evde oturamamak, sürekli gezmek ve insanlarla olmak istemek?

kızlar, size bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. ben evde oturmayı hiç sevmiyorum ama hayatımı etkileyecek, problem olacak derecede. bir gün bile evde oturmak istemiyorum, elimde olsa 365 gün gezeceğim, sürekli sevgilimi ve arkadaşlarımı dışarı çıkalım diye darlıyorum. e doğal olarak onlar da bazen evde oturmak, kafa dinlemek istiyorlar, her gün benimle uğraşmaları imkansız ve saçma zaten. o gün dışarı çıkmadıysam günün benim için bir değeri kalmıyor, ertesi günü bekliyorum plan yapmak için. evde iyi zaman geçirmek için puzzle yapıyorum, kitap okuyorum, odamı topluyorum, dizi film izliyorum ama yok bir yerden sonra içim sıkılıyor hepsini bir kenara atıyorum. bir günde halledilebilecek işim varsa onu 2-3 güne yayıyorum ki dışarı çıkmak için bir bahanem olsun. 5 liram bile kalsa bulup buluşturup bir kahve içmeye çıkıyorum illa ki ama çok gereksiz yani bunu yapmam. akşam arkadaşımla dışarı çıkacaksam ve erken uyandıysam resmen saat sayıyorum o saat gelse de dışarı çıksam diye, katlanamıyorum evde oturmaya bir gün bile. üniversite öğrencisiyim, bu duruma ne para dayanıyor ne de insan haliyle. ve ben de bir kaç gün evde oturmak, kafamı dinleyip kendime vakit ayırabilmek istiyorum ama yok mutlu olamıyorum. sabahın köründe evden çıkıp gece giriyorum eve eğer elimdeyse. evde beni iten huzursuz bir ortam da yok, gayet normal her şey. taşındım, yine aynı durum. bunu nasıl çözerim, ne düşünüyorsunuz, böyle olan var mı başka?

1. Benim bir arkadaşım tıpkı senin gibi fıldır fıldır gezmek isterdi. Artık ben ayak uyduramazdım kendisine. Evlendim çoluğa çocuğa karıştım kendisi hala öyle. Onun kendi içinde yaşadığı bir takım problemler vardı sanırım. Bu yüzden de hep dışarıda arardı mutluluğu bir şekilde. Sıkıntılarıyla bu şekilde başa çıkıyordu belki de. Herkesin farklı bir yapısı var.

6 şubat 2019 13:43

2. Bunu psikolojik destek alarak cozebilirsiniz. Tamam gezmek, disarida olmak guzel seyler ama nasil ki 365 gun evde otursa disari cikmayi istemeyecek insanlara depresif diyorsak sizinki de bunun diger uctaki benzeri. Ikisi de asirilik yani.

6 şubat 2019 14:08

3. Bence bir psikologa gidin

6 şubat 2019 14:08

4. Sanırım sizin gibi bir arkadaşa ihtiyacım varmış süslü ahahah ben de evden asla çıkmıyorum gerekli olmadıkça (tatildeyken)

6 şubat 2019 14:33

5. sen bensin süslü elimden gelse sokakta yatarım. beş lira ve kahve mubabbetine kadar ayniyiz.

6 şubat 2019 14:51

6. ben bi kere böyle olmustum acaip depresyondaydım.

6 şubat 2019 17:41

7. Keşke sizin gibi olabilsem... Günlerce evden çıkmadığım oluyor benim.

6 şubat 2019 18:07

8. Bende bu gruptanım uyumak benim için gereksiz bir şey zaten. Evde de oturabilirim her gün gezmesem de olur ama en azından bi gün evde bi gün dışarıda olmalıyım ve fırsatım olsa yatmaya bile gitmem. Ufak bi ilçede yaşıyorum ve sürekli ilimize gidiyorum. Maddi açıdan her türlü zorluyor haliyle. Ama şimdi şöyle bi çözümüm var. Bulunduğum ilçeye yakın daha büyük bir ilçede çalışıyorum. İşten çıkınca şöyle bir orda gezip dolaşıp oturup eve geçiyorum. Haliyle böyle olunca sanki gezmişim hissiyatı oluyor. Ve hayır psikolojik sorunlarım yok çevremde güzel insanlar var ailemle her şey yolunda. İşten okuldan çıkınca yürüyebilirsiniz. Bir de el işi edinebilirsiniz şahsen kaneviçe yaptığım zaman hemen eve gidesim geliyordu.

6 şubat 2019 19:55

9. ben buldum sizin sorununuz burcunuzun veya yükseleninizin yay olması

6 şubat 2019 21:39

10. Kesin yükselenindendir lol. Süslü sürekli gezmenin altında yatan psikolojik etmenler oldugunu düşünüyorum. Çünkü sen de evde oturmak istiyorsun ama elinde değil. Bunu bir otur düşün. Bulamazsan psikolağa git bence. Çünkü Öğrencisiniz derslerini, vs illa ki aksar.

6 şubat 2019 23:30