big4 denetim şirketleri için ne düşünüyorsunuz?

özellikle pwc'de bir kaç yıl çalışıp iyi bir yerlere gelmeyi hedefliyorum sizce geleceği nasıldır? ekstra olarak verebileceğiniz her bilgi ve yoruma açığım audit ya da şirket bazlı olarak. (yan haklar ücretler artılar eksiler vs)

1. Smmni alıp iyi bir şirkete topukla. Ya da yurtdışı istiyorsan bazı belgeler var onları alıp yine topukla. Çalışma şartları kötü, özellikle ocak mart arası gece 3lere kadar çalışırsın, pasif agresif yöneticilerin olma ihtimali yüksek herkes o stresi birbirinden çıkarıyor. Eskiden maaşları çok kötüydü juniorların ancak şimdi hepsi yurtdışına kaçtığından geçen sene EY 3-4 tane zam yaptı. Ama ömrünü orda asla geçirmeyeceksin buna emin ol... öyle bi tempo düşün

19 temmuz 2023 11:09

2. define "iyi bir yerlere gelmek"

19 temmuz 2023 11:11

3. Lilibilmemneboka bakma gayet açık dediğin ve evet 3-4 senede ordan ayrılıp gayet iyi yerlere gidersin merak etme.

İş ilanları bu konuda sama örnek olabilir, yıllar sonra olmak istediğin yere ait iş ilanlarını aç, hepsinde ufrs-big 4 deneyimi yazar. Hep bir öndesin denetim tecrüben varsa

19 temmuz 2023 11:19

4. @1 sen neden cevap veriyorsun ve soruyu ben açmışım gibi cevap veriyorsun anlayamadım.

ss, "iyi yerlere gelmek" demiş ama "iyi yerlere gelmek" nasıl bir kariyer basamağıdır bilemiyorum ve bu yüzden sordum.

19 temmuz 2023 11:28

5. lili süslüm iyi bir yerlere gelmekten kastım güzel şirketlerde iyi maaşlarla çalışmak, istanbul'da ortalama bir devlet üniversitesinde okuyorum. aslında big4 eğitim gibi görüyorum yorucu ama çok bana çok şey katacak bir süreç.

19 temmuz 2023 11:31

6. big4 hepsi ile danışmanlık verdiğim alan için çalışmıştım. içlerinden bazıları, top6 okullar çıktıktan sonra top15'ten geriya kalan okullardan öğrenci ayıklıyor ve maalesef o kadar vahşiler ki "çünkü onlara daha az maaş veriyoruz" demekten asla geri durmuyorlar. genelde de çeşitli öğrenci etkinlikleri ya da kulüplerinden öğrencileri seçmeyi tercih ederler.

mezun olduktan sonra da kurumsala geçen çok az insan gördüm. linkedin hesabım, big4'dan tırt şirkete geçmiş insan dolu.

yurtdışında ise durum pek farklı değil gibi görüyorum. en azından iskandinavya bölgesi söz konusu olduğunda big4 çalışanlarının hepsi ortalamanın epey altında kalacak şekilde maaş alıyorlar.

maalesef henüz beyaz yaka hayatının içine girmemiş insana karşıdan bakması pek tatlı geliyor ama ben özellikle bu denetim firmaları hakkında olumlu düşünmüyorum.

niş alanda bile auditor olmuş kişilere baktığımda bu alanda pek paranın kalmadığını görüyorum ben

19 temmuz 2023 11:41

7. Sen nasıl bi fesatsın liliyar lol. Big4da her gün biri istifa eder sorarsın nereye gidiyorsun diye, şurada yönetmen burada proje sorumlusu, finans müdürü vbvb ve hep iyi şirketlerdir

19 temmuz 2023 11:45

8. @1 bunun fesatlıkla ne alakası var acaba? ben kurumsal düzeydeki iletişimlerimden kendi deneyim ve gözlemimden bahsettim. senin de aynı düzeyde gözlem ve deneyimin varsa anlatırsın ve ss hangi taraftan feyz almak istiyorsa alır.

19 temmuz 2023 11:51

9. Herkes aynı düşüncelerle giriyor zaten de o düşünceye yol açan eski parlak günlerinden eser yok artık buraların.

19 temmuz 2023 12:09

10. Big4 şirketlerin birinde çalışıyorum.

Genel olarak belli aralıklarla çıkan oluyor zaten. Fakat çoğu daha iyi maaş alıyor. Hatta en son dolarla uçuk bir maaş alan duydum. İnanamadım çünkü daha yüksek pozisyonda bile değildi.

Cv de iyi duruyor bence.

20 temmuz 2023 01:17