dünya üzerindeki herkesin parası eşitlense ve herkeste 10 milyon dolar olsa, 20 yıl sonra herkes aynı zenginlikte olur mu?

yoksa harcama alışkanlıkları ve parayı döndürme kapasitesi nedeniyle zengin ve fakirler oluşur mu???

1. 20 değil 50 yıl olsun hatta

28 ekim 2022 18:56

2. Evet.biri gider o parayla lüks bir ev alir yat mat falan alır biter gider.

28 ekim 2022 19:00

3. kimisi kumar falan oynar 2 güne yer bitirir

kimisi akıllı olur katlar

kimisi yeteneklidir mesela direkt daha fazla kazanır-sesi iyi olan bi şarkıcı elbette çok kazanır mesela-

28 ekim 2022 19:03

4. serbest piyasa olduğu sürece herkesin parası aynı kalmaz.

bir ürün çıkarıp herkesin bu ürüne ihtiyacı olduğuna inandırırım ve onu satmaya başlarım. işler ilerledikçe tüketici ağım genişler, yatırım alırım yine ben zengin olurum aklını kullanamayanlar ise tüketici olarak kalmaya ve parasının değerini kaybetmeye devam eder.

çok aptalca bir açıklama oldu ama en en en özeti bu.

28 ekim 2022 22:04

5. Ben bu alışveriş bağımlısı salak kafamla herhalde o parayı 3 günde takıya çantaya ayakkabıya harcar sonra da perdeleri kemirirdim bırak zengin olmayı açlıktan ölürdüm hahakwlwğwoqwpqğqpqğğq

28 ekim 2022 22:15

6. Böyle bir şey okumuştum. Fakirlerin o parayı idare etme becerisi olmadığı için 3-5 yıla dünya yine eski haline dönüyordu. Zengin adam zaten parayı elinde tutmayı biliyor, paradan para üretmeyi biliyor, paradan anlıyor ve yine kendini zengin etme yollarını biliyor..

28 ekim 2022 22:36

7. canım benim sen müge anlıdaki dolandırıcı mıstava ve müritlerini izlemedin sanırım, adam aynı mahalleden 10larca kişiyi dolandırmış. iki kardeş dolandırılıyor birbirlerinden haberleri yok.ne 20si ne 50si, sadece 1 yıl veriyorum. daha da zengin olayım derken en az %50 parasını eritir bir senede.

29 ekim 2022 01:08