glikolik asit ve hyaluronik asit birlikte kullanılır mı?

cyrene'in %2 lik glikolik asit içeren eksfolyanından sonra hyaluronik asit ve c vitamini içeren serumu da rutinime ekleyeyim dedim ama kullanma konusunda araştırdıkça biraz kafam karıştı. sivilce izi konusunda işe yaraması için bu asitleri nasıl kullanayım ben şimdi? bu arada da bir iki sivilcem çıktı bu yüzden mi oldu bilemedim. yardımcı olacak biri varsa gerçekten çok sevinirim.

1. sivilce çıkmasının bir sürü sebebi olabilir. glikolik asiti akşam, serumu gündüz güneş kremi öncesi kullanın. arka arkaya kullanmak hem iritasyon yapabilir c vitamini yüzünden, hem de c vitaminin işe yaraması için belli bir ph'te olması gerekiyor ve glikolik asit ve c vitamini birbirlerini etkisiz hale getirebilirler.

27 eylül 2017 17:00

2. başlıktaki soruya cevap ise; evet, glikolik asit ve hyaluronik asit beraber kullanılabilir. ikincisi, higroskopik denilen, ağırlığının bin kat fazlası su tutabilen bir madde. peeling özelliği yok isminde asit geçse de (glikolik asit de higroskopik ama hyaluronik asit kadar değil).

27 eylül 2017 17:02

3. (yazar: karmacilt) çok teşekkür ederim dediğiniz gibi kullanayım ben de. hyaluronik asit konusunda evet peeling etkisi yok dediğiniz gibi onu biliyordum ama c vitamini konusunda şüphe duymuştum. bu sefer dediklerinize dikkat ederek kullanacağım tekrar çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.

27 eylül 2017 17:13