cool gösteren detaylar nedir ?

şöyle ki stilimde biraz değişim yapmak istiyorum. daha havalı ve cool bir tarz istiyorum ama öyle her yeri piercingli dövmeli olanlar gibi değil. serenay sarıkaya gibi mesela. veya rihanna kendall jenner. bence kulakta birkaç tane delik olması daha cool gösteriyor. kısa saç da aynı şekilde. bandana bel çantası falan da. başka bu tarz önerileriniz var mı kızlar?

1. saydığın ünlülerin ne stil ne görünüş olarak hiçbir ortak özelliği yok hepsi ayrı telden çalıyor. nelerini beğendin de referans gösterdin sana ne tavsiye edelim bilemedim

17 mayıs 21:22

2. Bu detaylar kisi tasiyabildigi zaman cool duruyor bence mesela ben de uzun dumduz saci cok havali buluyorum ya da ne bileyim biraz daha weirdo'ya kayan tarzlari da bella hadid'in pandemi donemi gibi. Bunlari kullanan kisinin olusturdugu uyum o parcadan daha onemli

17 mayıs 22:05

3. zayiflik guzellemesi yapacagim icin utancla yaziyorum ama bence basta ince belli olmak uzere zayiflik cok ferah bir goruntunun temelini veriyor. kendall ve serenay mesela bunun ekmegini iyi yiyor. ikincisi vucudun guclu yanlarini gosteren giysiler. kimi yuksek bel jean, kimi bacak dekoltesi ama kesinlikle agirlastiran giysiler degil, gunluk ve fresh. basit bit jean ve iyi kalite bir tisort gibi. ennnn onemli uc seye gelirsek, guzel takilar, iyi cilt makyaji ve bakimli sac.

17 mayıs 22:14

4. maskülen detaylar cool efekt verir. keskin hatlı büyük gözlükler, şapka, kombinde herhangi bir parçanın oversize oluşu gibi. ayakkabı ve çantalarınızı çok düz almamaya çalışın detay eklemekten korkmayın ki basic giyinseniz bile dikkat çeken bir şey olsun yani kombinde.

17 mayıs 22:50

5. Ss ben bugün beyaz tişört altına straigt mavi jean giydim mesela. Ama başımda bandana vardı renkli ve şıkır şıkır takılarım vardı çokça. Klasik rayban gözlüğüm vardı. Ve insanların incelediğini fark ettim normalde ben de aksesuar kullanmam ama fark yaratıyormuş

18 mayıs 00:35

6. kibbe vücut tipinizi ve cildinizin mevsimini (türkçeye çeviremedim) öğrenin.

şimdi kendall serenay beğeniyosunuz çünkü at gibiler, boyunuz kilonuz nasıl? birisi maskülen detaylar demiş bakalım soru sahibi o tür detayı kaldıracak vücut tipinde mi? çok feminen bir vücutsanız çok eğreti durur o detaylar, ama tam tersi kıvrımları vurgularsanız çok hoş durur mesela. o yüzden vücut tipinizi öğrenin. size kıvrımlar mı, büyük iddialı parçalar mı, oversize mı, fitted kıyafetler mi ne yakışır öğrenin. insan deneye yanıla anlıyor ama şu vücut tipi iyi bir yol gösteriyor. öğrenince ingilizce aratın tavsiyeleri yığınla çıkar.

şu mevsime gelince her yerde çıkan renkleri boynuna koyup denedikleri videolar var ya ondaki olayı söylüyorum. saç-göz-cilt renginiz, konstrat değeriniz vs belirliyor. mesela autumn sanız kahveler kiremitler çok yakışıyor, summer sanız açık pastel renkler, winter sanız siyah beyaz kırmızı gibi iddialı renkler. summer lar siyah giyince boğuluyor genelde sarışınlar. winter lar giyince parlıyor selena gomez, monica belluci winter mesela. bunun da testleri var ama bence en iyi sonucu ünlüler üzerinden analiz yapan sayfalardan falan alırsınız, uygulamalı gibi oluyor.

şimdi size yakışan kesimleri ve renkleri öğrendik. gerisi biraz zevkinize kalıyor. risk almak istemiyorsanız minimal takılın. desen değil doku kullanın mesela, keten gibi, müslin gibi. aksesuar kıyafeti aşırı yükseltiyor. büyük gold takılar, minimal, desensiz kıyafetler ve düzgün bir postür bence herkesi cool gösterir.

önemli noktalardan biri de çok trend parçalardan uzak durmak. kapsül dolap diye bir tanım var, ona bakabilirsiniz. bu sezona özgü fast fashion ürünler yerine yıllarca değişmeyecek modeller daha elegant duruyor.

genel önerilerim: yazın keten bol gömlekler pantolonlar, ekru, bej, lacivert, haki renkler, gold/silver ne yakışıyorsa iddialı takılar. yazın iç gösteren, patlayacak gibi dar ucuz duran kıyafetlerden kaçınmak da önemli.

kışın adam gibi yün palto kaban, hafif topuklu bot, bol dikiş izli pantolonlar, bir sürü renk ucuz kazak yerine aynı fiyata az sayıda kaliteli trikolar. kısa hırkalar.

2010lardaki moda dergisi makalesi gibi bir yazı oldu hahahahhs

18 mayıs 00:56