ev işi yapma motivasyonunu nerden buluyorsunuz ? temizlik ve düzen fikirleriniz?

ya süslüler benden ev kadını olmaz sanırım hiçbir şekilde ev işi yapasım gelmiyor..  dün akşamki yemeğin ve sahurun bulaşıkları ile 2 saattir bakışıyoruz ama asla kalkıp toplayacak gücü bulamıyorum. temizlik deseniz ev leş pislik içinde en son 1 hafta önce silip süpürmüştüm süpürme rutinini 3-4 güne çekmeye çalışıyorum ama bunu yapmaya asla enerjim yok :(  tembelim biraz sanırım(!) yani bu özelliği nasıl düzeltebilirim pis dağınık bir insan olmak istemiyorum her daim derli toplu olan evlere çok özeniyorum ama bunu nasıl başarabildikleri konusunda hiçbir fikrim yok. bana biraz fikir verebilir misiniz bu konuda?  sizin ev rutinleriniz nasıl?

1. eskiden ben de çok dağınıktım ve elim varmıyordu iş yapmaya. sonra baktım yapmadıkça sırtıma yük oluyor zihnimi de işgal ediyor, bir işten ancak bir an önce yaparak kurtulabilirsin diyerek başlıyorum. iş bittikten sonraki rahatlığı hayal ediyorum. müzik açıyorum dans ede ede yapıyorum falan. böyle motive ediyorum. alın elinize kalem kağıt sırayla yazın sonra bittikçe tik atın mesela. bunlar hep küçük motivasyonlar ama işe yarıyor.

11 mayıs 2020 11:39

2. Liste yapma fikri çok iyiymiş süslüm sağol 🙏🏼 Yani benim her şey gözümde büyüyor şuan 2 kişinin dağınıklığını toplayamıyorum bir de çocuğum falan olursa diye ödüm kopuyor sırf bu sebepten çocuk fikrinden oldukça uzaklaştım. Evlenince ev işi yapma güncellemesi otomatik olarak yükleniyor sanıyordum (gizlinot: Swh)

11 mayıs 2020 11:42

3. Youtubedaki ev haanimlarini izzleyerek motive oluyorum ben kalkip benim de yapasim geliyor valla

11 mayıs 2020 11:46

4. ben üşendiğim zaman temizlik benim işim açıyorum youtube'dan, onlarla birlikte temizliyorum.

11 mayıs 2020 11:54

5. ya durumu anlatmak için abarttım yani ben yapmaya üşendiğim için bana çok fazla pis gibi geliyor aslında o kadar vahim bir durum yok. Ben de kendime tahammül edemiyorum bazen gerçi haklısınız. Zaten tahammülüm bittiğinde kalkıp yapıyorum ama fazlası lazım.

Biraz da şu karantina böyle yaptı çalıştığım dönemde evde eksiklik olmasın diye daha canla başla yapıyordum işlerimi + çalışıp akşam eve geldiğimiz için bu kadar da fazla iş çıkmıyordu yemeği bile bazen dışarda yiyorduk. Karantinadan beri biraz daha gözümde büyümeye başladı bu işler.

11 mayıs 2020 11:57

6. Ya eve yardımcı almayan, aileyle yaşamayan ve tam zamanlı çalışanlar için soruyorum, hakikaten haftada birkaç kez silip süpürmeli temizlik yapıyor musunuz? Bizim 2+1 evde haftada bir genel temizlik (ki o bir haftada hiç kirlenmemiş tozlanmamış yerler oluyor) yetiyor, bir de işte yemek yaparken yerken dökülenleri süpürgeyle fırt fırt.

11 mayıs 2020 11:58

7. Anonim 6 haftada 1 yetiyor detaylı süpürme silme.ben robot süpürge aldım ona bile gerek kalmıyor artık gün aşırı süpürgeyi açıyorum ortada dolanıyo 3 4 günde bir mopla siliyorum.mobilyalarım koyu renk toz gösteriyo onlarıda gözüme battıkça siliyorum ki robot süpürgeden sonra tozlanmada azaldı eğer imkanınız varsa haritasız en ucuzundan da olsa bi tane edinin dünya varmış diyeceksiniz

11 mayıs 2020 12:00

8. Robot süpürge aldım (rumba değil, daha ucuz bir şey) ama bizimki aptal galiba. Aynı üç santimetrekarede gidip geliyor sağa sola çarpa çarpa, acıyıp kapatıyoruz. Birkaç kişi çalıştırdıkça evi öğrenir dedi ama biz yeterince şans vermedik bob'a galiba (marka değil, adını bob koyduk).

11 mayıs 2020 12:04

9. Yani benim de en fazla 1 haftayı buluyor o genel temizlik , çalıştığım dönemlerde iyi geliyordu  ama evdeyken pek yeterli olmuyor. Robot süpürge düsündüm ama salonum mutfak birlkte o kadar ıvır zıvır kitaplık sehpa sebzelik vs var ki algılayamayıp her yere çarpar diye cesaret edemedim :) ilerde kendi evime geçtiğim zaman almayı düşünüyorum

11 mayıs 2020 12:11

10. benim hayattaki en büyük zevkim sabah tertemiz eve uyanıp, tertemiz evde kahvaltı etmek.

bu uğurda işten gelip cuma gecesi evi temizlediğim çok olmuştur.

aşırı zevk alıyorum tertemiz evde yaşamaktan.

bence o hissi düşünün işe yarayabilir.

11 mayıs 2020 12:14