duş sonrası şiddetli kaşıntı ve batma hissi ?
selam. belki aynı sorunu yaşayan ve bir şekilde çözüm bulabilen ya da en azından azaltan biri vardır diye buraya yazıyorum.
yıllardır genelde kış aylarında nerdeyse her duş sonrası yaşadığım bir sorun var. duştan çıktıktan 2 dakika sonra bacağımın ve kollarımın her bir noktasına iğne giriyormuş gibi bir batma hissi ve buna bağlı olarak şiddetli bir kaşıntı yaşıyorum. yaklaşık 20 25 dakika sürüyor. doktora gittiğimde klasik vücudunu nemlendir, sıcak su kullanma, geçmiyorsa kaşıntı önleyici hap yazayım duşa girmeden yarım saat önce kullan gibi önerilerin ötesine varamıyorum.
denediğim şeyler duş jelini bırakıp doğal kalıp sabun kullanmak, kesinlikle çok sıcak su kullanmamak, duştan sonra çeşitli nemlendiriciler sürmek, duştan çıkmadan soğuk su tutmak, vücudumu çok nazik kurulamak. yazın her gün kışın iki günde bir alıyorum, daha düşük sıklıkta almam mümkün değil açıkçası. jilet kullanımına bağlı diye düşündüm başta ancak kullanıp kullanmamam hiçbir fark yaratmıyor. bunun dışında şehir değiştirdiğimde artabildiği için sudaki klor miktarının da etkisi olabilir diye düşündüm.
en ufak bir tavsiyenizi denemeyi çok isterim. zira artık duş almak fobim haline geldi, nerdeyse her gün acılar içinde geçiriyorum yarım saatimi.