güneş kreminde spf 30 mu tercih ediyorsunuz 50 mi?

süslüler yaz geldi güneş kremi konusu yine gündemde. şu spf olayını anlatan bir sürü yazı okudum, video izledim. ama hala tam kararımı veremedim. bir kesim var spf 30 ve 50 arasında hayal ettiğimiz gibi bir fark olmadığını iddia eden, bir kesim var tabi ki arada fark var diyen. ben güneş alerjisi olan biriyim. güneşte hemen kabarıyorum. bu yüzden 50spf varken hiç 30 almadım bugüne kadar, denemedim bile. ama 30 faktör kremlerin de yeterli olduğunu, hatta bir tık daha uygun fiyatlı, yapısının daha hafif olduğunu okudum. kol ve boynumda kullanmak için güneş koruyucu arayışındayım. özellikle benim gibi güneş hassasiyeti olanlar 30 faktör yeterli geliyor mu?

1. bana yetmiyor süslü 30 sürünce pancara dönüyorum maalesef, bebekler için olan 50+ kullanıyorum ancak o şekilde yanmıyorum. İlk 2-3 gün 50 faktör daha sonra 30 ile bir deneyin isterseniz.

14 haziran 2019 23:28

2. bu faktör olayı için yenileme süresinde fark var diye okumuştum ama ben de 50 kullanıyorum ve sizinle benzer şekilde çok kaşınıyor ve kabarıyorum. ama birkaç sene önce 30 kullanmıştım ve yine de koruyordu ancak gün içinde yenilemediğim için tekrardan kaşınıyordum. Ama 50'de çok yenilemiyorum kaşınmıyorum da. özellikle iyi ve bol sürmüşsem.

14 haziran 2019 23:31

3. Koruyuculuğun faktörle alakası yok, o sadece güneşten korunma sürenizi belirtir. Koruyuculuk istiyorsanız bunun için içerik listesinde uva1,uva2 ve uvb tip maddeler var mı diye kontrol etmelisiniz. Sosyaleczacı nın bu konuda güzel paylaşımları var

15 haziran 2019 00:11