dubleks daire ?

yakın zamanda ev almayı düşünüyorum. bütçem kısıtlı ve 3+1 ev olacak. beğendiğim mahallede evlere baktığımda istediğim fiyat aralığında dubleks dairelerin de olduğunu gördüm. daha önce de dubleks dairede yaşayan bir tanıdığım olmadığı için bilgi almak için sizlere sormak istedim. normal daire mi daha iyidir dubleks mi ? ısıtmada büyük problem yaşar mıyım ? metrekare olarak normal daireden bir farkı yok bu arada. 120 metrekare civarıydı baktığım evler.

1. kardeşim dublekste oturuyor, düşünebilirsin ancak merdiven in çık insanı zorlayan birşey.

3 haziran 2020 14:47

2. Küçüklükten beri bayılırım süslüm nasıl ozenirdim ya. Pek bilgim yok ama ısıtma normal daireden daha zorlu olur diye tahmin ediyorum. Güle güle kullanın süslüm

3 haziran 2020 14:49

3. Dubleksi isitmak Zor olur iki Kat isitmak zorunda oldugunuz icin pahali olur. Bir de surekli in cik hic rahat degil aslinda ozellikle isten yorgun gelince veya temizlik yaparken falan cile

3 haziran 2020 14:50

4. Süslüm hayır ya. Biz iki kata da mutfak yaptırdık sırf in çık olmasın diye. Yine bişeyler eksik oluyor habire inip çıkıyoruz. Temizliği zor, ısıtması zor. Bi de üst kat çatı katıysa off ki off. Yazın sıcak kışın soğuk, bazen çok yağmur yağınca çatı akıtabiliyor. Hiç öyle heves edildiği gibi bir şey değil. Ben şahsen tavsiye etmiyorum. Yine de tercih senin

3 haziran 2020 14:53

5. Dubleks bi dairede doğup büyüdüm hala da aynı evdeyiz. Yaşam alanımla uyuma alanının farklı olması çok hoşuma gidiyor çocukluktan beri ve o merediven in çık beni hiç zorlamadı yani içindeyken külfet gibi gelmiyor. Fark etmiyorsunuz bile inip çıktığınızı. Ama acele bi misafir geldiğinde üst kattaki odaların kapısını kapatıp aşağıyı şöyle bi toplamak büyük rahatlık oluyor, sadece misafir için de değil gündelik hayata başlarken de öyle. Uyku alanından çıkıp yaşama alanına inince ben güne başladım sinyalleri oluyor artık beyninizde. Temizlik olarak bana düz evden farklı gelmiyor bilmiyorum makineyi çıkarıp indirmek gerçekten zor bir şey değil, yani düşünecek bir şey değil.

3 haziran 2020 14:56

6. cati dubleksiyse isinma sorun oluyor. yazin ust kata cikarken suratimiza pof diye sicak hava geliyordu djdksks kışın nispeten iyi. ama temizlik zor bence merdiven in cik. ama ara kat olursa dusunulebilir cunku konsept olarak tatli bence.

3 haziran 2020 14:58

7. 13 yıldır dubleks dairede oturuyorum. kendi evimiz ve çok hevesle beğenerek almıştık. ama uzun vadede zorlayıcı oluyo süslü. kira olsa geçici olsa tamam derim ama satın almak için tavsiye etmiyorum. evimiz cidden çok güzel ve her gelen çok beğenir bu arada. ama yaşamak yorucu oluyo bence.

3 haziran 2020 15:08

8. Temizliği zor ayrıca yazın üst kat çok sıcak olduğu için oturamıyoruz .kalabalık bir aile değilseniz pek önermem açıkçası

3 haziran 2020 15:10

9. cevaplarınız için teşekkür ederim. kafamdan elememe yardımcı oldunuz. özellikle dubleks aramıyordum, bütçem belirli ve sıfır ya da 5 yıllık yeni bina istiyordum ve aradığım özellikte çok fazla seçenek yoktu o mahallede. bir çok dubleks görünce kafam karışmıştı. terası olan evler değildi hiçbiri. küçük bir balkon sadece. teras olsa düşünmezdim bile, hemen atlardım. temizlik işini hiç düşünmemiştim iyi ki söylediniz. satın alıp hemen oturacağım bir ev değil, 1,5-2 yıl kiraya verip evlendiğimde geçicem o eve. 2 kişi için de 2 kat eve gerek yok anlaşılan. çok teşekkür ederim tekrar.

3 haziran 2020 15:20

10. Temizlik zor, dağılınca her yer here giriyor. kışın üst kat çok soğuk yazın da çok çok sıcak, inip çıkmaya çok üşeniyorum. Kaç saattir çay içicem inmeye üşeniyorum. Yağmurda akma olmadı bizde hiç.

Güzel yanları da teras çok güzel, kendi alanın olması güzel. Eğer yardımcı tutmayı düşünüyorsan ve üst kata klima taktırırsan güzel olabilir. Benim odamda klima var çok fatura geliyor diye açtırmıyor annem. Gizlice açınca güzel oluyordkfk. yardımcı yok, ben evin hizmetçisiyim.d fakirken dubleks zor yani

3 haziran 2020 15:24