güzel sanatlar fakültesi okuyanlara veya mezunlarına birkaç sorum var?

yetenek sınavına nasıl hazırladınız? çiziminiz hep iyi miydi yoksa sonradan mı geliştirdiniz? sıfırdan başlayan biri kendini ne kadar geliştirebilir? hangi üniversitelerin eğitim kalitesi daha iyi? sınava girecek olanlara tavsiyeleriniz neler? mezunsanız ne tür işlerde çalışıyorsunuz? gsfdeki hangi bölümdensiniz ve okumayı öneriyor musunuz? cevaplarsanız sevinirim.

1. Hangi sorular süslü görmemişim de

5 ocak 2019 21:33

2. Okuyan Hiç mi yok :(((

5 ocak 2019 21:35

3. atölyeyle hazırlanabilirsiniz. hep iyi olmasa bile en azından biraz el yatkınlığı gerekiyor açıkçası. sıfırdan başlamanız bir şeyi ifade etmez kimse doğar doğmaz imgesel çizmiyor ama dediğim gibi biraz yatkın olmak gerek.

sınava girecek birine tek tavsiyem deli gibi çizim yapması başka yok. mimar sinan ve marmara bu konuda liderdir.

5 ocak 2019 21:37

4. Son süslü o atolyelerden hiçbir şey öğrenilmez 2 kere gittim hoca asla bir şey göstermiyor. Sadece bir model var kendi kendine oturup onu çiziyorsun e onu ben evde de yaparım zaten.

5 ocak 2019 21:47

5. Sorunuza kaynak olacak kusura bakmazsaniz sormak istiyorum. 20 yasinda biri 0dan baslayip guzel resim cizebilir mi mesela karakalemde kisileri falan benzetir mi? Ve ne kadar surede olut?

5 ocak 2019 22:04

6. Süslü benim tandığım grafik mezunu resim hocası geliştirebilirsin diyor hatta onun hazırladığı bir kız vardı sıfırdan başlayıp yetenek sınavını kazandı. en son gördüğümde bile çizimi pek iyi değildi hatta hoca bile kazanmasına şaşırmıştı.

5 ocak 2019 22:09

7. Gerçi siz yetenek sınavı için sormamışsınız sanırım o zaman bilemeyeceğim çünkü o kız 4 yıllık bir eğitim de alacak yani daha da geliştirir.

5 ocak 2019 22:14

8. süslü ben güzel sanatlar lisesi mezunuyum. son sene keskin bir viraj alıp dil bölümüne yerleştim. ancak üni. sınavı bittiğinde zamanı boş geçirmemek için bir resim kursuna gitmiştim. "bir şey katmıyor" diye asla düşünmüyorum çünkü insanlar sıfırdan okul kazanabilecek düzeylere geldiler. kendim için de konuşursam en çok geliştiğim dönem oldu zira hem çalışma saatinin fazla olması hem verilen ödevler hem de çizimlerime gelen eleştiriler ile ilerleme fırsatı yakalayabildim. model çizmeyi evde yapabilirsin belki ama aynı sıklıkta ve çeşitlilikte yapabileceğini sanmıyorum. ayrıca kurslara gelen modeller en azından benimkinde bu işi bilen insanlardı. her karşıma otur dediğin insanın yapabileceği bir şey değil. okul olarak sorarsan mimar sinan düşünüyordum. eğitim fakültesi gazi üniversitesinin iyi. sınava gireceksen de devamlı çalışmaktan başka öneri çok yapılamaz sanırım. +sıfırdan başlayan biri kendini inanılmaz biçimde geliştirebilir. yalnızca içinde o istek ve inanç olması lazım.

5 ocak 2019 22:40

9. Son süslü sizin eğitiminiz varmış zaten o zaman atölyeye gitmenin faydası olabilir belki ama başlangıç seviyesine bir şey katmıyor gerçekten. Benim gittiğim kursta herkes teker teker model oluyordu. Hoca sadece bir kere gelip 1 2 sohbet, nasihat anlatıp gidiyordu yani nasıl çizmen gerektiğiyle ilgili bilgi vermiyordu hatta ben bir soru sormuştum oflamıştı ondan sonra da gitmedim zaten. Yukarıda anlattığım kız da ilk o kurslara gitmiş ama hiçbir şey öğrenememiş sonra özel ders alınca kendini biraz da olsun geliştirdi ve yetenek sınavını kazandı.

5 ocak 2019 23:26

10. Bu arada neden ani bir şekilde dile geçtiniz?

5 ocak 2019 23:29