evliliğe mantık olarak hazır değilim ne demek?

sevgilimle uzun zamandır birlikteyiz evlenme teklifi de etti. şimdi diyor ki seninle evlenmek istiyorum maddi olarak da hazırım ama mantık olarak hazır değilim. bu ne demek arkadaşlar kafayı yiycem mantık olarak hazır olamamak nedir ya. bi de sürekli ne zaman istemeye geliriz düğünde şunu yaparız bunu yaparız diyen birisi

1. evliliği hayatının mantığına oturtamıyor gibi anladım ben süslü. mesela düğün yapmak ev düzmek vs okay kendisi için maddi olarak hazır yapsa yapar ama bunları mantıklı bulmuyor gibi.

2 nisan 2022 09:36

2. Sürekli ne zaman istemeye geliriz düğünde şunları yaparız diye sorarak evliligi mantıken kafasında oturtmaya çalışıyor demek ki. Isteme söz nişan bohça vs süreç benim de ruhuma ağır geliyor hic mantıklı gelmiyor belki o da öyle hissediyordur

2 nisan 2022 10:09

3. Bence evliliği biraz kafasında büyük bir yere koyuyor. Hani ya çok küçüğüm ne ara evleniyorum gibi, çocukken evli insanlar cok büyük gelirdi ya bize o tarz bir şey düşündüm ben. Eger yaşlar biraz Gencse

2 nisan 2022 10:10

4. Manevi olarak hazır değilim demek istemiş evlilik hayatına işte.

2 nisan 2022 10:10

5. Mantik olarak hazir degilim diyor yani ayni evde 7/24 yasama, ailerle gorusme, her istediginde canim sikilip ayrilamama, sorumluluk vs bunlara hazir degilim su an diyor. Boyle diyen adam allah bir dese de inanip onun ipiyle kuyuya inmezdim istedigi kadar nisandan dugunden bahsetsin. Once kafada oturtmasi lazim.

2 nisan 2022 10:27