düğün salonu gürültü şikayeti?

merhaba arkadaşlar, bir sokak altımızda bir düğün salonu var ve yaklaşık dört saattir evin içinde kendi sesimi bile bastıracak kadar müzik sesi yankılanıyor. kafam şişti açıkçası sinirim de bozulmaya başladı. şikayet etme hakkım var mı, varsa da nereye edebilirim? şehir ankara. yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.  181i denedim yardımcı olmadılar.

1. 12 den sonrası için şikayet edebilirsiniz sadece

16 nisan 2019 20:03

2. Cevabınız için teşekkürler. Evet biliyorum 12den sonra şikayet edilebilir ama günlük belli bir desibel ölçüsü yok muydu gürültünün de? Mahalleyi yaşanmaz hale getiriyorlar, normal bir ses değil bu.

16 nisan 2019 20:09

3. O kadar fazla ses varsa 2 sokak imza toplayın. 2 sokak ötede sizin sesinizi bastırıyorsa aynı sokaktakiler işitme kaybı yaşıyordur.

16 nisan 2019 20:17

4. O desibel ölçüsü iki daire arasında bile bir rot havlama sesinden daha fazla olmalı üzgünüm :(

16 nisan 2019 20:23

5. Anon 4, bir çok kişi balkonlara çıkmış vaziyette zaten. Gençler de biraları kapmış izlemeye gelmiş. Herhalde bi anormallik olmasa yakınmazdım ki evde de küçük bebeğim var. Oturduk ailece ankara havaları dinliyoruz. Neyse yardımlarınız için teşekkürler güzel insanlar.

16 nisan 2019 20:31

6. bu yalnızca 12'den sonra şikayet edebilirsiniz bir şehir efsanesi yalnız, kimse saat daha 12 olmadı nasılsa diye insanları dilediğince rahatsız edemez :)

tabii sizin durumunuzda kabahatli düğün sahipleri değil, düğün salonunu gerekli ses yalıtımını yapmadan işleten kişi. emin değilim, polisi veya bağlı bulunduğunuz belediyeyi arayabilirsiniz ama ilgilenirler mi ya da ilgilenseler de insanların düğünlerine polis göndermek iyi bir karar mı bilmiyorum. ben sizin yerinizde olsam özellikle bu sürekli tekrarlanıyorsa ses kaydı alır sonra da belediyeye başvururdum, işletme ruhsatını onlar veriyor sonuçta, denetimini yapmak da onların işidir diye düşünüyorum.

16 nisan 2019 21:29

7. Teorikte rahatsız etmemeli ama ediyor. etmeye de devam edecekler. Bir çok şey de yasal bu gürültü konusunda mesela gece ev taşımak? Kabul Edelim ülke gerçeklerini polis de belediye de sallamaz bu durumu

16 nisan 2019 21:33

8. (yazar: hollygolightly) cevabınız için çok teşekkürler.

Durup dururken düğün salonu şikayet edecek türde biri değilim zaten aşırı bir ses vardı ve öteki odada bebeğim ağlasa sesini duyamıyordum neredeyse. Bu yüzden rahatsızlık duydum çünkü hastası yaşlısı olan var kimse bunu çekmek zorunda değil.

Şikayet limiti gece 10:00’a kadarmış eşim eve girer girmez bu ne gürültü yaa kaç saattir dinliyorsunuz bunu deyince konuştuk.

Güncellemem gerekirse ses düğün salonundan gelmiyormuş, sokakta kutlama edasında bir şeyler yapıyorlarmış. Önümüzdeki pazar alanı gibi bir yerde oldukları için sesin nereden geldiğini bilemedim anında müdahale içinse zabıta çağırmak gerekiyormuş tatsızlık çıkmasın insanların eğlencesi bozulmasın diye bitirmelerini bekledim sabırla. Her neyse, havai fişek gösterisiyle 10’a üç dakika kala toplanıp gittiler. Geriye de bize baş ağrısı kaldı.

Güzelce yanıt veren arkadaşlara tekrar teşekkürler, iyi geceler.

16 nisan 2019 23:50