ev kiralarken kefil istenmesi?

ilanlarda çok görmeye başladım. detay bilen var mı? memur kefil mi olmalı? bir arkadaşım geçen sene memur kefil isteyen ev sahipleri yüzünden uzunca bi süre ev bulamamıştı mesela. benim de çevremde kefil olabilecek hiç memur yok (annem memur emeklisi sadece). son olarak da hukuken doğru mu ev sahiplerinin bu isteği? pek bilgim yok süslüler aydınlatırsanız sevinirim :)

1. Memur şartını ilk defa duydum, herhangi biri kefil olabiliyor benim bildiğim

18 nisan 2022 19:10

2. Memur olmasina gerek yok yani illa memur diye tutturmalari sacma. Kefil hep isteniyor ama bu zamana kadar formalite olarak dedi hep emlakcilar. En son babam oldu benim eve mesela kendisi emekli. Ben de erkek arkadasima kefil oldum bankaciyim.

18 nisan 2022 19:14

3. Çalışan ya da maaşı olan insan istiyorlar genelde kefil için

18 nisan 2022 19:21

4. Memurdan kasit duz veznedar degil ki, kamuda calisan herkes memur. Misal bir hakim de memur, muhendis de, doktor da memur.

İssiz kalmasi bir ozel sektor calisanina gore daha zor ve yine bir nebze guvenilir bulundukları için kimi ev sahibi özellikle memur kefil istiyor.

18 nisan 2022 19:34

5. tesekkürler cevaplar için süslüler.

izmir depremi sonrasında ev sahiplerinin hep memur kefil aradığını duymuştum. ben istanbuldayım, baktığım ilanlarda "kefil" yazıyordu sadece ama acaba memur kefil mi isteniyor diye süpheye düştüm ben de. çalışan herhangi biriyse ben de bulabilirim kolaylıkla :)

18 nisan 2022 19:36

6. son anonim, inanılmaz gerçekten

18 nisan 2022 19:42

7. Memur kefilin amacı maaşına bloke koydurulabilir ve bordrolu olduğu için, esnaf kefil olsa dükkanı kapatıp gitse kimden ne isteyecekler, memurun zaten tüm maaşı haczedilemiyor ama belli bir yüzdesini ödetirler kire ödenmezse.. insanlar forumlarda birbirlerine şerefsizlik dersi veriyor artık, kirayı 1 ay öde sonra devam etme, zaten yasalar kiracı yanında diye.. ve aşırı çoklar malesef .bunlar yüzünden kirasını düzgün ödeyen iyi insanlar da tanınmadığı için arada zor durumda kalıyorlar.. birkaç küçük evim var 3 yıl kira alamadığım kiracı oldu, zorla çıkardım, nakliyesini de ben ödeyerek çıkarabildim.. şimdi bu şerefsiz yüzünden sadece memura ve memur kefille kiraya veriyorum.. eşyalar için de senet imzalatıyorum.. şimdilik sorun yok.. düzgün insanlar için iyi mi oldu hayır, memur olmayan tüm insanlar potansiyel suçlu mu hayır, malesef..

18 nisan 2022 20:48