gene bir çeyrek altın sorusu, sizce ayıp olur mu soru aşağıda?

benim çocuğum doğduğunda arkadaşım çeyrek altın getirmişti o zamanlar 250 lira falandı sanırım tam emin değilim. şimdi kendisi doğum yaptı ve benim de ona çeyrek takmam gerekiyor haliyle ama malum. kenarda altınım yok sadece oğluma takılan çeyrekler var 3-5 tane. onun getirdiğini geri götürmem gerekir di mi? yoksa 300 liraya falan bir hediye mi alsam aklıma da bir şey gelmiyor. ne dersiniz? :(

1. Kenarda altınınız da varmış tabiki altın götürmeniz uygun olur. Fiyatı önemsiz altın takana altın gider.

14 ağustos 2020 11:10

2. Süslü öncelikle çok yakın mısınız? Biliyorum çok kötü ama ben yakın değilsek çeyrek götürmezdim aynı fiyata denk gelecek şekilde bir hediyelik altın ya da gram altın alırdım. Eşek değiller ya gram olmuş 460 tl kısasa kısas işte kimse zarar etmemiş olur. Bu arada bu altın alışverişlerinden nefret eden biriyim, keşke o da getirmeseydi. Çevreme ima ediyorum zaman zaman bunu istemediğimi, gelmezse bana gücenmem diye.

14 ağustos 2020 11:13

3. Bence alacağınız hediye yerine altın ya da para daha çok memnun edebilir arkadaşınızı. Tanıdık bir kuyumcu varsa 300 liralık ufak bir küpe, zincir bileklik falan yaptırabilirsiniz. Gram altın bile 450 küsür olduğu için başka bir öneri aklıma gelmedi :/

14 ağustos 2020 11:14

4. Size takilirken belki o insan da kendi sartlarini zorladi ve takti. Alirken guzel de verirken mi insanlarin aklina geliyo bunlar ben anlamiyorum. Gercekten ayip ya.

14 ağustos 2020 11:14

5. e yani aynen götürmeniz daha uygun olur. bu işler böyle.

14 ağustos 2020 11:14

6. Tabi ki sizin de çeyrek takmanız lazım. O zamanki 250 tl ile şimdiki aynı değil. Aldığı yıl için de az para değildir. Altının olayı bu zaten.

14 ağustos 2020 11:16

7. Kenardaki altinlardan biri de arkadaşınızın size getirdiği sayılır biliyorsunuz dimi? 300 liralık hediye alsaniz çeyreğin üstüne yatmış olursunuz. arkadasiniz da bilirdi çeyreği size takmayip bekletmeyi.

14 ağustos 2020 11:24

8. Kenarda altının olmasa hadi neyse derdim ama varmış da bu kadar da bencil, çikarcı olmayin ama ya. O dönemde o çoktu demekki bilemiyorum ya bunu da sormazsın.

14 ağustos 2020 11:24

9. buraya gelip yakın arkadaşım doğum yaptı normalde olsa çeyrek takardım ama gram taksam ayıp olur mu deseniz anlarım ama size çeyrek getirmiş arkadaşınıza o paraya denk hediye alamazsınız, ayıp. o günkü dolar kuru da farklı o halde tlnin değeri sadece bugün değil ki her dönem kötü ben denk bulmazdım açıkçası altınınızda varmış iade edicek gibi düşünün altını

14 ağustos 2020 11:26

10. bu da fırsatçılık valla yani altın çok arttı evet ama zamanında size aldığı altını kendine saklasaymış keşke arkadaşınız o zaman

14 ağustos 2020 11:26