isterseniz. (link: https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/buzdolaplari-derin-dondurucular/buzdolaplari/alttan-donduruculu-buzdolaplari/KGN55VIF0N#/Togglebox=manuals/Togglebox=accessoriesOthers/ buzdolabı)(link: https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/bulasik-makineleri/solo-bulasik-makineleri/60cm-genisliginde-bulasik-makineleri/SMS4IKI50T#/Tabs=section-technical-overview/Togglebox=accessories/Togglebox=manuals/Togglebox=accessoriesOthers/ bulaşık)(link: https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/camasir-ve-kurutma-makineleri/camasir-makineleri/camasir-makineleri/WAU24T90TR#/Togglebox=manuals/Togglebox=accessoriesOthers/ çamaşır)

12 ağustos 2022 17:33

5. süpürge olarak bende dyson animal pro var. kaynanam bize verdi kullanmıyorum diye ama ben onu geri vericem kendisine, yerine dyson v12 yada v15 almayı düşünüyoruz. evde kedi olduğu için dysona yöneldik yoksa daha uyguna da alınabilir ama iyi çekmesi öenmli yoksa ev çok kötü oluyor süslü

12 ağustos 2022 17:36

6. 7 yıllık makinelerim, hepsini Bosch almıştık, hepsi arızalandı, tamir gördü. Hepsi de ilk iki sene sonunda oldu. Bulaşık makinesinin garantisinin bittiği hafta ısı pompası değişti. Çamaşır makinem asla sıkma yapmiyordu, tamire gitti geldi. Buzdolabı soğutmuyordu, onun da bir şeyleri değişti. Dümdüz insanlarız, hepsini standart şekilde kullandık ki zaten iki kişiyiz. Çok pişmanım ben, bir daha kapısından geçmem boschun.

12 ağustos 2022 17:45

7. a3 şuan hangi markayı kullanıyorsunuz acaba?

12 ağustos 2022 17:59

8. anonim 1 tavsiyelerin ve linkler için çok teşekkür ederim. anonim 3 beyaz eşya biraz da denk gelmesi ile alakalı sanırım. aynı marka model için hem iyi hem kötü yorumları görünce böyle düşünmeye başladım. çok teşekkür ederim size de anonim 3

12 ağustos 2022 17:59

9. Benimde ailemde herkes bosch kullanıyor. Seneye evleneceğim bende bosch almayı düşünüyorum anon3'ün yeni yorumunu bekliyorum :)

12 ağustos 2022 18:50

10. Süslüm beyaz eşyalarımı 5 yıl önce aldık. Buzdolabı çamaşır makinesi ankastre seti Samsung hepsinden de çok memnunum. O dönem baya araştırmıştık. Bulaşık makinesini ise Siemens seçtik onunla ilgili de bir sıkıntı yaşamadık. Tost makinem karaca onu da tavsiye ederim. Blender setim karacaydı kısa sürede bozuldu fakir aldım ondan memnunum.

12 ağustos 2022 19:08