hipotiroidi olanlar lütfen soruma bakabilirmi ?

7 8 ay önce ani kilo alımlarının, yorgunluk halsizlik belirtilerini çok gördüğümü farkettim ve kan testi yaptırdığımda 2 3 arasında olması gereken hipotiroidim 10 çıkınca doktorum eutrox verdi 7 aydır ilacı kullanıyorum kan testi yaptırıyorum düzenli hep 2 3 civarında çıkıyor tiroid im düzene girmiş ama ona rağmen hiç kilo veremiyorum maalesef. böyle bir sorun yaşayan var mı?

1. hipotiroidi hayat boyu süren lanet bi otoimün hastalığıdır. sürekli kilo kontrolü yapmanı gerektirir. euthyrox almasan yorgunluğu hemen hissedersin filan. neyse kiloyu kendin vericeksin. o hap kilo vermeni saplamıyor, o sadece hormonlarını kontrol altına alınmasını sağlıyor. kilo vermek için glüteni 3 hafta kesip, günde 2 lt su içersen, bol bol sebze yersen, biraz da hareket edersen kilo verirsin.

8 mart 2021 00:38

2. Süslü ben hipotroid + pcos olmama ragmen 30 kilo verdim. 20 kilo verince vitamin değerlerimde bir sorun oldu mu acaba diye doktor kontrolüne gittiğimde benim de 10 çıktı troid değerlerim, levotirona başladık hemen. Ilaca başladıktan sonra bir 10 kilo daha verdim. Diğer değerlerinize baktırdınız mı d vitamini, b12, folik asit. Bunlarda kilo vermeyi zorlaştırabiliyor eksik olunca. Ya da diyetinizi nasıl yapıyorsunuz orada mı bir sorun var acaba ?

8 mart 2021 01:27