dikkat dağınıklığı için takviye önerisi?

kızlar ders çalışırken dikkatim o kadar dağılıyor ki 10 dk ders 1 saat mola yapıyorum resmen. etrafta gürültü vs de yok ama bazen bomboş duvarın detaylarını, bazen elimin çizgilerini falan inceliyorum farkında olmadan yani. kafam çok dolu ve stresliyim bir de sınava hazırlanıyorum o yüzden çalışmam mecburi. daha önce hiç takviye kullanmadım bu konuda o yüzden bana şöyle baya baya etkili takviye önerir misiniz? supradyn falan görüyorum hep ama cidden etkili mi yoksa reklam mı anlamıyorum. bi tanıdığımın arkadaşı reçeteli ilaç kullanıp aralıksız saatlerce ders çalışıyormuş ama o ilaca ulaşamam kırmızı reçeteli demişti. böyle bu ilaç gibi beni full odak yapacak takviye isimleri bekliyorum :((((((

1. süslü emin değilim ama ritalin, concerta gibi ilaçlar gerçekten dehb sahibi olmayan kişilerde işe yaramıyormuş ama emin değilim çünkü çok kullanıp işe yaradığını söyleyenler de var. özellikle özel hastanelerde biraz rol yaparak, çocukluğumdan beri böyleyim ama ailem ilaç kullanmama izin vermedi vs diyerek alabiliyorsunuz o kırmızı reçeteli ilaçları.

bazı vitamin eksiklikleri ve uyku düzensizliği dikkat dağınıklığına sebep olabiliyor, uykunuzu düzene sokup sağlıklı ve dengeli beslenirseniz sorununuzu çözebilirsiniz belki.

20 şubat 2021 16:09

2. süslü ağustosta kpss var ben düzene girene kadar 2022 kpss gelir :( psikologa gittim daha önce sorunlarımı anlattım kendisi bu kadar stresle ders çalışamazsın dikkatin dağılır dedi ve antidepresan verdi kullanıyorum şuan, dünde kan tahlili yaptırdım demir eksikliğim çıktı bugün demir ilacı kullanmaya başladım ve halihazırda c,d vitaminleri kullanıyorum. anlayacağın napıyosam olmuyor beynim durdu çalışamıyorum :(

20 şubat 2021 16:14

3. demir ilacı çok şey değiştiriyor. ben demir ilacı kullanıp b12 eksikliğinden dolayı iğne vurulduğum dönem megamind gibiydim sldfskg etkisini görmeye başlarsınız süslü yakında

20 şubat 2021 16:20

4. Dikkat dağınıklığın varsa doktora gitmelisin öncelikle. B12, demir değerine falan bakar, eksiklik varsa güzelce takviyeni al. Düzelmezse psikiyatr. Benim eşime 2 3 ay önce yetişkin dehb teşhisi kondu, ritaline başladı. (Belli bi yaş üstü sgk ödemiyo ama reçeten olursa parasıyla alabiliyosun, ucuz zaten.) Çalışamıyodu çünkü işe odaklanıp. Baya fark etti, acayip verimli çalışıyo şu anda.

20 şubat 2021 16:37

5. Solgar nero nutriens, beyin hapı olarak geçiyor zaten ve sınava hazırlanan öğrencilere tavsiye ediliyor. Hafıza güçlendiriyor, konsantrasyon arttırıyor. Bir de ek olarak biberiye yağı alıp soğuk buhar üfleyen cihazlarla kullanabilir ya da bileklerinize, şakaklarınıza sürebilir koklayabilirsiniz o da konsantrasyon arttırır.

20 şubat 2021 17:03

6. Psikolog değil psikiyatr yanlış söyledim, ikisine de gittim ama tabiki ilacı psikolog yazmadı. Tanımadığınız insanlara laf yetiştirmeyi ne kadar seviyorsunuz antidepresanı hayatımda ilk kez kullanmıyorum ne kadar sürede etki edeceğini sizden iyi biliyorumdur sağ olun. Psikiyatra gitme sebebim dikkat dağınıklığımdan çok kişisel problemlerimdi ve doktor dinledikten sonra kafan dolu çalışmakta zorlanırsın dedi, ilacı verme sebebi dikkat dağınıklığı değil anksiyete bozukluğum ve problemlerimdi yani. Ayrıca çalışma isteği yok diye komple okumasaydım o zaman ne yapayım yani şimdi ders çalışasım yok diye sınava çalışmayayım mı? Yüksek lisansta yapamam bu mantıkla? Bazen cidden aşırı saçma konuşuyorsunuz bi yazdığınızı okuyun allah aşkına ne mantıksız cevap ya, tek haklılığınız doktor düzeltmeniz. İstek olsun olmasın burası türkiye ve sınavlar hep var, olmaya devam edecek o yüzden elimden geldiğince çalışmaya mecburum.

20 şubat 2021 17:15

7. A3 benim b12 daha önce eksik çıkmıştı ama dün ona da bakıldı normal dedi doktor. Sadece demir eksikliğin var dedi ilaç verdi biraz beklemem lazım onun etkisini. B12 tam sınırda çıktı gerçi ama doktor ona değinmedi

20 şubat 2021 17:17

8. A5 psikiyatrın bana verdiği ilaç dikkat dağınıklığım için değildi sanırım çünkü gitme sebebim başkaydı ve doktor anksiyete bozukluğu ile depresyon teşhisi koydu. Diğer randevumda bu konuyu konuşup bi ilaç yazabiliyor mu sorayım o zaman teşekkürler

20 şubat 2021 17:18

9. A6 dediklerini eczaneden alabilir miyim süslü? Biberiye yağına da bakacağım çok teşekkür ederim

20 şubat 2021 17:19

10. Süslü tabii sen bilirsin ama B12 değerini üst sınıra çekmek her zaman daha iyi oluyor. Mesela normal değer 400 ile 900 arasındaysa, 405 ve 895 arasında ciddi bir fark hissedebilirsin.

20 şubat 2021 17:36