gözden ırak olan gönülden de ırak olur mu ?

kızlar benim bir yıllık bir ilişkim var ve uzak mesafe. aslında aynı şehirdeyiz ama benim ailem çok baskıcı asla buluşamıyoruz. liseyi evime uzakta okudum o zaman bi kez görüştük. bu yıl üniye başladığım zaman (okul açılırsa tabi) buluşacağız ve en son 6 ay önce buluştuk. 6 aydır hiç soğuma olmadı. aksine heyecandan ölüyoruz. siz nasıl yorumluyorsunuz bunu

1. evet. zamanla gorursun.

24 ağustos 2020 09:13

2. Süslüm üniversiteye başladığında, çevrende yakın ilişkileri gördüğünde bu mesafe durumu seni rahatsız edebilir. zamanla görürsün zaten bunu. Ayda bir görüşebilecek olsanız bu kadar sıkıntı değil ama yılda iki kez çok az.

24 ağustos 2020 09:20

3. sadece bir kez mi görüştünüz? nasıl tanıştınız? ilişkiniz nasıl başladı, sanal ortamda mı gerçek hayatta mı?

ailenizin dışarıya çıkmanızı bile kontrol altında tuttuğu baskıcı bir evdesiniz. bugüne dek bir erkekler karşılıklı oturup paylaşımda bulunacağınız bir ortamda bulunma imkanınız olmamış. sanal ortamdan birliktelik yaşamaktan başka imkanınız olmamış. karşınıza bu kişi çıktı, bu kişiyle birliktesiniz.

şuan söyleyeceğim şey size saçma gelecek biliyorum ama bu yaşadığınız şey aşk da değil sevgililik de değil.

çoğunluğu sanal ortamda geçen bir ilişkinin gerçek ilişki ile uzaktan yakından alakası yok. tanıdığınızda göreceksiniz ki o kişi gerçek hayatta, sanal ortamdaki halinden çok farklı.

böyle kötü tecrübeler yaşayan o kadar çok kişi var ki. hele hele de ailenizin baskıcı olduğunu biliyorsa yalnızca konuşmuş olmanızı dahi ilerde tehdit olarak kullanır. ben bu kişiye mi aşıkmışım dersiniz.

gerçek hayatta tanıştığınız ve ilişkiye başladığınız insanla, sanal ortamda konuşulur, uzak mesafe devam edilir.

yalnızca sanal ortamda ilişki yaşanmaz. bir iki görüşmeyle bu ilişki gerçek bir ilişki olmaz.

üniversiteye başlayın bir yıl kadar yalnız başınıza bir birey olarak yaşamayı ve ülkenin dört bir yanından türlü insanlarla bir arada bulunmayı tecrübe edin. ondan sonra gerçek bir ilişki yaşarsınız.

24 ağustos 2020 09:46

4. Heyecaniniz iliskinizin gucunden degil, yas itibariyle hormonlarin coskusundan. Ikiniz de universiteye yeni basliyorsaniz sevgilinizin o ortamda sizi gormeden ayni heyecani koruyacagini pek sanmayin

24 ağustos 2020 09:50

5. sevgililik böyle bir şey değil yalnız

24 ağustos 2020 09:56

6. Bu yaşlarda olur heyecandan ayağınız yere basmaz ama yaş ilerledikçe hiç çekilmiyor uzak mesafe ilişkisi. Üniversitede başka birine gönlünüzün kayma ihtimali çok çok yüksek

24 ağustos 2020 11:14

7. O zaten ünideydi ve evet bir yıl boyunca bir kez görüştük. Tanışmamız ise sosyal medyadan değil aynı yerde lise okuduk ortak arkadaş sayesinde tanıştık. Ve üni de aynı şehir farklı ünide olucaz. Sık sık buluşuruz yani

24 ağustos 2020 16:15

8. Süslü duruma göre değişir. Şöyle diyim uzak mesafede bile belirli bir sıklıkta görüşmek gerek bence, birine sarılmak ve telefonla konuşmak aynı hissi vermiyor.

Ama mesela ben de dahil çoğu kadının ilişkisi pandemi döneminde bitti ve erkeklerin genel tavrı hep benzer. Bariz bir uzaklaşma. Ki benimki uzak mesafe değildi. Sizinki zaten uzak mesafe durumunuz az bir zaman olmadığı için sizi zorlamayıp sürebilirde. Ama genelde bitiyor, gözlemlediğim kadarıyla da çoğunlukla erkekler ilk vazgeçen oluyor.

25 ağustos 2020 00:15

9. Sorun da şu ki ben bu durumdan BAHSETTİĞİMde olur mu şimdi uzağız diye ayrılmak zaten ünide beraberiz diyor

25 ağustos 2020 06:08

10. :((((( cevaplara moralim bozuldu