haşlanmış yumurta yiyemiyorum?

merhaba kızlar, kilo vermek için diyete başlıycam, hatta aklıma karatay diyeti yattı bile ama benim sıkıntım haşlanmış yumurta yiyememek. hayatımda hiç haşlanmış yumurta beyazını ağzıma vurmadım. omlet şeklinde de yersem ekmeksiz yiyemiyorum, yani bir tiksinme yaşıyorum. diyetlerde kahvaltının olmazsa olmazı yumurta ama bu sorunu aşamıyorum ve moralim bozulduğu için başlayamıyorum diyete de. bu sorunu nasıl aşabilirim???

1. yumurta yerine başka şey yiyerek tabii ki, aynı durum bende de var ben de yiyemiyorum yemek için de zorlamıyorum. yiyip içinizi kaldıracaksa hiç yemeyin daha iyi.

18 ağustos 2017 15:23

2. haşlanmış yumurtayı sizin gibi ağzına koymayan biri olarak rafadan yumurta yemek daha zor. illa yemek istiyorsanız pişmiş yiyin. üzerine tuz kara biber vs dökerek belki daha kolay yersiniz.

18 ağustos 2017 15:57

3. Omleti yulaflı pişirirseniz belki ekmek yiyesiniz gelmez. Bi deneyin bence.

18 ağustos 2017 16:36

4. üstüne kahvaltılık sos sürünce yiyebilirsiniz belki? denemekte fayda var madem yemek istiyorsunuz :)

ben 2'ye bölüyorum üstüne sosu sürüyorum sonra tek lokmada yarısını, tek lokmada diğer yarısını yiyorum. bir de kahvaltıda ilk yediğim şey yumurta oluyor. herhangi bir şey yedikten sonra asla yumurta yiyemiyorum.

yumurta çok severim. canım çekti. evde olsa şimdi kalkıp haşlardım :/

19 ağustos 2017 00:23

5. Sizi çok iyi anlıyorum yumurta beyazı dilime değdiği anda öğürmeye başlıyorum o yüzden bu işin sosu sür hop yut kadar basit olmadığını da biliyorum. Omlet gibi yapacaksam içine erimeyen peynir susam keten tohumu gibi doku katacak çıtır şeyler ekliyorum. Patates çok güzel oluyor ama pişmesi uzun sürüyor. Haşlama yiyebildiğim tek yöntem de ise ekmek var. Yufka ekmek bulazsanız ince bir bazlama ya da lavaş da olur içine ezilmiş beyaz peynir, haşlanmış ve iyice kıyılmış yumurta ve bol yeşillik maydonoz nane yeşil soğan roka aklınıza ne gelirse. Ekmek yemeyi hiç sevmiyorum ama haftada bir iki kere bu şekilde yenebilir gibi. Pankek tarzı birşey isterseniz de nohut unu fasulye unuyla deneyebilirsiniz. Şu an için aklıma gelenler bunlar. En ucuz, ulaşılabilir, yüksek protein kaynağı yumurtayı yiyememek kötü bir durum gerçekten. Üç beş yıl öncesine lada hiç yiyemiyordum kendimi yumurta yiyebilirim yumurta seviyorum diye sürekli telkin ederek buraya kadar geldim. en büyük hayalim haşlayıp iki parçada yutabilecek aşamaya gelmek :D

19 ağustos 2017 12:18

6. Merhabalar,

Bir diyetisyen olarak aşamadığım en büyük şey yumurta beyazı. O protein kaynağını kullanamıyor olmama üzülüyorum. Dediğiniz gibi en iyisi omlet. Benim için diğer yenilebilir hali minicik minicik doğrayıp bol yeşillik ve baharatla salata gibi yapıp yemek. Sarısına sıvı bir şey değerse de yiyemedim için yeşilliklerin iyice suyunu peçeteyle alıp kullanıyorum. Yumurtayı en başta yiyip sonrasında da çatal tabak bardak herşeyi yeni servis açıp kullanıyorum, kokusunu tekrar alıp tiksinmemek sonraki günlerde yumurtayı biraz daha kolay yememe etki ediyor diye düşünüyorum.

20 ağustos 2017 17:54

7. ben de yumurta beyazını tek başına yiyemiyorum. haşlanmış yumurtayı dörde bölüp bol miktarda beyaz peynirle birlikte ağzıma atıyorum. az çiğniyorum. uzun süre böyle yaptıktan sonra alışmaya başladım yavaş yavaş.

21 ağustos 2017 09:33