işsiz mühendis süslüler kaç yıldır işsizsiniz ve şuan ne yapıyorsunuz, ne yapmayı hedefliyorsunuz, aileyle ilişkiniz nasıl?

merhaba süslüler bir adet işsiz mühendis olarak benim gibi durumda olanlar var mı şuan ki psikolojiniz nasıl aileniz nasıl karşılıyor bu durumu ne diyor ne ediyor kısacası hayatınızı merak ediyorum :( depresyona girdim çıkamıyorum. aşırı umutsuzum bu fiziksel olarak da yansıdı. yarın ölüp gitsem zerre pişmanlığım da kalmadı. bilmiyorum çok moralim bozuk inanılmaz. 1,5-2 yıl oldu mesleğimden de soğudum. bir sürü sertifika aldım. meslek dışı işlere de başvurmaya başladım avm, market vs.

1. hiç işim olmadı ve yıllardan bahsediyorum. kendime dair hiç umudum kalmadı benden bir şey olmayacak. kendini geliştir vs laflarından bıktım benim sabah yataktan kalkacak gücü bulmam saatlerimi alıyor, yemek yemem akşamı buluyor. hayattan bıktım.

21 mayıs 2021 00:45

2. anonim 2 süslüm ahh neredeeee keşke bir firmaya girebilsem keşkee. 4-5 bin benim hedeflediğim maaş bile değil inan... çünkü ben kendi mesleğimde 2 bine de çalışmaya razıyım. bunda ciddiyim. ailemle yaşıyorum zaten o para yol parasına gitsin biraz cebime de harçlık kalsın yeter. işi öğreneyim, özgüven kazanayım, insan göreyim, çevreye çıkayım çok ciddiyim 1500+sigortaya hayli hayli razıyım. gerçekten tamamım :(

21 mayıs 2021 01:03

3. anonim 1 süslü şuan benim de durumum o şekilde işi garanti olan insanların tavsiye vermesine hele hiç katlanamıyorum. adamın özel sektörden haberi yok ayağını bi atmış devlete bana iş çok diyor işte o zaman tepem atıyor.

21 mayıs 2021 01:05

4. Bende işsizim. Kpss ye çalışıyorum. Belki devlette iş bulurum.

21 mayıs 2021 01:12

5. a2'ye cevabınız tam ben süslü. ne 4'ü ne 5'i dediğiniz gibi 2 bine razıyım ya biri arasın pazartesi başlayın desin. her gün saatlerce özel sorunlarımı düşünmekten ağrı çekmediğim gün yok. fazla mesai falan her şeye tamamım. ama yok. ben cidden sorunlu olduğumu düşünüyorum bu kadar şansız tek bir işi yolunda gitmeyen kimseyi görmedim.

21 mayıs 2021 01:13

6. anonim 4 hala umudun olman sevindirici kaldı ki ben torpil olmadan mühendislerin sözleşmeli bile atandığını görmedim. zaten her bölümden aldıkları on parmağı geçmiyor.

21 mayıs 2021 01:16

7. anonim 1 süslüm benim kadın mühendis arkadaşlarım da işssiz şuanda. çünkü işe girdiklerinde hepsi instagramda resim hikaye falan paylaşmıştı. şimdi ise ne resim ne de hikaye var. anladığım kadarıyla pandeminin de etkisiyle çoğu işten ayrılmış. erkeklerden de öyle çok çalışan yok ya da bilmiyorum belki onca işsiz varken nazar değmesin diye artık atmıyorlar. ama maaş konusunda asla gözüm yükseklerde olmadı sadece ama sadece tek istediğim şey "insan gibi muamele görmek" çünkü en son gittiğim görüşmeden adam bana tuvalet temizliği, çay, yemek falan yaparsın değil mi diye sordu. utanmasam temizlikçi parasını maaşıma ilave et yapayım diyecektim çaresiz kaldım çünkü. 26 yaşına girdim saçlar gidiyor ya.

21 mayıs 2021 01:21

8. ne diyeyim süslü önümü görsem ya da biraz umutlu olsam belki çabalarım ama değilim. döngüdeyim. okul arkadaşlarımın hepsi çok güzel yerlerdeler ve ben o şirketlere başvurmuyorum, hayalini bile kurmuyorum.

21 mayıs 2021 01:33

9. süslüm umarım dilediğimiz iş ortamına kavuşuruz çünkü ikimiz de biliyoruz ki bir gün ailelerimiz de desteğimiz de olmayacak :(

21 mayıs 2021 01:36

10. umarım süslücüm. herkesten çok içimi buraya döküyorum. bir gün şu sözlükte güzel şeyler sormayı ya da cevaplamayı çok istiyorum.umarım güzellikleri de paylaşırız yakında :)

21 mayıs 2021 01:49