granit tencere neden zararlı ?

internete de baktım valla ama markalar aksine graniti övüyorlar. bir soruda herkes graniti asla evime sokmam falan demişti. neden zararlı acaba? bizim evde 3-4 tane var, ben de yumurtayı falan hep onlarda yapıyorum, yanlış mı yapıyorum?

1. Granitler teflon bazlı diye hatırlıyorum üniversitedeki bir dersimden. Seramik ve çelikler daha sağlıklıydı sanki. Hoca çeyizinize tencere alırken granit almayın ha teflon ha granit demişti. Hayattaki bu mühim bilgi için teşekkürler metu.

17 kasım 2020 17:57

2. ben de evde annemin granit setiyle yapiyordum her seyi cok memnundum, ama kendi basima yasamaya baslayinca tava seceyim dedim sastim kaldim, herkes asssssla evime sokmam falan yazmis. e celik tavalar yapisiyor, döküm demir tavayla da ugrasmak istemiyorum, ortada kaldim öyle.

17 kasım 2020 18:03

3. Teflondan daha dayanıklı olsa da yine teflon gibi yüksek ısıda kanserojen madde yaydıkları için zararlı. Ben de evde sadece pilav tenceresi olarak bir granit kullanıyorum ama olabildiğince kullanmamak, eskiyip aşınırsa da atmak lazım. Kullanımı pratik evet ama zararlı yani. A1 oldukça komiksin, sırf biz zararlı dedik diye bütün tencerelerini granit teflon al, döküm çelik vs sakın bulaşma tamam mı.

17 kasım 2020 18:05

4. anonim 1, sen yemeklerini plastik bulaşık leğeninde pişir, sana anca o yaraşır.

17 kasım 2020 19:44

5. Bu soru kaç zamandır aklımdaydı. Bizim teflon tavalar artık çizilmiş o yüzden yumurta, pancake gibi yiyecekleri yapmak için ne tarz bir tava kullanmak gerekiyor? Çelik yapışır sanıyorum. kaliteli teflon granitten daha iyi değil midir? Metu mezunu süslünün hocası da seramik demiş🧐

18 kasım 2020 16:34