12 yaşından beri araba kullanıyorum sözde. ama köy yollarında, trafiğin neredeyse hiç olmadığı şehirlerarası yollarda.
ne zaman trafiğe çıkma ya da bol kamyonlu, tırlı şehirlerarası yollarda kullanmam gerekti, psikolojim bozuldu ve bıraktım. asla kullanamayacakmışım gibi geliyor.
Süslü bende çok kolay ehliyet aldım ama ya bir çocuğu ezersem diye o kadar korkuyorum ki, tırdan falan korksam keşke ya da fren yerine gaza basarim korkusu.
20li yaşlardayım. herkes ehliyet almam için laf sokuyor, artık öğren, sana öğretsinler diye. acil durumlar için arabayı çalıştırmayı ve kullanmayı öğrenmek isterim ama şoför olmak istemiyorum. dikkatsiz biriyim, birini ezersem veya kendime çevremdekilere zarar verirsem diye korkuyorum. zaten şahsi arabam yok, toplu taşıma var, araba çok gerekirse ailem var vb. araba kullanmak istemiyorum :( zengin olursam şoför tutarım :p
Ben de böyleyim. 18de ehliyet aldım ama sonra kullanmadıkca korku oluştu hatta trafikten genel olarak korkuyorum. Travmatik bir şey de yaşamadım aslında. Düşünmüyorum kullanmayı da, taksi var korsan var martı var.
Ben direkt arabadan korkuyorum. O mekanizma bana güven vermiyor. Kontrol bende gibi görünüyor ama kontrolü kaybetmek çok olası bir şey. Güzel araba kullananları o kadar kıskanıyorumki. Ama şöför koltuğuna oturduğum anda kalkıyorum imkansız gibi bir şey benim için.
Babam çok dikkatli kullanır hiç hız yapmaz ona rağmen dümdüz yolda diğer arabalar bela gibi bulaşıyor dikkat etmese iki günde araba perte döner. Ben soğukkanlı olamamaktan korkuyorum
ben böyleydim valla şu an drift falan atıyorum ahah tamamen pratik yapmakla alakalı
Süslü Direksiyon derslerim yeni bitti ve hoca en son 40 yıllık şöför böyle park edemez dedi paralel parkıma .d Sadece 6 ders aldım bu arada. İlk gün o kadar kötüydüm ki eve gelip ağlamıştım. 20 ile falan gidiyordum ve korkuyordum kaza yapacağım diye. 2. Ve 3. Derslerim de kötü geçti. En son gece yatarken düşündüm bu arabayı kullanacaksın bu kadar basit dedim kendi kendime. Gittiğim yolu park tekniğini sinyalleri bile atlamadan düşündüm ertesi gün hoca inanamadı. Aynı parkuru babamla dolaşıp eve kadar kendim kullanıyorum şu an. Olay kafada bitirmek başka hiçbir şey değil. Araba senin elinin altında sen nereye yönlendirirsen oraya gider. Ve araba kullanmayı bilmek bence bir kadın için çok büyük konfor ve güvenlik sağlıyor. Korkunun üstüne git yoksa iyice kapatırsın zihnini
Susluler sorun kafamda aslinda😅 pratikte garip bir şekilde iyiyim ama okb beni ele geçiriyor.
Araba kullanmayi ogrenmeden once tamda boyleydim babam beni bu konuda cok cesaretlendirdi 2004 de aldim ehliyetimi o gunden beri kesintisiz kullaniyorum hatta cok buyuk bir kaza yaptim hastaneden cikmadan acaba ne zaman araba kullanmaya baslayacagim diye pazarlik yapmaya baslamistim. Bence bu isi asmanin kurali bol pratik yapmak, okuluma gitmek icin temi kullaniyordum sonrada o zamanlar cok kotu bir durumda olan tirlarin kamyonlarin gectigi yanyoldan devam
Ediyordum bu yol tecrubemde bana cok sey katti