ekşi sözlük debe listesinde okuduğum korkunçlu boşanma yazısı?

kızlar bu (link: https://eksisozluk.com/entry/173477054?debe=true yazıyı) okuyunca şok geçirdim. aslında adamdan çok kadına kızdım sanırım. çocuğu aldırmamasına, kendi hayatını bok ettiği ama bunu düzeltebilecekken bir de bir çocuğun hayatını bok etmesine hepsine ayrı ayrı sinirlendim. biraz da burada da yazarmış da çeşitli soruları toparlayıp kendine hikaye yazmış gibi de gelmedi değil.

1. Ben de okudum ibretlik ya. Zamanında Burada soru açsa bir sağlam silkeler kendine getirirdik böyle bir mahlukatla hala sevişmeye devam edip üstüne çocuk yapmak ne ya. Adam kaç kere evden kovmuş seni istemiyorum demiş. Adam ayrı kadın ayrı onursuz kusura bakmasınlar da. Bir de korunduk biz demiş o da geri çekilme herhalde Anadolu insanının %90ının varlık sebebi olan "korunma yöntemi". Böyle insanların asla çocuk sahibi olmaması gerekiyor yazık o çocuğa

11 mart 2025 11:58

2. Evet süslü ya o karmaşada çocuk yapmışlar bir de. Korunuyordum şans eseri oldu diye bir şeye de inanmıyorum ya bu devirde istemeyince gerçekten olmuyor. Hikayedeki ne adam normal ne de kadın.

11 mart 2025 12:03

3. Cümle aralarında üç nokta kullanan insanların garip olduğunu düşünüyordum haklıymışım... yani hepsini okuyamadım bile olan cocuga olmus ama bu kadin burada olsa bizi de dinlemezdi.

11 mart 2025 12:10

4. rezillik ya. o çocuk kim bilir ne olacak büyüyünce.

11 mart 2025 12:17

5. Evet a2 ya ocakçı kız gibi biz barıştık :)))) evime döndüm diye cevaplar yazardı kesin.

11 mart 2025 12:17

6. A5 e katılmakla birlikte hangi hataların yapıldığına da bakmak lazım, evden kovmak 1, evi dağınık bırakmak 2, doğum gününü unutmak 3 diye sayılmaz mesela. Dağınıklığı bi yere kadar halledersin sallkyorum ama evden kovulmak affedilecek şey seğil.

11 mart 2025 12:55

7. Bir de ailesi destek olurken onları karşısına alıp dönmüş. Peşpeşe o kadar çok hata var ki. Evden kovmaya başladığı an adamın götüne tekmeyi basamaması çok fena.

11 mart 2025 13:03

8. evden kovulmak cidden affedilecek bir şey değil. evlendiği adam mal da kadın da baya baya gurursuz ve akılsız

11 mart 2025 13:04

9. Ilk hafta sorun yokken esiniz gelip bosanalım diyorsa bosanmanız gerekiyor zaten kadın öyle yazmış ki ilk yıl bosanmak yasakmış gibi.ben bunu iyi niyet olarak degerlendiremiyorum ya düpedüz salaklık.

11 mart 2025 13:09

10. hepsini okumadım, can dayanmaz. kadınlar kulübünde her gün benzeri konular açılıyor ve bu en başından sonu belli olan evliliklerde nedense sevişmeler bitmiyor. onca hır gür içinde nasıl beceriyorlar... aklım almıyor benim.

11 mart 2025 13:12